Ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος στο Gentikoule

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

O Πατρινός μέσος του ΟΦΗ επιστρέφει στην δράση μετά από 6 μήνες και από το Γκάρντερεν μιλάει στο Gentikoule για τη νέα χρονιά.

Έξι μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του – χτύπησε στις 29 Ιανουαρίου – ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος επέστρεψε ξανά στην ενεργό δράση παίρνοντας χρόνο συμμετοχής στο φιλικό κόντρα στη Ναϊμέγκεν. Ο 26χρονος μέσος μετά από μια πολύ καλή σαιζόν με τον ΟΦΗ, πέρυσι στάθηκε άτυχος με αποτέλεσμα να χάσει σχεδόν όλη την χρονιά λόγω των δύο τραυματισμών που υπέστη και οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για να μείνει εκτός δράσης για 9 μήνες συνολικά!

Πλέον, είναι έτοιμος να επιστρέψει στην δράση και ο “Λαμπρό” μιλάει στο Gentikoule για τη νέα χρονιά, την συνεργασία με τον Τζενάρο Γκατούζο και πολλά άλλα…

Αντρέα πως νιώθεις που επιστρέφεις μετά από απουσία έξι μηνών;

“Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχεις κανονικά μετά από 6 μήνες. Θεωρώ πολύ σημαντικό το ψυχολογικό κομμάτι και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσεις το κίνητρο που έχεις. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω πάλι ξανά και είμαι έτοιμος να διεκδικήσω αυτό που μου αναλογεί. Είμαι στο τελευταίο κομμάτι της επανένταξης μου και πολύ σύντομα θα είμαι έτοιμος 100%”.

Πως νιώθετε που συνεργάζεστε με έναν προπονητή που ως ποδοσφαιριστής έχει κερδίσει τα πάντα στην καριέρα του;

“Και μόνο που συνυπάρχεις στον ίδιο χώρο με μια τέτοια προσωπικότητα είναι κάτι το μοναδικό. Είναι φοβερός άνθρωπος και χαρακτήρας – κάτι που βοηθάει όλα τα παιδιά. Αν σου το έλεγαν πριν από 5 χρόνια, δεν θα το πίστευες”.

Πάντως βλέπουμε ότι πρόκειται για έναν προπονητή που είναι δίπλα στους παίκτες του σε όλη την διάρκεια της ημέρας…

“Παρ’ όλο που αυτός ο άνθρωπος έχει κερδίσει τα πάντα, είναι τρελός για το ποδόσφαιρο και θέλει να πετύχει. Η ενέργεια που μας μεταδίδει είναι μοναδική και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για εκείνον. Θέλει να πετύχει σαν προπονητής, έχει φιλοδοξίες και είμαστε χαρούμενοι που αυτές συμβαδίζουν μαζί μας”.

Όπως και να’ χει Ανδρέα, η αλήθεια είναι ότι και φέτος υπάρχουν απαιτήσεις από την ομάδα

“Το δύσκολο είναι να επαναλάβεις αυτήν την πορεία. Θεωρώ ότι μπορούμε να επαναλάβουμε αυτήν την πορεία και να παρουσιαστούμε το ίδιο ανταγωνιστικοί με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο”.

Κανένας δεν σκέφτεται πάντως να κάνει η ομάδα ένα ξεκίνημα ανάλογο με το περσινό…

“Ξεκινήσαμε άσχημα την χρονιά αλλά θα μπορούσε να συμβεί και το αντίθετο. Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Σίγουρα μας βοήθησε ψυχολογικά ο κύριος Πίντο όμως υπήρχαν και δυνατότητες”.

Ο Γκατούζο ζητάει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας από εσάς. Μπορεί ο ΟΦΗ να παίξει αυτό το στυλ παιχνιδιού;

“Μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Ομάδες όπως ο ΟΦΗ πρέπει να είναι εκείνες που θα παίζουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να έχουν τον έλεγχο μέσα στο γήπεδο”.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ σε σχέση με την προηγούμενη σαιζόν…

“Σίγουρα έφυγαν παίκτες που αποτελούσαν βασικά στελέχη όμως ήδη έχουν αναπληρωθεί με ικανούς παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα”.

Ο ΟΦΗ ξεκινάει με 2 παιχνίδια στο Ηράκλειο, στόχος το 2Χ2…

“Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας που έχουμε δύο παιχνίδια μέσα στο Ηράκλειο. Χρειάζεται συγκέντρωση και προσοχή καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας”.

Δυσκολίες υπάρχουν αλλά δεν βλέπω να σας επηρεάζουν…

“Όλες οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ έχουν πρόβλημα στο οικονομικό κομμάτι. Όμως όταν υπάρχουν ομάδες με την δυναμική του ΟΦΗ τότε μπορείς να ανταπεξέλθεις και να δεις εντελώς διαφορετικά τις δυσκολίες που υπάρχουν”.

Πως ένιωσες που η ομάδα προχώρησε στην ανανέωση του συμβολαίου σου ενώ εσύ είχες υποστεί αυτόν τον σοβαρό τραυματισμό;

Είναι πολύ σημαντική, για εμένα, αυτή η κίνηση από την διοίκηση της ομάδας. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχει και μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση. Στην συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών μπαίνει και το ανθρώπινο κομμάτι όχι μόνο το αγωνιστικό. Όταν έχεις υποστεί ένα σοβαρό τραυματισμό και έχεις συμβόλαιο τότε η οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να σε εκμεταλλευτεί. Εμένα μου φέρθηκαν πολύ σωστά και ήταν σημαντικό για εμένα που γνώριζα ότι θα επιστρέψω από τον τραυματισμό μου και θα βρίσκομαι σε μια ομάδα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook