“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 26 Ιανουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Πριν από μια εβδομάδα τα πάντα στο Ηράκλειο ήταν «μαύρα». Ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι θεωρούσαν πως μόνο με ένα θαύμα θα μπορούσε ο ΟΦΗ να αντέξει να δίνει τουλάχιστον τη μάχη του. Απέναντι στον Ολυμπιακό, οι Κρητικοί έδειξαν στους οπαδούς τους πως μπορούν να ελπίζουν. Για μεγάλο χρονικό διάστημα κοίταξαν στα μάτια τον πρωταθλητή, με παιδιά που, ανεξαρτήτως την πορεία της ομάδας, αποδεικνύουν πως το μέλλον τους ανήκει. Στον ΟΦΗ από δω και πέρα εστιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους σε δυο μέτωπα: Στη μεταγραφική τους ενίσχυση (η ΠΑΕ πλήρωσε και πήρε φορολογική ενημερότητα) και στον δικαστικό αγώνα προκειμένου να τους επιστραφούν οι έξι βαθμοί και να εξακολουθήσει η ομάδα να δίνει επί ίσοις όροις τον αγώνα της για παραμονή. Το ρόστερ του ΟΦΗ τη στιγμή αυτή αριθμεί συνολικά 17 ποδοσφαιριστές και στόχος μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, που λήγει η μεταγραφική περίοδος, είναι να αποκτηθούν τουλάχιστον οκτώ ποδοσφαιριστές για να μπορέσει ο Νίκος Αναστόπόυλος να έχει διαθέσιμους τουλάχιστον 25 ώστε να αντεπεξέλθει σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Οι βασικές προτεραιότητες είναι η απόκτηση ενός αριστερού μπακ, αφού πλην του Μονιάκη δεν υπάρχει άλλη λύση, ενώ δυο προσθήκες χρειάζεται και η άμυνα για να βοηθήσουν τους νεαρούς Φαζό και Δαμιανάκη που έχουν μείνει μόνοι τους μετά την αποχώρηση των Μεϊτέ, Αντελέγε και Τριποτσέρη. Δυο λύσεις θέλει και στη μεσαία γραμμή, καθώς εκεί υπάρχουν όλοι κι όλοι οι Μακρής, Καλαϊτζιτς και Λαμπρόπουλος, ενώ ένας σέντερ φορ που θα δώσει βοήθειες στον Τζορτζ και δυο ακραίοι κρίνονται αναγκαίοι.

Sportday

Ηταν η αποκάλυψη του ΟΦΗ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον 21 χρόνο Μανόλη Μπολάκη, που έκανε το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λιγκ και έπεσε αμέσως στα βαθιά. στη μεγάλη κατηγορία, πήρε φανέλα βασικού στον ΟΦΗ και δη κόντρα στον Ολυμπιακό. Και με αντίπαλο στην πλευρά του κοτζάμ Ιμπραΐμ Αφελάι! Ο μικρός του ΟΦΗ τα πήγε περίφημα στη θέση του δεξιού μπακ. δεν εκτέθηκε ποτέ και κέρδισε πολλές φορές το χειροκρότημα της κερκίδας. «Είχα άγχος, αλλά ο κόσμος μου ανέβασε την ψυχολογία και προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό», τόνισε ο νεαρός Μηολάκης. γέννημα – θρέμμα του ΟΦΗ. ο οποίος όπως και οι Δαμιανάκης – Φαζός (παιδιά του ΟΦΗ και αυτοί), βρέθηκαν στην ενδεκάδα του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό λόγω των πολλών προβλημάτων και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Ο Μπολάκης, μάλιστα, αποκάλυψε τις εντολές που είχε λάβει πριν το παιχνίδι απο το Νίκο Αναστόπουλο. Οηως είπε-. «Ο κ. Αναστόπουλος μου είπε να παίξω δυνατά. Να είμαι συγκεντρωμένος. Μου ανέβασε το ηθικό. Μου είπε ότι είμαι καλός παίκτης και να μη φοβάμαι τίποτα». Ο νέος δεξιός μπακ του ΟΦΗ εντυπωσίασε με το θράσος στο παιχνίδι του. Οπως ανέφερε: «θα συνεχίσουμε να παίζουμε με την ψυχή μας. Αφήνουμε έξω τα προβλήματα και κάνουμε ό.τι μπορούμε. Οταν μπαίνουμε στο γήπεδο, δεν σκεφτόμαστε τίποτα. Αφήνουμε έξω τα προβλήματα». Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Μπολάκης. δήλωσε πως «ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Προσπαθήσαμε και παίξαμε με την ψυχή μας. Εχουμε καλή έδρα και ο κόσμος είναι πάντα μαζί μας». Για τη συνέχεια, ο Μπολάκης είπε ότι «έχουμε την Τρίτη παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανθρακικό. Κάναμε ένα πολύ καλό ματς στο πρώτο παιχνίδι και θέλουμε να συνεχίσουμε». Από σήμερα, στην κρητική ομάδα αναμένονται μεταγραφικές κινήσεις, προκειμένου να σουλουπωθεί το υπάρχον -λειψό σε αριθμό και ποιότητα- ράστερ.

ΦΩΣ

Ο μέσος του ΟΦΗ, Βασίλης Κουτσιανικούλης, μετά την ήττα που γνώρισε η Ομάδα του από τον Ολυμπιακό, τόνισε ότι οι Κρητικοί έχουν μείνει με λίγους παίκτες και πρόσθεσε: «Το δύσκολο κομμάτι είναι ότι είμαστε λίγοι παίκτες. Δεν υπάρχουν επιλογές. Πήραμε απόφαση να μείνουμε και να βοηθήσουμε μέχρι το τέλος. Τα νέα παιδιά είναι έτοιμα και βοηθάνε τα μέγιστα. Δείξαμε πάθος και ότι υπάρχουν δυνατότητες. Μας βοηθάει ο προπονητής Νίκος Αναστόπουλος. Ελπίζω να υπάρξει συνέχεια και να λυθούν τα προβλήματα ώστε να γίνουν και κάποιες προσθήκες. Έχουν γίνει κινήσεις. Έχω μιλήσει και με τον Νίκο Μαχλά και με τον Νίκο Αναστόπουλο και πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση». Ικανοποίηση υπάρχει από την εμφάνιση που πραγματοποίησε η ομάδα κόντρα στους Πειραιώτες. Τώρα οι «ασπρόμαυροι» έχουν ρίξει το βάρος τους στον αυριανό εντός έδρας αγώνα της τρίτης φάσης του Κυπέλλου με τον Πανθρακικό, στη ρεβάνς του 0-4 του πρώτου παιχνιδιού στην Κομοτηνή. Το βάρος έχει πέσει στην εξεύρεση χρημάτων για να γίνουν μεταγραφές και να καλυφτούν τα κενά, ώστε η ομάδα να μπορέσει να κρατηθεί στην fJB κατηγορία. Στο στόχαστρο των Κρητικών βρίσκονται ο 24χρονος επιθετικός Γιώργος Νικλητσιώτης που έμεινε ελεύθερος από τη Νίκη Βόλου, ο 24χρονος μέσος Αναστάσιος Τσοκάνης από τον Αστέρα Τρίπολης, ο 19χρονος μέσος Στέλιος Πόζογλου και ο 21χρόνος αμυντικός Στέλιος Ποζατζίδης από τον ΠAOΚ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook