18 ψήφους στην ΓΣ της ΕΠΟ και επτά μέλη στο ΔΣ αποφάσισε η Super League

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το σημερινό (24/4) ΔΣ της Super League αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΕΠΟ να περάσει στο καταστατικό της, την αύξηση των ψήφων στις γενικές συνελεύσεις.

Ειδικότερα κάθε ΠΑΕ-μέλος της Super League να έχει μία ψήφο κάτι που θα εκτινάξει την δύναμη και την παρεμβατικότητα του συνεταιρισμού αφού από μια ψήφο που έχει σήμερα, εφόσον η ΕΠΟ ικανοποιήσει το αίτημα θα φθάσει τις 18 ψήφους.

Το σχέδιο αυτό δεν προβλέπει παράλληλα αύξηση των ψήφων των ενώσεων κάτι που συρρικνώνει την δική τους εκλογική δύναμη και αυξάνει την δύναμη της Super League. Το σχέδιο αυτό που υποστηρίζεται από την ηγεσία της ΕΠΟ (Κουρίδης, και Σια) αποκαλύφθηκε έγκαιρα από το SoccerPlus ενώ προκαλεί αντιδράσεις που ήδη εκφράστηκαν εντός του ΔΣ αλλά και έξω από αυτό.

Επίσης η Super League ζητά να αυξηθούν οι αντιπρόσωποι της στα ΔΣ της ΕΠΟ, από τέσσερα μέλη που έχει σήμερα σε επτά, χωρίς παράλληλα αύξηση του συνολικού αριθμού των μελών. Ουσιαστικά δηλαδή η Super League να έχει το 1/3 των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ.

Οι προτάσεις προς την ΕΠΟ ψηφιστήκαν από όλους, πλην του Παναθηναϊκού που ψήφισε λευκό.

Το τηλεφώνημα Μώραλη σε Σαρρή

Κατά την διάρκεια του ΔΣ και ενόψει των προτάσεων για αλλαγή του κανονισμού ο Παναθηναϊκός ζήτησε σε συνέχεια του προηγουμένου ΔΣ να συζητηθεί το θέμα της διαιτησίας.

Όμως αρχικά ο πρόεδρος της Super League Γ. Μώραλης ήταν αρνητικός στην συζήτηση λέγονται οτι το θέμα μπορεί να συζητηθεί σε επόμενο ΔΣ και οταν  η πλευρά του ΠΑΟ είπε ότι αύριο θα ληφθούν αποφάσεις για τους κανονισμούς τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή όπου επιβεβαίωσε ότι οι προτάσεις για την διαιτησία μπορούν να περάσουν σε ένα από τα επόμενα ΔΣ της ΕΠΟ.

Οι αποφάσεις του ΔΣ

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Επικυρώθηκε ο βαθμολογικός πίνακας αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ. Υπέρ της ολικής επικύρωσης ψήφισαν 12 ΠΑΕ (Ατρόμητος, Βέροια, Εργοτέλης, Καλλονή, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Πανθρακικός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Πλατανιάς). Υπέρ της μερικής επικύρωσης (θέσεις 1-5) ψήφισαν δύο ΠΑΕ (Αστέρας Τρίπολης, SKODA Ξάνθη). Η ΕΠΟ ψήφισε λευκό. Απουσίαζαν οι ΠΑΕ Άρης, Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα.

2/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το τηλεοπτικό πρόγραμμα αγώνων Play Off Super League ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2013-2014.

3/ Εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις της Super League προς την ΕΠΟ περί τροποποιήσεων στο καταστατικό ΕΠΟ, Πειθαρχικό Κώδικα και ΚΑΠ. Επί των εν λόγω προτάσεων η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό.

4/ Με εισήγηση του προεδρείου και ενόψει του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. (μειοψήφισε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός), όπως τα θέματα διαιτησίας που σχετίζονται με την εν γένει αναβάθμιση του Πρωταθλήματος συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

πηγή: soccerplus.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook