Ο Μπαρέιρο, η παρουσίαση και η πρόταση για ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Πολλοί φίλαθλοι του ΟΦΗ απόρησαν όταν «γκούγκλαραν» το όνομα του Παραγουανού και είδαν ότι παρουσιάστηκε από ομάδα της πατρίδας του. Το Gentikoule λύνει το μυστήριο και παρουσιάζει τα γεγονότα όπως έχουν.

Ο Νέρι Μπαρέιρο αναμένεται στο Ηράκλειο μέσα στις επόμενες ώρες όπου και θα αποτελέσει το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ, μετά τους Σίσιτς, Ντουντού.

Ωστόσο, όσοι «γκούγκλαραν» το όνομα του ψάχνοντας περισσότερες πληροφορίες για τον 26χρονο στόπερ διαπίστωσαν ότι πριν από μια εβδομάδα είχε παρουσιαστεί από έναν σύλλογο της πατρίδας του, την Σπορτίβο Λουκουένο. Μάλιστα, ο σύλλογος της Παραγουάης τον είχε παρουσιάσει και επίσημα με τον ίδιο να κάνει προπονήσεις με τη νέα του ομάδα.

Τι συνέβη όμως και υπήρξε αυτή η αλλαγή; Το Gentikoule είχε αποκαλύψει το ενδιαφέρον του ΟΦΗ για το Νέρι Μπαρέιρο πριν από 10 ημέρες και πράγματι τότε ο παίκτης είχε προταθεί στην ομάδα που εξέταζε την περίπτωση του.

Πριν το ενδιαφέρον του ΟΦΗ, ο Μπαρέιρο είχε παρουσιαστεί από την Σπορτίβο Λουκουένο αλλά τότε δεν υπήρχε επίσημη πρόταση από την ομάδα. Μάλιστα, άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Μπαρέιρο είχε συμφωνήσει αλλά δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο.

Οι Παραγουανοί τονίζουν ότι στην συμφωνία του Μπαρέιρο με την Λουκουένο υπήρχε όρος που ανέφερε ότι σε περίπτωση που εμφανιζόταν πρόταση από σύλλογο της Ευρώπης, τότε αυτομάτως ο 26χρονος στόπερ θα αποχωρούσε από την ομάδα.

Όλα όμως άλλαξαν όταν ήρθε η πρόταση του ΟΦΗ. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την Παραγουάη, ο πρόεδρος της Σπορτίβο Λουκουένο ήταν ενήμερος για την μεταγραφή του. Ο Φρανσίσκο Οκάμπο, πρόεδρος της Λουκουένο, παρουσίασε τον αντικαταστάτη του Νέρι Μπαρέιρο και ήταν ενήμερος για την μετακόμιση του Μπαρέιρο στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ.

Όπως και έγινε με τον Μπαρέιρο να συμφωνεί με τον ΟΦΗ έπειτα από λίγες ημέρες και να βρίσκεται… καθ’ οδόν για το Ηράκλειο!