“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τρίτη 21 Οκτωβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τρίτη 21 Οκτωβρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Έθνος

ΟΤΑΝ πριν από περίπου 16 χρόνια ο Σον Κόνερι προσπάθησε να μεταπείσει τον Τζενάρο Γκατούζο να παραμείνει στους Ρέιντζερς, ο Ιταλός τού απάντησε: «Κοίταξε την αναθεματισμένη δουλειά σου. Ο Γκατούζο είναι “τρομοκράτης”». Ή, τουλάχιστον, ήταν στα ποδοσφαιρικά του νιάτα. Γιατί στην προπονητική του εφηβεία καταφέρνει να εξασφαλίζει ηρεμία, σιγουριά και να εμπνέει με το όραμά του. Ολοι στο Ηράκλειο εξυμνούν τον ντόμπρο χαρακτήρα του. «Πίνουν νερό or’ όνομάτου» και πρώτα απ’ όλους ο αρχηγός και… λυτρωτής του ΟΦΗ μέσα στη Λεωφόρο (εκεί όπου ο ΟΦΗ δεν είχε κερδίσει ποτέ, ούτε και το Αιγάλεω, όταν την είχε χρησιμοποιήσει ως ουδέτερη έδρα) Γιώργος Μακρής. «Ασπίδα» «Ο Γκατούζο είναι μεγάλο κεφάλαιο. Απίστευτος χαρακτήρας. Ο,τι έχει να πει το λέει ευθέως. Είναι εργασιομανής και “ασπίδα” για τους παίχτες του. Συμμερίζεται τα προβλήματα του ΟΦΗ και προσφέρεται διαρκώς να βοηθήσει», λέει στο «ΕΘΝΟΣ ΠΟΡ» ο Καβαλιώτης μέσος, ο οποίος, έχοντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού του σκέψεις για μελλοντική προπονητική καριέρα, έχει πάρει πολλά ερεθίσματα από την πολύωρη εργασία του προπονητή του. Και εκεί βρίσκεται, κατά τον Μακρή, το «κλειδί» της ιστορικής νίκης του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού. «Δεντο θεωρούσαμε ακατόρθωτο. Τον τελευταίο καιρό δεν σηκώσαμε… κεφάλι», συνεχίζει ο 30χρονος μέσος, που σημείωσε πάλι εκτός έδρας -το 6ο- γκολ: «Οταν το πέτυχα, χρειάστηκα λίγα δευτερόλεπτα να το συνειδητοποιήσω. Τώρα θέλω ένα γκολ μέσα στο “Γεντί Κουλέ”». Το… μεγαλείο του Γκατούζο ο Μακρής και οι συμπαίχτες του το είδαν και στη Λεωφόρο, αφού στα αποδυτήρια τους ανακοίνωσε έξτρα πριμ. Οχι κάποιο «τρελό» ποσό, αλλά αρκετό για να πάρουν ένα πλουσιοπάροχο δείπνο με την επιστροφή τους το βράδυ της Κυριακής στο Ηράκλειο. Ο μόνος που δεν παρέστη ήταν ο συνεργάτης του, Πάουλο Μπερουάτο, που νοσηλευόταν σε κλινική (χθες πήρε εξιτήριο). Ακουσε, όμως, μέσω τηλεφώνου, τους ξέφρενους πανηγυρισμούς τους, ενώ με παρέμβαση της Αστυνομίας ανατράπηκε το πλάνο τους να μεταβούν από το αεροδρόμιο στην κλινική.
Παρ’ όλα αυτά, χθες ο Γκατούζο ζήτησε από τους παίχτες να μη μείνει το μυαλό τους στη Λεωφόρο. Από την οποία ο ίδιος κρατάει πολλά και ιδιαίτερα την απόδοση του Μερεμπασβίλι, που δηλώνει: «Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν περίμενα πως θα έβαζα τέτοιο γκολ στο πρώτο μου ματς. Επαθα πλάκα».

Sportday

Το γεγονός ότι ο ΟΦΗ κατάφερε να νικήσει τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, έπειτα από 27 χρόνια, προσέλαβε… διεθνείς διαστάσεις. Κυρίως, λόγω Γκατούζο. Στην ηλεκτρονική της έκδοση η «Gazzeta dello Sport» αφιέρωσε κείμενο 500 λέξεων στο «διπλό» της κρητικής ομάδας, κάνοντας λόγο στον τίτλο για «κατόρθωμα Γκατούζο με τον ΟΦΗ: 21 τον Παναθηναϊκό στο 95″». Μέχρι και στη στυλιστική επιλογή (Ιταλοί, γαρ) του «Ρίνο» στο συγκεκριμένο παιχνίδι στάθηκαν οι συμπατριώτες του. «Senza cravatta…». έτσι άρχιζε το κείμενο. Χωρίς γραβάτα, δηλαδή. Δεν ήταν. όμως. μόνο οι Ιταλοί. Γενικά ο προπονητής του ΟΦΗ είχε την τιμητική του χθες. Είναι εργασιομανής και απίστευτος χαρακτήρας από όλες τις απόψεις. Δεν το συζητώ για τακτική και άλλες λεπτομέρειες. Είναι ό.τι καλύτερο υπάρχει. Σαν άνθρωπος είναι πάρα πολύ καλός», ο Γιώργος Μακρής. στον ΝονθΣΠΟΡ FM 94.6.0 έτερος σκόρερ του ΟΦΗ. ο Γκιόργκι Μερεμηασβίλι.
που επίσης έστρεψε επάνω του τους προβολείς της δημοσιότητας, είηε για τον Γκατούζο ότι η παρουσία του στον πάγκο συνέτεινε στην απόφασή του να επιλέξει την Κρήτη για τη συνέχιση της καριέρας του. Πάντως, οι παίκτες του ΟΦΗ δεν ξέχασαν και τον συνεργάτη του «Ρίνο»  Πάολο Μπερουάτο. που είναι προπονητής τακτικής. Ο εν λόγω δεν ακολούθησε την αποστολή στην Αθήνα, διότι λόγω προβλήματος υγείας εισήχθη σε κλινική του Ηρακλείου. Ομως. μέσα από το πούλμαν, καθ* οδόν προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» δέχτηκε τηλεφώνημα και οι ποδοσφαιριστές άρχισαν να φωνάζουν, ρυθμικά το μικρό του όνομα, γεγονός που συγκίνησε τον Ιταλό. Οι παίκτες, τέλος, συζητούσαν και χθες για την υποδοχή που γνώρισαν το βράδυ της Κυριακής στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης». Ηταν κάτι που τους άφησε έκπληκτους, ειδικά όσους εντάχθηκαν φέτος στην ομάδα.

ΦΩΣ

Στα μεθεόρτια της σπουδαίας νίκης μέσα στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό βρίσκονται άπαντες στον ΟΦΗ. Το βράδυ της Κυριακής το Ηράκλειο «κάηκε» από τις εκδηλώσεις λατρείας των οπαδών που υποδέχτηκαν, περισσότεροι από 700, την αποστολή στο αεροδρόμιο. Η υποδοχή των θριαμβευτών της Λεωφόρου δεν περιορίστηκε όμως μόνο στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Στη συνέχεια το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή έφτασε στο κέντρο του Ηρακλείου με τη συνοδεία των φιλάθλων, όπου Τζενάρο Γκατούζο και ποδοσφαιριστές αποθεώθηκαν ξανά. Στη συνέχεια ο Γκατούζο έδωσε πριμ 2.000 ευρώ στους ποδοσφαιριστές για να βγουν και να διασκεδάσουν όλοι μαζί. Η επιβράβευση του τεχνικού επιτελείου με τις ευλογίες της διοίκησης περιλάμβανε φαγητό και ποτό σε νυχτερινό κέντρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ιταλός τεχνικός δεν έδωσε άδεια να παρευρεθεί κανείς παίκτης σε αθλητική εκπομπή για να βρίσκονται όλα τα μέλη της ομάδας μαζί αυτές τις στιγμές. Ο αρχιτέκτονας της νίκης του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού μετά την αποθεωτική υποδοχή τόνισε ότι η ομάδα συνεχίζει την πορεία της διατηρώντας χαμηλούς τόνους. Για την υποδοχή από τον κόσμο: «Μου αρέσει που ήρθε ο κόσμος να πανηγυρίσει αυτή τη νίκη μαζί μας, αλλά σαν προπονητή με ενδιαφέρει η συνέχεια. Πετύχαμε μια σημαντική νίκη και για εμάς, και είναι φανταστικό που ήρθε η “θύρα 4” και οι φίλαθλοι της ομάδας να την πανηγυρίσουμε μαζί. Αυτό που μετράει όμως είναι η διάρκεια. Ξέρουμε ότι είμαστε μια ομάδα που έχει προβλήματα, αλλά προσπαθούμε πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο».
Σίγουρα η νίκη Κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν σημαντική για τους Κρητικούς, όχι μόνο για βαθμολογικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Όσον άφορα το οικονομικό κομμάτι, η ΠΑΕ ΟΦΗ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να δώσει χρήματα στους παίκτες. Ήδη κάποιοι έλαβαν ένα ποσό στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ υπάρχει δέσμευση από πλευράς διοικούντων ότι και αυτή την εβδομάδα θα πάρουν μισθούς δυο τριών μηνών. Εντός της ημέρας θα ξεκαθαρίσει η σοβαρότητα του τραυματισμού τομ Τριποτσέρη και του Περογαμβράκη. Ο πρώτος αγωνίστηκε με πρόβλημα στο ματς με τον Παναθηναϊκό και έβγαλε το 90λεπτο με παροτρύνσεις του Γκατούζο, ενώ ο δεύτερος έχει χτυπήσει στο χέρι και σήμερα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση του, ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook