Μώραλης: «Τα στοιχεία είναι αμφιβόλου εγκυρότητας»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η αντίδραση της Super League για τη δημοσιοποίηση, από τη «Δίκη στον ΣΚΑΪ», των φακέλων της UEFA προς την ΕΠΟ για ύπαρξη τριών νέων «ύποπτων» αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήρθε από τον Γιάννη Μώραλη.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος χαρακτήρισε τα στοιχεία αυτά ως «αμφιβόλου εγκυρότητας, σε κάποιους φακέλους μάλιστα αναφέρεται ότι υπήρχε ανεπιτυχής στοιχηματισμός. Δεν θεωρούμε ότι δείχνουν το οτιδήποτε και θεωρώ ότι δίνουμε μεγάλη σημασία ενώ δεν θα έπρεπε».

Υπενθυμίζεται ότι τα τρία ματς που αναφέρονται είναι οι αγώνες πρωταθλήματος Ολυμπιακός – Εργοτέλης 3-0 (πρωτάθλημα, 1 Δεκεμβρίου 2013), ΟΦΗ – Καλλονή 0-1 (Κύπελλο, 4 Δεκεμβρίου 2013) και Καλλονή – ΠΑΟΚ 2-5 (πρωτάθλημα, 15 Δεκεμβρίου).

«Μας προβληματίζει η δημοσιοποίηση των φακέλων. Τα ματς αυτά κακώς χαρακτηρίζονται στημένα. Η εταιρία που κάνει αυτή τη δουλειά παρακολουθεί το στοιχηματισμό στα παιχνίδια. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, αναφέρει ο φάκελος ότι ο συνήθης μέσος όρος στοιχηματισμού είναι 40.000 ευρώ και πονταρίστηκαν 45.000. Τα στοιχεία αυτά είναι αμφιβόλου εγκυρότητας, σε κάποιους φακέλους μάλιστα αναφέρεται ότι υπήρχε ανεπιτυχής στοιχηματισμός. Δεν θεωρούμε ότι δείχνουν το οτιδήποτε και θεωρώ ότι δίνουμε μεγάλη σημασία ενώ δεν θα έπρεπε», τόνισε ο κ. Μώραλης μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League που έγιναν την Τρίτη (11/2) στα γραφεία της λίγκας, στα οποία βρέθηκε, μετά από αρκετό καιρό και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος.

Όταν ο κ. Μώραλης ρωτήθηκε ότι βάσει ανάλογων φακέλων καταδικάστηκαν προσφάτως πέντε άτομα, απάντησε: «Η διαδικασία της Εισαγγελίας ακολουθείται κανονικά. Οι φάκελοι ερευνώνται από τη δικαιοσύνη. Όμως σπιλώνονται άνθρωποι χωρίς αποδείξεις».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν προβληματίζει τη διοργανώτρια η ουσία του θέματος, ότι δηλαδή έξι αγώνες του πρωταθλήματος εμφάνισαν ύποπτο στοιχηματισμό, ενώ τον προβληματίζει η δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ξεκαθάρισε: «Η ουσία δεν μας απασχολεί διότι με βάσει το περιεχόμενο των φακέλων δεν φαίνεται ότι οι αγώνες ήταν στημένοι. Τουλάχιστον με τη δική μου λογική. Μας προβληματίζει γενικότερα το φαινόμενο του στοιχηματισμού. Για παράδειγμα, έμαθα -γιατί δεν το ήξερα- ότι υπάρχουν στο στοίχημα αγώνες του πρωταθλήματος Κ20 και Κ17. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο και ντροπή».

Η ανακοίνωση της Super League για τις αποφάσεις Γ.Σ. & Δ.Σ.

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση η Γ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη Αγώνων Κατάταξης Πρωταθλήματος Ανδρών SUPER LEAGUE ΟΠΑΠ, αγωνιστικής περιόδου 2013 – 14. (Play Off).

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Συζητήθηκαν θέματα διεξαγωγής αγώνα Κατάταξης Μπαράζ (Τηλεοπτική κάλυψη, εκτύπωση – διανομή εισιτηρίων, εμπορικά έσοδα κ.α.)

2/ Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με τη διεξαγωγή έρευνας Ανταγωνιστικότητας του Πρωταθλήματος και η συσταθείσα επιτροπή θα αξιολογήσει τις παραμέτρους της.

3/ Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τη διεξαγωγή του 2ου Συνεδρίου Διοίκησης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου “FootbAllabout”, Γενικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Λιγκών Ποδοσφαίρου (EPFL) και της 1ης Εμπορικής Έκθεσης Ποδοσφαίρου «FootbAllAbout Sports Expo» (20-22 Μαρτίου 2014).

4/ Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση επί των συμπερασμάτων της Έρευνας του Ι.Ο.Β.Ε.»

πηγή: sentragoal.gr