Eπικυρώθηκε η βαθμολογία

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

To Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας με 12 ψήφους υπέρ αποφάσισε την ολική επικύρωση της βαθμολογίας του φετινού πρωταθλήματος.

Υπέρ της επικύρωσης ψήφισαν οι εξής ομάδες: Ατρόμητος, Καλλονή, Βέροια, Εργοτέλης, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Πανθρακικός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Πλατανιάς. Σε αντίθεση ο Αστέρας Τρίπολης και η Ξάνθη τάχθηκαν υπέρ της μερικής επικύρωσης της βαθμολογίας.

Οι Άρης και Λεβαδειακός είχαν εκπρόσωπο αλλά όχι δικαίωμα ψήφου, καθώς για τους Θεσσαλονικείς έκανε την εμφάνισή του παράγοντας της Κοινωνίας Μελών και για τους Βοιωτούς ο δικηγόρος Δημήτρης Βαγιάκος, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα αποχώρησε νωρίς και δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία.

Επίσης ο ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Δημοκράτη Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε δικαίωμα ψήφου καθώς ο Ερασιτέχνης είναι μέτοχος του 10% της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σε ό,τι αφορά τον Απόλλωνα, ήταν η μοναδική ομάδα της οποίας εκπρόσωπος δεν εμφανίστηκε στο Δ.Σ, ενώ η ΕΠΟ ψήφισε λευκό.

Στο κενό η πρόταση του Παναθηναϊκού 

Στο κενό έπεσε η πρόταση του Παναθηναϊκού για να συζητηθούν οι προτάσεις και οι αλλαγές που αφορούν σε θέματα διαιτησίας καθώς όλες οι άλλες ομάδες ήταν αρνητικές αφού 13 ομάδες ψήφισαν να διεξαχθεί η συζήτηση για τη διαιτησία σε επόμενο Δ.Σ. και αυτές ήταν οι εξής: Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Βέροια, Εργοτέλης, Καλλονή, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Πανθρακικός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Πλατανιάς, Ξάνθη. Παράλληλα και η ΕΠΟ συντάχθηκε με αυτή την απόφαση ενόψει και του τελικού του Σαββάτου.

Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. της Λίγκας οριστικοποιήθηκαν οι καταστατικές διαφοροποιήσεις που έχουν να κάνουν με τους εκπροσώπους της Λίγκας στην ΕΠΟ, αλλά και στο δικαίωμα ψήφων που μπορούν να έχουν οι ομάδες στη Γενική Συνέλευση της Oμοσπονδίας.

Σε ό,τι αφορά τους εκπροσώπους, ο συνεταιρισμός ζητά από 4 που είναι τώρα (σ.σ. ο πρόεδρος της Λίγκας και άλλοι τρεις) να γίνουν 7, ενώ θέλει να αντιστοιχεί σε κάθε ομάδα και μία ψήφος στη Γ.Σ. της ΕΠΟ.

Γι’ αυτό το θέμα, μάλιστα, πρόκειται να διεξαχθεί την Παρασκευή (25/4) προγραμματισμένο Δ.Σ. στην Ομοσπονδία.

Στην ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας αναφέρονται τα εξής: 

«1. Επικυρώθηκε ο βαθμολογικός πίνακας αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ. Υπέρ της ολικής επικύρωσης ψήφισαν 12 ΠΑΕ (Ατρόμητος, Βέροια, Εργοτέλης, Καλλονή, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Πανθρακικός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Πλατανιάς). Υπέρ της μερικής επικύρωσης (θέσεις 1-5) ψήφισαν δύο ΠΑΕ (Αστέρας Τρίπολης, SKODA Ξάνθη). Η ΕΠΟ ψήφισε λευκό. Απουσίαζαν οι ΠΑΕ Άρης, Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα.

2. Εγκρίθηκε ομόφωνα το τηλεοπτικό πρόγραμμα αγώνων Play Off Super League ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2013-2014.

3. Εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις της Super League προς την ΕΠΟ περί τροποποιήσεων στο καταστατικό ΕΠΟ, Πειθαρχικό Κώδικα και ΚΑΠ. Επί των εν λόγω προτάσεων η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό.

4. Με εισήγηση του προεδρείου και ενόψει του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, αποφασίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ (μειοψήφησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός), όπως τα θέματα διαιτησίας που σχετίζονται με την εν γένει αναβάθμιση του Πρωταθλήματος συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook