“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 28 Ιανουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Το 0-4 στην Κομοτηνή δεν άφηνε κανένα περιθώριο για συζητήσεις για την ομάδα που θα προκριθεί. Απλώς, οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ και του Πανθρακικού έκαναν το καθήκον και κατέβηκαν να παίξουν χθες στο «θ. Βαρδινογιάννης». Νικήτρια πάλι η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, με 1-0. Το αποτέλεσμα έγραψε στο 13ο λεπτό ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος, με έξοχη κίνηση και σουτ με το αριστερό. Ο ίδιος παίκτης στο 5ο λεπτό είχε κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μονιόκη. και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι έχασαν και άλλες δύο σπουδαίες ευκαιρίες: στο 8Λο λεπτό ο Τζορτζ αστόχησε απέναντι στο τέρμα του Πανθρακικού και στο 90ό ο Πασχαλάκης εξουδετέρωσε εντυπωσιακά σουτ του Κουτσιανικούλη. Μετά τη λήξη του αγώνα ο Νίκος Αναστόπουλος προανήγγειλε ότι «αύ…..’ίιφ Ο σκόρερ Λαμπρόπουλος δέχεται τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του. 5 ριο-μεθαύριο θα είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές. 0α χρειαστούμε ενίσχυση σε όλες τις γραμμές. Πιθανόν και να έχουμε νέα πρόσωπα με τον Ατρόμητο». Κατέληξε επισημαίνοντας ότι «οι μεταγραφές τελειώνουν στις 2 του Φλεβάρη». Τέλος, μετά τον αγώνα συνεδρίασε το Δ.Σ. του ΟΦΗ. προκειμένου να δρομολογήσει τις ενέργειες για την προσφυγή στο Πρωτοδικείο, ώστε να προκύψει από εκεί καινούργια διοίκηση.

ΦΩΣ

Σε ένα ματς που παρακολούθησαν λίγοι οπαδοί των Κρητικών στο «Γεντί Κουλέ», οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου έδειξαν διάθεση και πάθος για να «κλειδώσουν» από νωρίς τη νίκη και να αποφύγουν δυσάρεστες περιπέτειες. Στον αντίποδα, ο Μανουέλ Ρόκα χρησιμοποίησε αρκετά φρέσκα πρόσωπα και νεαρούς παίκτες από το φυτώριο των ακριτών. Οι περισσότεροι εξ αυτών μάλιστα ικανοποίησαν με την απόδοσή τους, όμως η έλλειψη πείρας και χρόνου συμμετοχής σε υψηλό επίπεδο εντέλει κόστισαν. Οι «κροκόδειλοι» έβγαλαν ενέργεια και ποιότητα (τηρουμένων των αναλογιών) στο τερέν, κυνήγησαν…
συγκρατημένα το γκολ, χωρίς πάντως η προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία. Η αλήθεια είναι ότι οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλύτερα και πιο μυαλωμένα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ, αν δεν έχαναν την αυτοσυγκεντρωση τους, όταν βρίσκονταν φάτσα με την εστία. Το μοναδικό τέρμα πέτυχε ο ανεβασμένος Λαμπρόπουλος στο 12ο λεπτό, ο οποίος μάλιστα στο 4′ «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά.
Μετά το 1-0, ο Κουτσιανικούλης, που πήρε σχετικά νωρίς τη θέση του Μερεμπασβίλι (ένιωσε τράβηγμα και ενοχλήσεις), σήκωσε τον ΟΦΗ στις πλάτες του, ωστόσο δεν κατάφερε να συνδυάσει τα απίθανα σόλο του με παραβίαση της «πράσινης» εστίας. «Παρών» όταν απαιτήθηκε από τις περιστάσεις φώναξε και ο Λόρια, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκει σιγά σιγά τη «χημεία» με τους πιτσιρικάδες που απαρτίζουν την αμυντική γραμμή του Ομίλου.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι καταλυτικό ρόλο στην έκταση της ήττας για τους φιλοξενούμενους έπαιξε ο Πασχαλάκης. Ο 25χρονος γκολκίπερ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει όρθιο τον Πανθρακικό και σε γενικές γραμμές τα πήγε περίφημα. Όσο για τον νεοαποκτηθέντα Ροτζέριο Μάρτινς, που πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του, χρησιμοποιήθηκε στην κορυφή της επίθεσης, αλλά ήταν εκτός κλίματος και δεν προσέφερε τα αναμενόμενα. Οι «μελανόλευκοι» έκλεισαν ιδανικά τους χώρους και ουσιαστικά έβγαλαν εκτός ματς τον ταλαντούχο Βραζιλιάνο. Πλέον, το συγκρότημα του «αλενατόρε» ρίχνει το βάρος στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής με τον Ατρόμητο και οι Θρακιώτες μετρούν αντίστροφα για τη σαββατιάτικη μάχη με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Goal

Ο ΟΦΗ, στο χθεσινό παιχνίδι με τον Πανθρακικό, είχε 15 διαθέσιμους ποδοσφαιριστές και κινείται με evrmiKoCis ρυθμούς για ενίσχυση, προκειμένου να παλέψει για την παραμονή του στην κατηγορία. Οι Κρητικοί έχουν πληρώσει ήδη 85.000 ευρώ περίπου και είναι εν αναμονή της έκδοσης της ασφαλιστικής και της φορολογικής ενημερότητας. Η δεύτερη θα τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν τις μεταγραφές που έχουν στα σκαριά. Οι πρώτες από αυτές θα είναι ο αμυντικός Στέλιος Τσουκάνης και ο μεσοεπιθετικός Γιώργος Νικλητσιώτης, που έμειναν ελεύθεροι από τη Νίκη Βόλου μετά την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα. Και με τους δύο υπάρχει προφορική συμφωνία και απομένουν τα τυπικά για την ολοκλήρωση της απόκτησης τους. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, ο Νίκος Αναστόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΟΦΗ να έχει νέες παρουσίες κόντρα στον Ατρόμητο. «Αύριο, μεθαύριο θα είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές, θα χρειαστούμε ενίσχυση σε όλες τις γραμμές. Πιθανόν και να έχουμε νέα πρόσωπα με τον Ατρόμητο. Οι μεταγραφές τελειώνουν στις 2 του Φλεβάρη» τόνισε ο προπονητής της ομάδας του Ηρακλείου. Σε διοικητικό επίπεδο, οι Κρητικοί θα καταφύγουν στη λύση τού διορισμού διοίκησης από το Πρωτοδικείο. Μάλιστα, φέρεται να έχει ήδη καταρτιστεί και η λίστα που θα καταθέσουν οι άνθρωποι της ομάδας, έτσι ώστε να επιλεγούν τα πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα θα είναι και νέα πρόσωπα που δεν είχαν ανάμιξη στα διοικητικά της ΠΑΕ κατά το παρελθόν. Τις επαφές μαζί τους τις έχει αναλάβει ο Νίκος Μαχλάς, ο οποίος, εκτός απρόοπτου, θα είναι και ο επόμενος πρόεδρος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook