“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 30 Ιουλίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουλίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Δύο πρόσωπα εμφάνισε ο ΟΦΗ στο χθεσινό (1-0) φιλικό παιχνίδι με την Ντεν Χάαγκ. Νωχελικοί στο πρώτο ημίχρονο οι Κρητικοί, αλλά βελτιωμένοι στο δεύτερο.
Το γκολ που έκρινε το ματς σημείωσε στο 39′ ο Αλμπερτ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, σε ένα σημείο που οι Ολλανδοί ήταν ανώτεροι και άξιζαν να βρουν δίχτυα. Στρ 16′ ο Βαν Ντούινεν είχε απειλήσει με σουτ που πέρασε άουτ, ενώ ο ίδιος στο 31′ σπατάλησε δύο ευκαιρίες. Αρχικά προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα με κεφαλιά άουτ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το πλασέ του έδιωξε σε κόρνερ ο Δασκαλάκης. Οι Ηρακλειώτες αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα και να την κυκλοφορήσουν. Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, στο δεύτερο οι ποδοσφαιριστές του Τζενάρο Γκατούζο εμφάνισαν εντελώς διαφορετική εικόνα. Ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο ανέβασαν στροφές και έφτασαν κοντά στην επίτευξη ενός γκολ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις. Η πρώτη ήρθε στο 73′, όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες ο Μακρής έπιασε την κεφαλιά, αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Δύο λεπτά μετά η κεφαλιά του Κάλάίτζιτς πέρασε άουτ, ενώ στο 85′ το σουτ του δραστήριου Σίσιτς έδιωξε σε κόρνερ ο Χάνσεν. Ο Γκατούζο προφύλαξε τον Περογαμβράκη που ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στον αστράγαλο, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε το νέο απόκτημα, ο Κοσταρικανός Τζορτζ, ο οποίος πάντως δεν πρόλαβε να δείξει πολλά.
Το χθεσινό φιλικό έγινε σε πλαστικό χλοοτάπητα.
Την αποθέωση γνώρισε από τους φίλους της Ντεν Χάαγκ ο Τζενάρο Γκατούζο, σε ένδειξη αναγνώρισης για όσα πέτυχε στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Στο γήπεδο βρέθηκαν και οπαδοί του ΟΦΗ, που δεν έχασαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον Ιταλό προπονητή.
• Χθεσινά δημοσιεύματα από τη Γαλλία έφερναν τον ΟΦΗ να εξετάζει την περίπτωση του 29χρονου τερματοφύλακα Φαμπιέν Φαρνόλ. Οι άνθρωποι της ομάδας ωστόσο το διέψευδαν.

Sportday

Παρουσιάζοντας δύο διαφορετικά πρόσωπα, ο ΟΦΗ γνώρισε την ήττα από την ολλανδική ΝτενΧάσγκ με 1-0, δεχόμενος το γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.
Κακή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, σαφώς βελτιωμένος στο δεύτερο, που έχασε τρεις καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Πόλος έλξης για ακόμα ένα φιλικό ο Τζενάρο Γκατούζο. που χειροκροτήθηκε, φωτογραφήθηκε και υπέγραψε αυτόγραφα σε φίλους των Ολλανδών.
Οι Κρητικοί αγωνίστηκαν με 4-3-3. έχοντας τον Πετρόπουλο στην κορυφή της επίθεσης και τους Ροβίθη και Κουτσιανικουλη να τον πλαισιώνουν στα άκρα.
Ωστόσο, δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ κάτι nou άρχισαν να κάνουν οι Ολλανδοί, οι οποίοι απείλησαν στο 16′ με τον Βαν Ντούινεν έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον ίδιο παίκτη στο 31′ και τελικά σκόραραν στο 39′ με δυνατό σουτ του Αλμπερτ έξω από την περιοχή.
Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ εμφανίστηκε βελτιωμένος. Είχε καλή κυκλοφορία μπάλας, κατάφερε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση. Μάλιστα, έχασε και τρεις καλές ευκαιρίες στο τελευταίο Ιδλεπτο του αγώνα, με κεφαλιά του Μακρή στο 75′. κεφαλιά του Κάλαϊτζιτς στο 77′ που έφυγε άουτ και σου του Σίσιτς στο 85′ που έδιωξε ο Χάνσεν. Ο τελευταίος έδειξε ανεβασμένος και βοήθησε στην αλλαγή εικόνας του ΟΦΗ στο δεύτερο μέρος, παίζοντας ως επιθετικός κι έχοντας στο πλάι του τον νεοαποκτηθέντα Τζορτζ. που έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΟΦΗ.
Ο Γκατούζο άλλαξε το σχήμα από το 70′. χρησιμοποιώντας το 4-4-2. με τον Μιλιάζες να αγωνίζεται ως αριστερός χαφ έχοντας πίσω του τον Μονιάκη σε θέση μπακ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook