Κιάσσος: «Ο ΟΦΗ έχει τις βάσεις να πάει καλύτερα από πέρυσι»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Κώστας Κιάσσος βρέθηκε στις εξέδρες του «Γεντί Κουλέ» παρακολουθώντας την πρεμιέρα με τον Παναιτωλικό και μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τις εντυπώσεις του από τον φετινό ΟΦΗ.

«Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή που είδα την ομάδα. Μου έβγαλε και μεγάλη χαρά γιατί κέρδισα. Ήταν ένα περίεργο συναίσθημα που τον είδα από την εξέδρα γιατί δεν έχω συνηθίσει να βλέπω παιχνίδια του ΟΦΗ έξω από τον αγωνιστικό χώρο» είπε αρχικά ο πρώην αρχηγός του ΟΦΗ που στην συνέχεια τόνισε ότι η ομάδα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Κιάσσος στον AthleticRadio 104,2

Για την εντύπωση που είχε από τον αγώνα: «Θα πω αυτό που λέω χρόνια. Ο κόσμος είναι αυτός που δίνει ένα διαφορετικό παλμό στο γήπεδο. Για 90 λεπτά δεν σταμάτησα να τους χαζεύω. Μετά ήταν ένα παιχνίδι 1ης αγωνιστικής, δεν πρόσφερε σπουδαία θέμα, με άγχος και για τις 2 ομάδες. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα καινούργια που θέλει υπομονή. Αυτό που κρατάει η ΟΦΗ είναι οπι βαθμοί που είναι και το πιο σημαντικό».

Για τον βαθμό ετοιμότητας: «Αν εξαιρέσεις 1-2 ομάδες νομίζω πως οι περισσότερες ομάδες έδειξαν μια μπερδεμένη εικόνα και μια εικόνα πίεσης και άγχους. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να μάθεις να λειτουργείς έτσι. Θα κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου. Δεν θα πρέπει να αποτελεί δικαιολογία το ότι είναι πρώτη αγωνιστική και δεν είναι οι ομάδες έτοιμες. Οι προπονητές έχουν κάνει την προετοιμασία τους και θα πρέπει να είναι περισσότερο έτοιμος. Υπάρχει βέβαια σκοπιμότητα κάποιες ομάδες δεν έχουν την ποιότητα και είναι πάρα πολλά. Πλέον πρέπει σαν κουλτούρα και ποδόσφαιρο να βγάλουμε την καραμέλα των πρώτων αγωνιστικών. Πρέπει από την αρχή να είσαι έτοιμος και να μπορείς να προσφέρεις και θέαμα».

Για το αν περίμενε τόσο καλό τον ΟΦΗ: «Σίγουρα πάντα τον ΟΦΗ τον είδα και σε άλλα 2 παιχνίδια. Εγώ δεν κρίνω από την εικόνα των φιλικών μια ομάδα. Τα φιλικά είναι για να βρεις ρυθμό και να δεις πράγματα. Επειδή η ομάδα αυτή έχει μια δυναμική, έχει έδρα και ένα σπουδαίο άνθρωπο για προπονητή. όλα αυτά έδωσαν το κλικ το παραπάνω και ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος απ’ ότι θα περίμεναν πολύ. Ο συνδυασμός πραγμάτων σε κάνει να δεις πως έφτασε στη νίκη».

Για το αν το έκανε κάτι εντύπωση από τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ δεν έπιασε σπουδαία στάνταρ απόδοσης, όμως η αγωνιστικότητα και η μάχη που έδωσαν έλεγε κάτι. Κέρδισαν πολλές μονομαχίας οι παίκτες του, δεν παράτησαν ποτέ το παιχνίδι. Έβγαινε ένας παλμός από την εξέδρα και από τους παίκτες από το 1ο λεπτό πως πάμε να πάρουμε το παιχνίδι. Είχε πολύ περισσότερο πάθος, η αντίδραση του προπονητή δείχνει πως έχει πολύ κοντά τους ποδοσφαιριστές. Όταν εκπέμπει προσωπικότητα ο προπονητής είναι ιδανικό για μια ομάδα. Εκπέμπει υγεία και αυτό είναι θέμα προπονητή. Ψυχολογία. Τώρα έχει την ψυχολογία με το μέρος του. Η ομάδα είναι καινούργια και χρειάζεται υπομονή. Δεν χρειάζεται αν έρθουν κακά αποτελέσματα να τους πυροβολήσουν. Θέλει υπομονή και στήριξη, ο ΟΦΗ θα γίνει ακόμα πιο ομάδα και θα βγάλει πράγματα στο γήπεδο. Ο ΟΦΗ πιστεύω θα βγάλει καλύτερα πράγματα φέτος απ’ ότι έγιναν πέρσι».

Για το αν ο Γκατούζο ταιριάζει στον ΟΦΗ λόγω ιδιοσυγκρασίας: «Εάν δούμε πως αυτή η ομάδα σε παθιάσει και σου βγάζει μια τρέλα από τον κόσμο είναι θετικό. Μόνο από την προσωπικότητα που είναι ο Γκατούζο σου βγάζει πως ταιριάζει. Είναι μεγάλη προσωπικότητα και είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Εγώ πιστεύω πως όσο καλά αποτελέσματα μπορεί να κάνει άλλο τόσο μπορεί να κάνει κακά. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να υπάρχει υπομονή και στήριξη, Δεν μπορεί να είμαστε καλοί μόνο στα καλά. Πρέπει να υπάρχει χρόνος και υπομονή. Ο ΟΦΗ έχει ανάγκη τους υγιείς φιλάθλους που έχουν υπομονή. Όταν ξεκίνησα να παίζω μπάλα στον ΟΦΗ, η ομάδα τερμάτιζε μέσα στην τετράδα. Υπήρξαν πολύ ποιοτικοί παίκτες και οι ξένοι έκαναν την διαφορά. Τώρα αυτό δεν το βλέπεις στην Ελλάδα. Έρχονται ξένοι που είναι κατώτεροι των Ελλήνων. Πολλά χρονιά πριν υπήρχαν καλύτεροι παίκτες στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την τακτική που ακολουθεί ο ΟΦΗ: «Νομίζω πως εκτός από τον προπονητή του ΟΦΗ το δοκιμάζουν και άλλες ομάδες. Το 3-5-2 το παίζουν συνήθως μεγάλες ομάδες με μπακ που τρέχουν ασταμάτητα 90 λεπτά. Όλο το παιχνίδι γίνεται από τα πλάγια και τα μπακ πρέπει να είναι οι καλύτεροι παίκτες, Από κει και πέρα ο κάθε προπονητής όταν παίζει αυτό το σύστημα έχει σημασία τι εργαλεία έχει. Από κει και πέρα βλέπουμε τον ΟΦΗ να τον παίζει με ένα διαφορετικό τρόπο που προφανώς είναι οδηγία προπονητή. Π.χ. τα τρία στόπερ είναι πολύ κοντά. Έχει να κάνει με την κουλτούρα του κάθε προπονητή. Είναι θέμα προπονητή. Είναι ένα Ιταλικό σύστημα».

Για το αν σκέφτεται να «κρεμάσει» τα παπούτσια του: «Έμεινα για ένα διάστημα στην Αγγλία και έκανα μια μίνι προετοιμασία εκεί και τις τελευταίες 20 μέρες κάνω προπονήσεις με τον Πλατανιά. Και με την ευκαιρία θέλω να τους ευχαριστήσω όλους εκεί. Το σώμα μου επιτρέπει ακόμα σε καλό επίπεδο να παίξω και δεν παίρνω απόφαση να κρεμάσω τα παπούτσια μου».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook