Ο Νίκος Μαχλάς συνεχίζει στην προεδρία του ΟΦΗ μετά από πρόταση του Γιάννη Κουράκη!

Eπιμέλεια:Παύλος Σιδερίδης

Όλα κατ’ ευχήν πήγαν στην Γ.Σ. με το Νίκο Μαχλά να συνεχίζει στην προεδρία του ΟΦΗ αποδεχόμενος σχετική πρόταση που έκανε ο Γιάννης Κουράκης. Συνεχίζει σύσσωμο το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ με νέα μέλη τους Μανώλη Βρέντζο και Κώστας Τουβλής.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης που ξεκίνησε την αναφορά του ζητώντας από το υπάρχον Δ.Σ. να παραμείνει στην ομάδα. «Γιατί πήρα τον λόγο; Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια όλων μας, άλλος λίγο – άλλος πολύ καταφέραμε επιτέλους τον στόχο μας κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες αλλά και από το σχέδιο που υπήρχε για να αποκλείσουν τον ΟΦΗ από την μεγάλη  κατηγορία. Όμως, τα καταφέραμε. Δεν φοβηθήκαμε ούτε τις απειλές της ΟΥΕΦΑ, ούτε της ΕΠΟ. Τώρα είχαμε μια εξέλιξη όμως τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο και όλο το συμβούλιο. Παρά το ότι βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση, τα πράγματα συνεχίζουν ν είναι δύσκολα» ήταν τα πρώτα του λόγια και συνέχισε «το ΔΣ παραιτήθηκε και η εξέλιξη αυτή μας αιφνιδίασε. Ήταν άνθρωποι που μόχθησαν, έτρεξαν. Είμαστε απροετοίμαστοι ως ομάδα, ξεκινάει το πρωτάθλημα και εμείς δεν είμαστε έτοιμοι. Θέλω να κάνω την εξής πρόταση και ειλικρινά θέλω να παρακαλέσω και τον πρόεδρο και το Δ.Σ να την αποδεχτεί. Και να δώσουμε ένα λόγο τιμής ότι όλοι θα είμαστε δίπλα τους. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΟΦΗ. Να παραμείνουν, να τους στηρίξουμε, να προγραμματίσουμε μια νέα ΓΣ αφού ξεκινήσει η ομάδα και να συζητήσουμε ξανά όλοι και τότε είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΓΚΡΙΣΗ! ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ; ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ;«

Όπως ήταν φυσιολογικό, ο κόσμος αντέδρασε με ένα ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ και στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Νίκος Μαχλάς.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, όλο το συμβούλιο, τον Γιάννη Κουράκη, παλιούς και νέους μετόχους που είναι δίπλα μας. Θέλαμε να κάνουμε μια δίκαιη ΓΣ. Ο σκοπός που παραιτήθηκα ήταν να μην κλείσουμε την πόρτα σε κανέναν και να δείξουμε έμπρακτα ότι όσοι μπορούν να βοηθήσουν αυτόν τον σύλλογο. Να μπουν ανθρώποι και να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια που εμείς ξεκινήσαμε. Αποδέχομαι την πρόταση του κυρίου ΚΟυράκη και είναι μεγάλη τιμή για εμένα. Δεν θα αφήσω την ομάδα στα δύσκολα και με όλους εσάς, τον ερασιτέχνη που έχει προσπαθήσει και να έρθει ξανά η ηρεμία στην ομάδα μας. Δείξαμε έμπρακτα ότι οι πόρτες είναι ανοικτές!» ήταν α λόγια του Νίκου Μαχλά που και τυπικά συνεχίζει στην προεδρία του ΟΦΗ.

Κατά συνέπεια συνεχίζουν στο Δ.Σ. του ΟΦΗ οι Νίκος Μαχλάς, Βασίλης Ξημέρης, Χρήστος Μιχαλόπουλος, Ανδρέας Μανουσάκης, Αντώνης Κουτάντος, Λευτέρης Κουγιουμουτζής, Γιώργος Καλουτσάκης, Γιώργος Στεφανουδάκης ενώ νέα μέλη είναι οι Μανώλης Βρέντζος, Κώστας Τουγλής.

Μαχλάς: «Δεν πρόκειται να αφήσω στα δύσκολα την ομάδα»
Μετά το τέλος της ΓΣ του ΟΦΗ, ο Νίκος Μαχλάς τόνισε στις δηλώσεις του ότι «Είναι κάποια πράγματα στην ζωή που δεν μπορείς να τα αφήσεις. Εγώ ήθελα να αποχωρήσω αλλά είδα όλο αυτό που έγινε το τελευταίο διάστημα αλλά και να δείξουμε ότι κανένας δεν καπαρώνει καμία καρέκλα. Δείξαμε την δημοκρατία στο μεγαλείο της. Καλέσαμε ανθρώπους να έρθουν και να βοηθήσουν την ομάδα. Εγώ προσωπικά δεν θα  αφήσω την ομάδα και για αυτό αποδέχτηκα την πρόταση του κυρίου Κουράκη. Είπα όμως ότι τα άτομα του Δ.Σ. που με βοήθησαν ότι έπρεπε να μείνουν. Πρόσφεραν πολλά οι κύριοι Αμπαρτζάκης, Μανταδάκης και τους ευχαριστώ όλους. Ξεκινάει το πρωτάθλημα και ο κόσμος να μας βοηθήσει με εισιτήρια διαρκείας και εμείς θα τρέξουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι στο πρωτάθλημα. Το βαρύ φορτίο μπορώ να το αντέξω αλλά όχι μόνος. Καλώ όλον τον κόσμο που είναι στο πλευρό μας να παραμείνει δίπλα μας. Έχουμε τον δήμαρχο κοντά μας και θα γίνουμε πάλι μια γροθιά όπως ήμασταν. Δεν ήθελα να τρέξω καμία μεταγραφή αν δεν ξεκαθάριζαν τα πράγματα. Αυτό έγινε και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ενισχυθεί η ομάδα.

Koυράκης: «Η νέα ημέρα είναι καλύτερη από τις άλλες»
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Γιάννης Κουράκης που δήλωσε «τούτη την στιγμή δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα άλλο. Είμαστε στο παραπέντε, σε λίγες ημέρες ξεκινάει το πρωτάθλημα. Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε όπου δόθηκε μια μάχη, ανατέλλει ξανά ο ήλιος. Σε αυτήν την προσπάθεια πρέπει να είμαστε μαζί ενωμένοι, κόσμος και διοίκηση. Η πρόταση είναι να ξεκινήσει η ομάδα έχοντας όλο αυτό το περιθώριο ώστε να ενισχυθεί η ομάδα. Να συζητήσουμε και να κουβεντιάσουμε με ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα, ούτως ώστε να να εξυγιανθεί οικονομικά η ομάδα. Ο ΟΦΗ με τον κόσμο του μπορεί να κάνει θαύματα. Είμαι αισιόδοξος αλλά θέλει δουλειά. Θα είμαι δίπλα στον ΟΦΗ που αυτό το ιστορικό σωματείο περνάει δύσκολες στιγμές. Κάνω έκκληση σε όλους για να αγοράσουν εισιτήρια διαρκείας και μέσα από αυτήν την συλλογική προσπάθεια, θα πάνε όλα καλά. «Μόνος στόχος είναι η εκκίνηση της ομάδας. Πρέπει να τακτοποιηθούν κάποιες εκκρεμότητες και στην συνέχεια με καθαρή σκέψη θα έχουμε την δυνατότητα να οργανώσουμε καλύτερα την ομάδα. Θα υπάρξουν ανθρώποι που θα βοηθήσουν στη νέα προσπάθεια. Με το καλημέρα είναι 2 εκ. ευρώ τα έξοδα όμως θα έρθουν αύριο ή μεθάυριο 300.000 χιλιάδες ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αυτή η ημέρα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες».

Δείτε το live της ΓΣ όπως το παρουσίασε το Gentikoule