Μερεμπασβίλι: “Παίζω σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο 28χρονος άσος με συνέντευξη του σε εφημερίδα της Τιφλίδας εξιστορεί το πως μπήκε ο ΟΦΗ στην ζωή του, την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου. Τι λέει για Λόρια, Γκατούζο και Ελλάδα.

Ο Γκιόργκι Μερεμπασβίλι μπαίνει στην ζωή των φίλων του ΟΦΗ με την ευχή ότι το όνομα του θα φέρει καλές εμφανίσεις, πολλά γκολ και ακόμα περισσότερες νίκες για τον σύλλογο. Ο διεθνής Γεωργιανός μέσος είναι μια μεταγραφή που αποτελεί μια σημαντική επένδυση για τον ΟΦΗ καθώς στην μοναδική σαιζόν που βγήκε εκτός της πατρίδας του έκανε πάταγο παίζοντας στην Βοϊβοντίνα. Ο Μερεμπασβίλι, παίζοντας στην Σερβία έκανε θραύση καθώς αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης του συλλόγου που τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ εξήγησε στους συμπατριώτες του πως προέκυψε η Κρήτη: “Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές ο ΟΦΗ κέρδισε μόνο ένα παιχνίδι. Ο Γκατούζο αναζητούσε έναν μέσο με τα δικά μου στοιχεία και ήταν σε αναζήτηση εδώ και αρκετό καιρό. Τότε ο Λόρια ρώτησε τον Γκατούζο αν έχει στο μυαλό του κανέναν παίκτη. Του είπε για εμένα και ο Γκατούζο ρώτησε για εμένα, συγκέντρωσε πληροφορίες και μέσα σε δύο ώρες είπε “οκ””.

Όσον αφορά τις πρώτες εντυπώσεις του Μερεμπασβίλι από την συνεργασία του με τον Τζενάρο Γκατούζο, ο μέσος του ΟΦΗ είπε πως “πρόκειται για έναν πολύ ζεστό άνθρωπο που νιώθω να γνωριζόμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα” ενώ για την παρουσία του στον ΟΦΗ πρόσθεσε λέγοντας ότι “Είμαι ενθουσιασμένος που αγωνίζομαι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Όμως το πιο σημαντικό για εμένα, είναι η παρουσία του Λόρια. Μεγαλώσαμε μαζί στη Ντιναμό, είμαστε φίλοι και με βοηθάει πολύ η δική του παρουσία”.

Παράλληλα, οι Γεωργιανοί αποκαλύπτουν και ενδιαφέρον από ομάδες του Ισραήλ όπως η Μακάμπι Χάϊφα και η Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον Μερεμπασβίλι να απαντάει ότι: “Ναι, όντως υπήρχε ενδιαφέρον από το Ισραήλ αλλά και από άλλες χώρες όμως δεν προέκυψε συμφωνία. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο της Γεωργίας δεν είναι τόσο γνωστό και αυτό δεν βοηθάει τους ποδοσφαιριστές. Είμαι χαρούμενος που πήγα στην Ελλάδα και τρεις λόγοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την απόφαση μου: Πρώτον, ότι παίζει εκεί ο Λόρια και είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίζω μαζί του. Ο δεύτερος λόγος είναι η παρουσία του Γκατούζο. Είναι ένας θρύλος για την Μίλαν, όλοι θυμούνται τα παιχνίδια που έχει παίξει και όμως δείχνει πως είναι τόσο απλός άνθρωπος. Όμως είναι ένα σύμβολο για την Ιταλία που εμπνέει σεβασμό. Επίσης, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι υψηλού επιπέδου και αγωνίζονται πολλοί γνωστοί ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι θα έρθουν και θα γίνουν γνωστοί και άλλοι Γεωργιανοί ποδοσφαιριστές. Για εμένα είναι ένα σοβαρό βήμα προς τα μπροστά ώστε να βελτιώσω την καριέρα μου και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook