Πως έχουν τα δεδομένα με τον Γιακούμπου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Γιακούμπου εδώ, Γιακούμπου εκεί και… Γιακούμπου πουθενά. Το θέμα με τον Σαΐμπου Γιακούμπου παραμένει ως έχει από την Δευτέρα που σας μεταφέραμε την Δευτέρα και το Gentikoule αποκαλύπτει λεπτομέρειες και συζητήσεις. Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γκανέζου.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή της εβδομάδας που διανύουμε. Την Δευτέρα γράψαμε ότι ο Κύπριος οδεύει ολοταχώς προς την Κύπρο και την Ένωση Παραλιμνίου και όντως αυτό ισχύει. Ο Κυπριακός σύλλογος έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στον Σαΐμπου Γιακούμπου για 3τες συμβόλαιο συνεργασίας και μάλιστα με αποδοχές που ξεπερνούν κατά πολύ αυτές που του παρείχε ο ΟΦΗ. Όμως, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ΠΑΝΤΑ ήθελε να συνεχίσει να φοράει τα «ασπρόμαυρα». Ποτέ δεν είπε ότι θέλει να φύγει από τον ΟΦΗ ή ποτέ δεν εξέφρασε δυσαρέσκεια για την Κρητική ομάδα. Και αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια γιατί ειπώθηκαν και γράφτηκαν διάφορα. Ο Γιακούμπου «στάζει μέλι» για τους φιλάθλους του ΟΦΗ και τον κόσμο που τον περιέβαλε με τόση αγάπη και ενώ ήρθε στο Ηράκλειο σαν ένας άγνωστος μεταξύ αγνώστων.

Πέρα όμως από τις προθέσεις του Γκανέζου, ήρθαν στην μέση οι απαιτήσεις του εκπροσώπου του για την υπογραφή καλύτερου συμβολαίου από αυτό που υπέγραψε το περσινό καλοκαίρι. Όπως γίνεται κατανοητό, στον ΟΦΗ αρνήθηκαν αφού η αλήθεια είναι ότι ο 25χρονος μεσοεπιθετικός δεν έδειξε φέτος την πραγματική του αξία. Τα θέλω του ΟΦΗ και του Μαχλά δεν ξεπεράστηκαν ούτε την προηγούμενη εβδομάδα με τη νέα επικοινωνία που είχε με τον μάνατζερ του Γιακούμπου ο οποίος εμφανίστηκε αδιάλλακτος σε ότι είχε να κάνει με το μέλλον του πελάτη του.

Η πίεση του Γιώργου Στεφανουδάκη
Ωστόσο ο τελευταίος δέχτηκε αρκετά τηλεφωνήματα και πιέσεις από τον Γιώργο Στεφανουδάκη που έχει αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση με τον Γιακούμπου, κυρίως και λόγω της επέμβασης στην οποία υπέβαλε τον Γκανέζο πριν από τρεις εβδομάδες. Ο γιατρός του ΟΦΗ με λόγια σταράτα και υπεύθυνα προσπάθησε να μεταπείσει τον εκπρόσωπο του Γιακούμπου εξηγώντας του την σημασία να παραμείνει στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ. Όμως εκείνος εμφανίστηκε ξανά αρνητικός.

Τι λέει ο μάνατζερ του
Το Gentikoule επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του Σαΐμπου Γιακούμπου, κύριο Γιάννη Παπαδόπουλο που τόνισε αναφορικά με το μέλλον του Γκανέζου: «Ο Γιακούμπου δεν θα γυρίσει πίσω αν και στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να λες ποτέ τίποτα και να θεωρείς κάτι δεδομένο. Εγώ θα πάω στην Κύπρο για να μιλήσω με την Ένωση Παραλιμνίου. Θέμα ΟΦΗ δεν υφίσταται» ήταν τα λόγια του χαρακτηριστικά.

Οι σχέσεις Μαχλά – Παπαβασιλείου
Εδώ αξίζει να αναφέρουμε μια ακόμα σημαντική παράμετρο. Ότι προπονητής στο Παραλίμνι είναι ο Νίκι Παπαβασιλείου. Ο Κύπριος τεχνικός συνεχίζει να διατηρεί άριστες σχέσεις με το Νίκο Μαχλά έχοντας συνεχείς τηλεφωνικές επαφές ενώ και η αγάπη του Παπαβασιλείου είναι δεδομένη. Πληροφορίες από την Κύπρο αναφέρουν λοιπόν ότι ο ίδιος ο Νίκι Παπαβασιλείου δεν θα προχωρούσε ποτέ σε μεταγραφή ποδοσφαιριστή που αφορούσε αποκλειστικά και μόνο για τον ΟΦΗ.

Άλλωστε η αγάπη του Παπαβασιλείου για τον ΟΦΗ είναι δεδομένη και ποτέ δεν θα προχωρούσε σε απόκτηση ποδοσφαιριστή που δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον ΟΦΗ ή τουλάχιστον που έχει δικαστική διαμάχη με τον σύλλογο. Τα τελευταία δεδομένα κρατήστε τα γιατί θα έχουν αρκετό ενδιαφέρον…