Τι ανέδειξε ο έλεγχος του «Γεντί Κουλέ» από την Σούπερ Λιγκ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η ασφάλεια των αποδυτηρίων και των κερκίδων, τα κυκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί, ο αγωνιστικός χώρος και ζητήματα που αφορούν τις θέσεις για τις κάμερες της NOVA και των συνεργατών της, απασχόλησαν το κλιμάκιο που βρέθηκε στο γήπεδο του ΟΦΗ.

Συγκεκριμένα στο Γεντί Κουλέ βρέθηκαν για λογαριασμό της Σούπερ Λίγκ οι κ.κ. Μιχάλης Αναγνώστου, διευθυντής του αγωνιστικού της Λίγκας, αλλά και οι κ.κ. Μαχαίρας (Υπ. ασφαλείας), Μαντακίρης (υπεύθυνος μάρκετινγκ) και δυο ακόμη στελέχη της NOVA. Τους παραπάνω συνόδευσε ο Δημήτρης Τσιράκος, ο οποίος πέρα από την ενασχόληση του με το Παγκρήτιο στάδιο, θα είναι ο συντονιστής εγκατάστασης της Σούπερ Λίγκ και στο «Γεντί Κουλέ». Δηλαδή ο άνθρωπος της Λίγκας, που θα έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους του ΟΦΗ για όλα τα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την συνεργασία των δυο πλευρών πρίν από τα παιχνίδια.

Εκ μέρους της διοίκησης του ΟΦΗ  παραβρέθηκαν στο γήπεδο ο  πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Νίκος Μαχλάς, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης και οι κ.κ. Κουτάντος, Καλουτσάκης, αλλά και τα στελέχη της ΠΑΕ ΟΦΗ Τζιρίτας και Θεανώ Ρασούλη.

Οι άνθρωποι του ΟΦΗ ξενάγησαν την αντιπροσωπεία της Λίγκας σε όλους τους χώρους του Γεντί Κουλέ. Οι τελευταίο έκαναν συνεχείς καταγραφές, ενώ φωτογράφησαν και τους χώρους του γηπέδου, ενώ όπως είπαν θα μεταφέρουν την έκθεση τους στην αρμόδια Επιτροπή και το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκ, η οποία και θα αποφαασίσει για τα περαιτέρω. Οι άνθρωποι του ΟΦΗ δεν ανησυχούν και θεωρούν ότι το γήπεδο πληροί όλες τις προυποθέσεις. Αλλωστε και οι επισημάνσεις του κλιμακίου δεν ήταν πολλές. Συγκεκριμένα ζήτησαν προστατευτικό κάγκελο ή «πλέξιγκλάς» στα κόρνερ, αλλά και πάνω από τον πάγκο των φιλοξενουμένων.

Ένα μπούθ το οποίο θα τοποθετηθεί στην Θύρα 9 για τις ανάγκες της NOVA, δέσμευση από την αστυνομία ότι δεν θα ρίχνονται αντικείμενα από  φιλάθλους που βρίσκονται στις θύρες 4,5 προς το πούλμαν της φιλοξενούμενης αποστολής που φτάνει στο γήπεδο. Και διατήρηση της απόστασης των  3 μέτρων από τα δοκάρια μέχρι τα κυκλιδώματα της κερκίδας που βρίσκεται πίσω από τις εστίες (θύρα 4 και θύρα 1).

Ακόμη ζήτησαν μια μέτρηση για την φωτεινότητα των πυλώνων. Τα στελέχη της Σούπερ Λίγκ, δεν θέλησαν να κάνουν καμία δήλωση για την επίσκεψη τους («δεν μας επιτρέπεται» είπαν), ενώ τα μέλη της NOVA έμειναν στο Ηράκλειο για να τσεκάρουν το φωτισμό.