“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου.

Goal

Στιγμές βγαλμένες από tis ένδοξες ημέρες της ένδοξης ιστορίας του, με όλο το γήπεδο όρθιο να παραληρεί, με «όλε» των παικτών με την εξέδρα (ακόμα και από τις κεντρικές θύρες), με συνθήματα έκστασης («όταν το κύπελλο σηκώσω, μπορεί να παλαβώσω…») και με πλατιά χαμόγελα μέχρι τ’ αυτιά, βίωσαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού στη χθεσινή νίκη πρόκριση της αγαπημένης τους ομάδας επί του ΟΦΗ με 3-0 στην παράταση.
Το «τριφύλλι»… πάτησε τους Κρητικούς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατέκτησε πανάξια το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το επόμενο Σάββατο, δείχνοντας ότι είναι εδώ! Μία μόλις ημέρα μετά την οριστικοποίηση Tns επιστροφής του στα ευρωπαϊκά σαλόνια και τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή σε τελικό (το 2010 απέναντι στον Αρη στο ΟΑΚΑ, χρονιά που είχε κατακτήσει το νταμπλ), οι «πράσινοι» oAns Tns Yns είναι σε θέση να αισθάνονται ξανά περήφανοι για τον σύλλογο της καρδιάς τους. Κι όλα αυτά σε μία περίοδο αναγκαστικού «μνημονίου» του συλλόγου, με τεράστια οικονομικά προβλήματα, με πολύ χαμηλό μπάτζετ, με αρκετή και δικαιολογημένη δυσπιστία, γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο χθεσινό επίτευγμα των παικτών του Γιάννη Αναστασίου. Ο Παναθήναια επέστρεψε, κύριοι. Επέστρεψε για τα καλά, 6ivovras όραμα και προοπτική ότι τα… καλύτερα έρχονται. Στο χθεσινό ματς ήταν ξεκάθαρη η διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων. Οι «πράσινοι» βγήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο, έλεγξαν το ρυθμό και είχαν την κυκλοφορία της μπάλας, μα το κυριότερο ήταν ότι δεν έχασαν ούτε λεπτό το μυαλό τους Αυτό ήταν και το πιο ουσιώδες, μια και ανασταλτικά ο Παναθηναϊκός είχε την ωριμότητα να θωρακίσει τα μετόπισθεν και να μην απειληθεί oris κόντρα επιθέσει, έχοντας ταυτόχρονα μεταφέρει το παιχνίδι στο μισό γήπεδο του αντιπάλου. Οι φάσειε έγιναν, η μπάλα δεν μπήκε όμως ούτε στο δοκάρι του Λαγού ούτε στη μοναδική ευκαιρία του ίδιου παίκτη που φλέρταρε με τον τίτλο του… μοιραίου και το ματε οδηγήθηκε στην παράταση παρότι ο Παναθήναια δικαιούταν να είχε καθαρίσει την πρόκριση από την κανονική διάρκεια του ματς. Εκεί, στα δύσκολα, όταν τα πράγματα είχαν αρχίσει να ζορίζουν από την πίεση και ο Φερνάντες με tis αποκρούσει του είχε μεταφέρει άγxos στους «πράσινοι» που βρίσκονταν σε θέση βοAns. «μίλησε» ο M0pkous Μπεργκ.
«Μίλησε» ο κορυφαίος επιθετικός που αγωνίζεται στη χώρα μας και με δύο γκολ, ένα με κεφαλιά και ένα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έβαλε τέλοε στη σεμνή τελετή και έστειλε τα εκατομμύρια των φίλων του Παναθηναϊκού στα ουράνια! Κι as μην ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου ο Σουηδός… Οπως δεν ήταν ο καλύτερος ο Πέτριτς η τεράστια κλάση και η προσωπικότητα του οποίου άνοιξαν τον δρόμο με την εκπληκτική του ενέργεια και την πάσα «πάρε-βάλε» στον Αμπεΐντ στο πρώτο γκολ. Ο Αμπεΐντ παρεμπιπτόντως ήταν απολαυστικός στον χθεσινό επαναληπτικό. Ο ΟΦΗ από την πλευρά του εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και σε 120 λεπτά παιχνιδιού συν τις καθυστερήσει είχε να επιδείξει μόλις δύο μεγάλες ευκαιρίες, μία με την κεφαλιά του Παπάζογλου στο πρώτο ημίχρονο και μία με την κεφαλιά του Νούνες στο δοκάρι όπου θα μπορούσε να είχε «κλέψει» την πρόκριση. Όμως θα ήταν ύβρίς για τον θεό του ποδοσφαίρου να συνέβαινε κάτι τέτοιο, μια και οι φιλοξενούμενοι δεν άξιζαν τίποτα περισσότερο απ’ αυτό που πήραν. Δίχως την παραμικρή επιθετική διάθεση, με καθυστερήσει από το πρώτο δευτερόλεπτο και με μονοδιάστατο τρόπο ανάπτυξης (διωξίματα και βαθιές μπαλιές με στόχο τον Παηάζογλου που εγκλωβίστηκε από τους στόπερ του Παναθηναϊκού και δεν φάνηκε καθόλου) και με στόχο απλά να «προστατέψει» το σκορ του πρώτου αγώνα, ήταν άξιος της μοίρας του. Και τυχερός, τρόπον τινά, που έμεινε «ζωντανός» στο ματς μέχρι το 115’…

Sportday

Μεγάλη…Τετάρτη η χθεσινή νια τον Παναθηναϊκό. Μεγάλη σε διάρκεια, καθώς απαιτήθηκαν 120 λεπτά μπάλας μέχρις ότου ξεκαθαριστούν οι λογαριασμοί του με τον ΟΦΗ και μεγάλη επειδή ύστερα από τέσσερα χρόνια και σε μια χρονιά ειδικών συνθηκών νια τους «πράσινους» κατάφεραν να πάρουν το «εισιτήριο» νια τον τελικό του Κυπέλλου.
Ηταν ένας ημιτελικός που | προκάλεσε ταχυπαλμίες, αλλά όχι Ι αμφισβητήσεις, καθ’ ότι την πρόκριση την πήρε η καλύτερη ομάδα, αυτή που ενέγραψε στο ενεργητικό της τα περισσότερα γκολ. 0 ΟΦΗ ήταν… δύο κεφαλιές. Η πρώτη, από τον Παπάζογλου στο 1-0. Ο φορ των Κρητικών αστόχησε. Η δεύτερη, από τον Νούνιες στην παράταση, στο 2-0. Η μπάλα πήγε στο δοκάρι.
Οι… θεοί του ποδοσφαίρου πάτσισαν στη φάση του Νούνιες το δοκάρι του Λαγού λίγο πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας. Το 1-0. με το οποίο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου ημιτελικού στο «Γεντί Κουλέ», θα μπορούσε να είχε διευρυνθεί δίχως παράταση. Ομως. κουτσάστραβά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να το συντηρήσουν στο ενενηντάλεπτο. 0… κλεφτοπόλεμος, όμως. δεν στάθηκε αρκετός για τους «μελανόλευκους» και στο πρόσθετο ημίωρο. Ο Παναθηναϊκός ήθελε πολύ τον φετινό τελικό και πέρα από την επιθυμία ήταν και η παράμετρος της ικανότητας. Τουλάχιστον στη χθεσινή μονομαχία ο ΟΦΗ φάνηκε υποδεέστερος. Σε όλα. Ούτε το 44-2 που επέλεξε στην πορεία ο Ρικάρντο Σα Πίντο. προκειμένου να «γυρίσει» το ματς. απέδωσε κάτι. Ο Γιάννης Αναστασίου ήταν μονίμως σ’ εγρήγορση. Το αρχικό 4-4-1-1 το μετέτρεψε στην εξέλιξη στο οικείο 4-4-2 σε ρόμβο, ενώ ύστερα από το 2-0 η διάταξη προσέλαβε μορφή 3-5-2. με τους Τριανταφυλλόπουλο. Μέντες και Σίλντενφελντ στα μετόπισθεν.
Καθοριστικό, βέβαια, για την έκβαση της αναμέτρησης ήταν και το γεγονός ότι ο μεν Παναθηναϊκός είχε ορισμένους παίκτες σε κέφια (συγκλονιστικοί ο Ζέκα με τον Σίλντενφελντ. ενώ ο Μπεργκ μο- λονότι δεν έφτασε στο «πικ» του πέτυχε δύο γκολ), ο δε ΟΦΗ είδε ορισμένα από τα καλά χαρτιά του να μην… υπάρχουν. Οπως ο Ντουντού. για παράδειγμα, που δεν συνεισέφερε το παραμικρό.
Κοντολογίς, ήταν μια πρόκριση που την άξιζε απόλυτα το «τριφύλλι» και η οποία πανηγυρίστηκε δεόντως.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook