Δασκαλάκης για όλους και για όλα!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο πρώην τερματοφύλακας του ΟΦΗ σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μίλησε στο sdna για όλα όσα έγιναν στον ΟΦΗ και όσα ακολούθησαν.

Ξεκινώντας από τα τελευταία γεγονότα… Κινήσατε διαδικασίες, μαζί με τον Μιχάλη Φραγκουλάκη, για ενεργοποίηση των ποινών εις βάρος του ΟΦΗ;«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τα πράγματα πήραν τη φυσική ροή τους. Εμείς κάναμε μια προσφυγή για να εξασφαλίσουμε την ελευθερία μας και τα δεδουλευμένα μας. Από κει και μετά εάν δεν ενδιαφερθεί η ομάδα, η κατάληξη θα είναι η ενεργοποίηση των ποινών. Δεν πήραμε εμείς κανέναν να κάνει κάτι, απλά είναι η φυσική ροή των πραγμάτων. Και εμείς το διαβάσαμε».

Είστε διατεθειμένοι να κάνετε κάποιο συμβιβασμό με την ομάδα;

«Το μόνο σίγουρο είναι, και λίγο που μίλησα με τον Μιχάλη (σ.σ Φραγκουλάκη) ότι εμείς οι δύο δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε κακό στην ομάδα και ειδικά τώρα που είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση από μόνη της και έχει και άλλα προβλήματα όπως του Βερόν και του Μπούρμπου. Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε μια διαδικασία να απαιτήσουμε κάτι».

Πόσο είναι το ποσό που σας οφείλεται;

«Εμένα είναι 52.000 ευρώ και του Μιχάλη άλλα 50.000 ευρώ απ’ όσο γνωρίζω».

Ας πάμε λίγο πιο πίσω ξεκινώντας από την προετοιμασία του καλοκαιριού. Ενώ οι εμφανίσεις σου στα παιχνίδια στην Ολλανδία ήταν πολύ καλές, η ομάδα έψαχνε τερματοφύλακα. Από εκεί ξεκίνησε όλη η κόντρα με τον κ. Γκατούζο;

«Η ομάδα ακουγόταν τότε ότι έψαχνε για τερματοφύλακα. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που έψαχνε τερματοφύλακα έμπειρο από τη στιγμή που στην προετοιμασία είχα δείξει ότι ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση και ήμουν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Παρόλα αυτά, από τις «γνωστές» ιστοσελίδες έβγαινε προς τα έξω ότι η ομάδα ψάχνει τερματοφύλακα. Προφανώς υπήρχε κάποια «δουλειά» στη μέση και έπρεπε να πάρουν τερματοφύλακα. Πήραν έναν έμπειρο τερματοφύλακα, ήρθε το παιδί και έκανε μια εβδομάδα προπόνηση και έπαιξε βασικός στο πρωτάθλημα. Εάν αυτό θεωρείται έντιμο και σωστό, τότε πάω πάσο…».

Ο κ. Γκατούζο ανέφερε πως σου είχε μιλήσει στην Ολλανδία γι’ αυτό το θέμα…

«Όχι, όχι από την προετοιμασία δε μου είχε μιλήσει καθόλου. Μάλιστα δεν εμπιστευόταν τους Αγριμάκη και Γιαγκιόζη και βρέθηκα να παίζω τρία συνεχόμενα παιχνίδια σε έξι μέρες στα φιλικά που έδωσε η ομάδα, χωρίς να με κάνει ούτε αλλαγή. Όχι να έχει και παράπονο…».

Έπειτα είχαμε το ξέσπασμα του ίδιου στα αποδυτήρια μετά το φιλικό με τον Εργοτέλη, κάτι το οποίο οδήγησε εσένα και τον Φραγκουλάκη εκτός ομάδας. Τι έγινε τότε;

«Μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, μπήκε στα αποδυτήρια ο κ. Γκατούζο και τα είχε με τους Ραζάκ και Ροβίθη. Κλώτσαγε, χτύπαγε και φώναζε σε αυτούς τους δύο. Φύγαμε μετά από αρκετή ώρα από το γήπεδο, καθώς τον παρακάλεσαν αρχηγοί και μη, να μείνει στην ομάδα, γιατί μας είχε πει ότι φεύγει. Ενημερωθήκαμε από τον κ. Μαρινάκη πως την επόμενη ημέρα έχουμε ρεπό, αντί για προπόνηση που είχε όλη η ομάδα. Να φταίει το γεγονός πως δεν πήγα εγώ με τον Φραγκουλάκη να τον παρακαλέσουμε να μείνει στην ομάδα; Δε νομίζω να φταίει αυτό. Έτσι μείναμε εκτός ομάδας χωρίς να μας πει κάποιος το λόγο».

Μετά σας ενημέρωσαν να μιλήσετε με τον κ. Πουλινάκη, προκειμένου να λύσετε τα συμβόλαιά σας…

«Ο Πέτρος Μαρινάκης μας πήρε τηλέφωνο την επόμενη ημέρα και μας είπε ότι έχουμε ραντεβού με τον Πρόεδρο να μιλήσουμε. Πήγαμε εκεί και μας είπε ότι ήταν απόφαση του κ. Γκατούζο να αποχωρήσουμε, χωρίς όμως να μας πει κανένας το γιατί. Απάντηση δεν πήραμε ποτέ. Έπειτα εμείς συμβουλευτήκαμε τον δικηγόρο μας και συνεχίσαμε να πηγαίνουμε στις προπονήσεις. Μας είπε ο δικηγόρος μας πως πρέπει να πηγαίνουμε κανονικά στις προπονήσεις στην ώρα μας, να καθόμαστε 15 λεπτά αφότου ξεκινήσει και μετά να φεύγουμε. Μάλιστα στην πρώτη προπόνηση μετά από αυτό το γεγονός ήρθε ο κ. Μαρινάκης και μας είπε ότι εάν δεν φύγετε, δεν θα ξεκινήσει την προπόνηση ο προπονητής. Εγώ του είπα να πει στον ίδιο εάν θέλει να μιλήσει με τον δικηγόρο μου. Εγώ εκτελώ εντολές του δικηγόρου μου. Με τα πολλά εκείνη την ημέρα φύγαμε 15 λεπτά μετά που ξεκίνησε η προπόνηση, όπως έπρεπε, και μάθαμε ότι δήλωσε μπροστά σε όλα τα παιδιά ότι δε θέλω να τους βλέπω καθόλου και προκειμένου να μην τους βλέπω θα τους πληρώσω εγώ τα συμβόλαια να φύγουν. Εάν φοράει παντελόνια, μακάρι να του μεταφερθεί αυτό από αυτή τη συνέντευξη, τον προκαλώ να κάνει πράξη τα λόγια του, να τιμήσει τα παντελόνια που φορά, να πληρώσει εμένα και τον Μιχάλη και να ελαφρύνει έτσι και την ομάδα που λέει ότι αγάπησε και τον κόσμο της. Αυτή η ωραία «καραμέλα». Να την ελαφρύνει από δύο προβλήματα. Ουσιαστικά τη ζημιά την οικονομική όσον αφορά εμένα και τον Φραγκουλάκη την έκανε αυτός, ας την πληρώσει λοιπόν. Δεν είναι τίποτα γι’ αυτόν, κουβαρντάς το έπαιζε έτσι κι αλλιώς. Απλά είναι τα πράγματα, να κάνει πράξη τα λόγια του. Και τώρα μάλιστα που έχει φύγει μπορούν να το επιβεβαιώσουν και τα παιδιά, γιατί και τότε είχε ξαναγίνει θέμα, αλλά δε μπορούν οι παίκτες να βγουν να πουν για τον προπονητή τους αυτό το πράγμα και να το επιβεβαιώσουν. Ρωτήστε το κ. Ρούσση τον γυμναστή που τώρα έχει πάει στον Ατρόμητο, εάν το είπε ή όχι. Να πάνε οι φίλοι του από το Ηράκλειο, που ήταν «ευλογία» που είχαμε αυτόν τον προπονητή, ήμασταν… «ευλογημένοι», αυτή την… «προσωπικότητα», την… «τεράστια». Να βρει τους φίλους του, τους τύπου Αμπράμοβιτς, να μας στείλει τα λεφτά εμένα και του Φραγκουλάκη».

