Ρασούλης: «ο Βαρδινογιάννης επειδή είναι λεβέντης πρέπει να αφήσει τον ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule αποτίει φόρο τιμής στον μεγάλο Μανώλη Ρασούλη και εξιστορεί το δέσιμο του με τον ΟΦΗ. Συμπαίκτης με τον Δημήτρη Βάβουλα, η αρρώστια του για τον ΟΦΗ και πως συνέθεσε τον ύμνο της ομάδας. Το κείμενο αρχείου που έχει ακόμα την αξία του για έναν μεγάλο άνθρωπο και μεγάλο Ομιλίτη.

«Συμπαίκτης» του μεγάλου Μήτσου Βάβουλα

Ο Μανώλης Ρασούλης μεγαλώνει στο Ηράκλειο και από μικρός εντάσσεται στην οικογένεια του ΟΦΗ αποτελώντας φανατικό φίλαθλο του. Ο μεγάλος Κρητικός καλλιτέχνης μεγαλώνει μαζί με τον μεγάλο θρύλο του ΟΦΗ Δημήτρη Βάβουλα. 

Οι δυο τους συνήθιζαν να παίζουν μαζί ποδόσφαιρο και ο Μανώλης Ρασούλης που είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή “Replay στα γήπεδα” με τον Μανώλη Δανδουλάκη στο κανάλι Creta αναφέρθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους του ΟΦΗ: «Ήταν τεράστια παικτάρα και ένας θρύλος για τον ΟΦΗ. Θυμάμαι ότι όλη την εβδομάδα κουβαλούσε τσουβάλια με σταφίδες όμως ήταν ακούραστος πάντα και δεν έχανε παιχνίδι του ΟΦΗ. Είχε τόσο δυνατό σουτ που σε ένα παιχνίδι του ΟΦΗ “σούταρε” με αποτέλεσμα να σπάσει το ένα δοκάρι της εστίας που βρισκόταν στο γήπεδο».

Πως γράφτηκε ο ύμνος του ΟΦΗ

Ως γνωστόν ο Μανώλης Ρασούλης αποτέλεσε τον εμπνευστή του ύμνου του ΟΦΗ. Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή “Replay στα γήπεδα” ξετυλίγει το “κουβάρι” της ιστορίας για το πώς έγραψε τον ύμνο του ΟΦΗ. “Θυμάμαι ότι ήταν παραμονές του αγώνα με την Βίτοσα για το κύπελλο κυπελλούχων. Ήταν Σεπτέμβρης του 1987 και σκεφτόμουν ότι ήταν άσχημη εικόνα για τον ΟΦΗ να πάει να παίξει στο «Γεντί Κουλέ» με μια ευρωπαϊκή ομάδα και να μην έχει έναν ύμνο να ακούσουν οι ξένοι. Βρισκόμουν στα Λιοντάρια και τον έγραψα εκεί” είχε πει οΜανώλης Ρασούλης. Και πράγματι, ο ύμνος του ΟΦΗ που γνωρίζουν όλοι ακούγεται για πρώτη φορά στο παιχνίδι με την βουλγαρική Βίτοσα φέρνοντας “γούρι” στον ΟΦΗ καθώς κερδίζει με 3-1. Η άποψη του για την οικογένεια Βαρδινογιάννη Ο ίδιος αναφερόμενος στην σχέση του ΟΦΗ με την οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε πει στο παρελθόν ότι“ο Βαρδινογιάννης επειδή είναι λεβέντης πρέπει να αφήσει τον ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα και δεν έχει ανάγκη από προστάτες”.

Ένας δίσκος αφιερωμένος στον ΟΦΗ

Ο Μανώλης Ρασούλης το 1988 αφιερώνει έναν ολόκληρο δίσκο στον ΟΦΗ που αγαπούσε με πάθος και τον ονομάζει “Τα ποδοσφαιρικά – Στον ΟΦΗ και τη μπάλα Γη”. Ο παραπάνω δίσκος είναι αφιερωμένος εξ’ ολοκλήρου στον ΟΦΗ με τον Μανώλη Ρασούλη να γράφει μεταξύ άλλων και τον ύμνο του ΟΦΗ με τίτλο “ΟΦΗ ΟΛΕ” και είναι το πρώτο τραγούδι που ακούγεται. Mέσα στον δίσκο υπάρχει και το τραγούδι που είναι αφιερωμένο στην “Θύρα 4”. Και πραγματικά είναι το μοναδικό στην ιστορία του ΟΦΗ που αναφέρεται στους οργανωμένους φίλαθλους της ομάδας.

Μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Ρασούλης “υπογράφει” ένα τραγούδι που αναφέρεται αποκλειστικά στις μεγάλες “μορφές” του παρελθόντος όπως ο Αργύρης Μπουρδαμής που τον χαρακτηρίζει ήρωα και μπαίνοντας στο γήπεδο τρομάζει τους αντιπάλους του. Μέσα στον δίσκο, υπάρχει και το τραγούδι με τίτλο “το τραγούδι της ήττας” που αναφέρεται στον ΟΦΗ με τους στίχους “μα, πάλι ΟΦΗ είμαστε, πρώτοι και ωραίοι”.

Ο μεγάλος Κρητικός τραγουδοποιός αγαπούσε με πάθος τον ΟΦΗ έχοντας διατηρήσει τους άρρηκτους δεσμούς του με την Κρητική ομάδα.

Στις 10 Φεβρουαρίου 2008 ο μεγάλος Μανώλης Ρασούλης αποτελεί το τιμώμενο πρόσωπο στην γιορτή του συνδέσμου “Κρήτες 4 Ανατολικά Προάστια”. Η παρουσία του συγκινεί όλους τους Ομιλήτες που σηκώνονται και τον χειροκροτούν για αρκετή ώρα ακούγοντας τον να αναφέρεται στον αγαπημένο μας ΟΦΗ.

Δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του, στις 20 Μαρτίου 2011, ο κόσμος του ΟΦΗ και η ομάδα αποτίουν στον Μανώλη Ρασούλη τιμές… που αρμόζουν σε ένα πρόσωπο συνυφασμένο με την ιστορία του συλλόγου. Πριν την έναρξη του αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα, τηρείται ενός λεπτού σιγή ενώ οι παίκτες πηγαίνουν μπροστά από μια γιγάντια φωτογραφία του που είχε τοποθετηθεί μπροστά από την Θύρα 4.

Η ιαχή «Ρασούλη ζεις, για πάντα ΟΦΗΤΖΗΣ» δονεί το «Γεντί Κουλέ» με τον αξέχαστο Μανώλη Ρασούλη να είναι πάντα στις καρδιές και το μυαλό όλων μας.