Πιστεύεις ότι η υπόθεση με τους Ιταλούς επενδυτές δεν ήταν αλήθεια;

«Δεν είναι αρμοδιότητά μου να το κρίνω αυτό. Ίσως να υπήρχαν. Αλλά όποιος ήθελε να επενδύσει τα λεφτά του δε θα άκουγε τη συγκεκριμένη «προσωπικότητα» για να τα επενδύσει».

Γενικά πως θα χαρακτήριζες τη σχέση σου με τον κ. Γκατούζο;

«Μέχρι τη μέρα που μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι είμαστε εκτός ομάδας, ήταν άριστες. Σίγουρα ήρθε και έβαλε βασικό το άλλο παιδί (σ.σ Λόρια) χωρίς να μου πει τίποτα. Να μου μιλήσει να μου πει τουλάχιστον, μπορεί να είναι καλύτερός σου θα τον βάλω βασικό και ας έβγαλα εγώ όλη την προετοιμασία και ήρθε το άλλο παιδί και έπαιξε βασικός. Αυτό είναι σκάνδαλο, το λιγότερο. Να μην είχα πάει εγώ καλά, να πω εντάξει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει βγάλει από μέσα του τον ποδοσφαιριστή. Όσο πιο γρήγορα το κάνει ίσως καταφέρει να γίνει κανονικός προπονητής».

Πάνω σε αυτό το κομμάτι, θα ήθελες να αναφέρεις κάποιο άλλο περιστατικό που σε έκανε να μην αισθανθείς ωραία;

«Μερικοί βγήκαν και είπα, οι «Ηρακλειώτες», τα δικά μας παιδιά ήρθα να κάνουν κακό στην ομάδα. Τώρα το θυμήθηκαν ότι είμαστε δικά τους παιδιά, εγώ και ο Φραγκουλάκης, αφού μεγαλώσαμε με τον ΟΦΗ από μικρά παιδιά. Με τον Μιχάλη γνωριζόμαστε 20 χρόνια. Τώρα; Όταν ήρθε ένας ο οποίος ξέραμε ότι είναι «περαστικός», αλλά μας άρεσε, ότι είναι η… «προσωπικότητα». Άκουσα σε μια εκπομπή μια μέρα ότι σταμάτησε λέει και υπέγραψε σε δύο παιδάκια… Τι λες ρε; Ο Χριστός και η Παναγία… Δηλαδή έλεος. Αλλά μας αρέσει η λεζάντα δυστυχώς. Εκεί καταλήγουμε, όταν μας άρεσε που είχαμε τον Γκατούζο προπονητή, ε και; Να φέρουμε και τον Ρίτσαρντ Γκιρ, είναι προσωπικότητα μεγάλη, αν θέλει να γίνει προπονητής να τον πάρουμε και αυτόν στον ΟΦΗ. Δε γίνεται έτσι όμως. Ή με τον Σα Πίντο, που εγώ ήμουν ο κακός και αυτός που δημιουργούσε τα προβλήματα. Πήγε στον Ατρόμητο και ήθελε να τους διώξει όλους. Άρα μήπως έχει το πρόβλημα ο προπονητής και δεν το έχουν οι παίκτες τελικά. Γιατί ήθελε να διώξει τον Κοντοέ, ήθελε να πάρει αριστερό μπακ γιατί δεν του έκανε ο Κούρος. Φέρνουμε τον κάθε ξένο και τον υποστηρίζουμε και είμαστε εμείς οι Ηρακλειώτες, δικά μας παιδιά ειλικρινά. Ή τα παιδιά που παίζουν τώρα. Δαμιανάκης, Φαζός, Μπολάκης θα παίζανε ποτέ; Και έχουν δείξει κάλλιστα ότι μπορούν να ανταποκριθούν. Αλλά παίρναμε τις μεταγραφές, φέρναμε τους μάνατζερ, για να γίνει «ανακύκλωση».

Αυτό όλο που λες από ποιον ακούστηκε;

«Δεν ήμουν μπροστά, αλλά ακούστηκε από τον κ. Μανουσάκη, έτσι ενημερώθηκα εγώ. Είπε ότι μας έκαναν και οι Ηρακλειώτες ενεργοποίηση ποινών. Που ήσουν εσύ; που ήσουν υπέρμαχος του Γκατούζο… Όταν μας έδιωξε ο Γκατούζο εσύ που ήσουν, να πεις τι κάνει; Αυτή τη στιγμή εάν εμείς ήμασταν στην ομάδα τι βοήθεια θα ήταν για την ομάδα.. Αλλά ακούσαμε την… «προσωπικότητα», την… «ευλογία». Η προσωπικότητα όμως δε μετριέται με Κύπελλα, πρωταθλήματα και γκολ».

Η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, ήταν η ίδια και επί την προεδρία του κ. Πουλινάκη;

«Η αλήθεια είναι ότι πληρωνόμασταν, έστω και λίγο. Αλλά μέχρι τότε που ήμουν εγώ γινόταν προσπάθειες. Κάτι παίρναμε, έναντι πάντα. Αλλά ο κ. Πουλινάκης προσπαθούσε πάντα να κρατάει κάποιες ισορροπίες. Κάτι έδινε τουλάχιστον».

Πιστεύεις ότι ήταν λάθος η φυγή του κ. Πουλινάκη;

«Δε ξέρω τι έγινε, αλλά για να φύγει με αυτόν τον τρόπο κάτι θα υπήρχε. Δεν ξέρω αν ήρθε σε ρήξη με τον Γκατούζο. Δε νομίζω ότι ξύπνησε μια μέρα και είπε φεύγω στα καλά καθούμενα. Κάτι ειπώθηκε».

Ο Νίκος Αναστόπουλος, από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα, έκανε προσπάθειες να γυρίσεις πίσω;

«Απ’ όσο γνωρίζω έκανε. Μάλιστα έψαξε και τον δικηγόρο μου και έμαθε περισσότερα από αυτόν, αλλά για λόγους άγνωστους δεν προχώρησε αυτό το θέμα. Εγώ ήμουν πρόθυμος να γυρίσω και να βοηθήσω την ομάδα αυτή τη δύσκολη στιγμή, αλλά δεν έγιναν οι προσπάθειες που έπρεπε από τη μεριά τους. Σίγουρα όμως για να τους δικαιολογήσω τα προβλήματα που παρουσιαζόταν καθημερινά ήταν τεράστια και από τη στιγμή που υπήρχε ο Λόρια στην ομάδα δεν ήμουν άμεση ανάγκη. Έχει δείξει η ομάδα πως με κανονικό προπονητή μπορεί να ανταπεξέλθει. Έπρεπε ο κ. Αναστόπουλος να ήταν από την αρχή στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να σωθεί ακόμα και με τους -10 που έχει στην πλάτη της».

Αν σου γινόταν μια πρόταση αυτή τη στιγμή να γυρίσεις, με αυτές τις συνθήκες πώς θα το έβλεπες;

«Νομίζω ότι θα γυρνούσα να βοηθήσω. Γιατί έτσι είμαι εγώ. Όταν έπαιζα έδινα και την ψυχή μου για τον ΟΦΗ. Γούσταρα να παίζω για την ομάδα. Και πέρσι όταν κακοχαρακτηρίστηκα από μερίδα κόσμου, είμαι άτομο που δε μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του όταν νιώθει ότι αδικείται. Να πάμε όμως και λίγο στα περσινά, όταν ήρθε κάποιος κύριος Σα Πίντο και έβαλε τον συμπατριώτη του τον Ντάνιελ Φερνάντεζ βασικό, ενώ είχε κάνει πάρα πολύ καλές εμφανίσεις. Ήρθε και έβαλε τον συμπατριώτη του που την προηγούμενη εβδομάδα ξενυχτούσε. Είναι περιστατικό αληθινό αυτό. Ήταν στο Ρέθυμνο, τον είχαν πιάσει και την επόμενη εβδομάδα τον έβαλε βασικό. Και εγώ ξενυχτούσα πιο παλιά αλλά ποτέ δεν επιβραβεύτηκα να παίξω βασικός. Και δεν έπρεπε να αντιδράσω και να σκύψω το κεφάλι; Συγνώμη αλλά, όχι… Δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας μου. Εγώ γούσταρα να παίζω για τον ΟΦΗ, ακόμα γουστάρω να παίζω για τον ΟΦΗ και ήρθε ένας Πορτογάλος να βάλει έναν Πορτογάλο. Και πάλι όμως δε με στήριξε κανείς, ούτε από διοίκηση, ούτε από τον κόσμο. Οι πιο πολλοί δικαιώνονται μετά θάνατον, εγώ δόξα το Θεό έχω δικαιωθεί και είμαι στη ζωή, αλλά τι να το κάνω.. πλέον είμαι σε μια κατάσταση χωρίς ομάδα και δεν κάνω αυτό που αγαπάω από το κάθε τι».

Υπάρχει σωτηρία για την ομάδα;

«Δε ξέρω ειλικρινά. Θεωρώ ότι αν ο ΟΦΗ δεν είχε οικονομικό πρόβλημα θα βρισκόταν επενδυτές. Αυτή τη στιγμή όμως να βρεθεί κάποιος να ρίξει τόσα χρήματα είναι απίθανο. Το θέμα όμως μπορεί ο ΟΦΗ να σωθεί με την παρούσα κατάσταση; Δηλαδή να έρχονται παιδιά εδώ για ένα μεροκάματο και να έχουν βιοποριστικό πρόβλημα. Θα έχουν πρόβλημα στη στέγαση, στο φαγητό, εάν δεν έχουν και κάποιον άλλο να τους βοηθήσει».
Υπήρχε αυτό το πρόβλημα όσο ήσουν στην ομάδα;
«Είχα ακούσει πολλά παιδιά ότι δεν είχαν ούτε να φάνε. Στο νοίκι δεν τους έβγαζαν έξω, αλλά υπήρχαν φορές που έλεγαν, πότε θα πληρωθούμε γιατί δεν έχουμε να φάμε».

Οι σχέσεις σου με τον κ. Πουλινάκη πώς ήταν;

«Δε θα μπορούσα να πω πως ήταν κακές. Βέβαια ήταν και από θέση ισχύος, από την άποψη ότι ο κ. Πουλινάκης έλεγε πάντα ότι αυτός που είναι υπεύθυνος ήταν ο εκάστοτε προπονητής. Ήταν καλυμμένος με αυτή την απάντηση. Το ίδιο όμως θα μπορούσα να κάνω και εγώ τώρα. Να τους πω παιδιά δε ξέρω, ο δικηγόρος μου. Με την ίδια λογική. Αλλά δεν το κάνω ακόμα και τώρα. Έχει ήδη να παλέψει η ομάδα αρκετά προβλήματα, δε θα κερδίσω κάτι. Μακάρι η ομάδα να είναι καλά, να σωθεί και να πάρω και τα λεφτά μου».

Ας πάμε όμως στο πιο πρόσφατο γεγονός, τη μεταγραφή σου στην Επισκοπή. Είδαμε ότι τη μια ημέρα ανακοινώθηκες από την ομάδα του Ρεθύμνου και την επόμενη αποχώρησες, θέλεις να μας πεις τι έγινε;

«Δεν επήλθε συμφωνία. Δε θέλω να μπω στη διαδικασία να πω λεπτομέρειες, από τη στιγμή που δεν έχουν βγει από την Επισκοπή, δε θα βγουν από εμένα. Δεν προέκυψε συνεργασία».

Ο καλύτερος προπονητής που έχεις συνεργαστεί ποιος είναι;

«Ο Βαλβέρδε. Άλλα μεγέθη, άλλα επίπεδα, διαφορετική δουλειά που είχα συνηθίσει. Εάν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω θα δούλευα ακόμα πιο πολύ σε ΟΦΗ και Εργοτέλη για να πάω πιο έτοιμος στον Ολυμπιακό. Πήγα έπειτα από μια καλή σεζόν, αλλά ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Η συνεργασία άψογη. Μάλιστα λίγο πριν τελειώσει το πρωτάθλημα με φώναξε και μου είπε, σε ευχαριστώ πολύ που δε μου δημιούργησες πρόβλημα, θα μπορούσα να σε βάλω και σε άλλα παιχνίδια να αγωνιστείς. Σε ευχαριστώ που δε μου δημιούργησες ποτέ πρόβλημα. Αυτό και μόνο τον τιμά και αυτόν και εμένα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook