“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Παρασκευή 6 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 6 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ που αφορούν τον ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Από την ημέρα της κλήρωσης η Ξάνθη ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου απέναντι στον ΟΦΗ των χιλίων προβλημάτων. Και η Ι ομάδα της Θράκης αύξησε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες της μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αI γώνα αλλά και την αδυναμία του ΟΦΗ όχι να ενισχυθεί, αλλά έάτω να διατηρήσει τις δικές του δυνάμεις. Γιατί ολοένα και προκύπτουν… διαρροές. Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις η νίκη-πρόκριση της Ξάνθης (3-0) επί του ΟΦΗ μοιά ζει απολύτως φυσιολογική, αναμενόμενη. Αυτό που περιμένουν οι άνθρωποι της ομάδας είναι να μην έχουν την ίδια… τύχη όπως τις δύο προηγούμενες φορές που βρέθηκαν σε ανάλογη κατάσταση, το 2001 που η ΑΕΚ τους έκοψε τον δρόμο προς τον τελικό και το 2005 όταν ο Άρης στάθηκε εμπόδιο στην προσπάθειά τους να βρεθούν στον μεγάλο τελικό. Και μάλιστα σε μια διοργάνωση στην οποία η Ξάνθη είναι, για την ώρα, η μοναδική ομάδα της Σούπερ Λίγκα με δεδομένους αντιπάλους τον Ηρακλή και τον Απόλλωνα, ενώ εκκρεμεί ένα ακόμη εισιτήριο αυτό που θα βρει κάτοχο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ την προσεχή Τετάρτη.
Η αλήθεια είναι ότι οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν κάπως σφιγμένοι στην αρχή της αναμέτρησης. Οχι γιατί ένιωσαν κάποια πίεση από την πλευρά του ΟΦΗ, αλλά γιατί ήξεραν ότι από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση η πρόκριση ήταν το αυτονόητο και δεν έπαιρνε ούτε μισό… μπράβο, ενώ αντίθετα αν στράβωνε το πράγμα, δεν θα είχαν πού να κρυφτούν. Για αυτό και μέχρι να βρει ο Σολτάνι τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, με κεφαλιά στο 18′, και παρά το γεγονός ότι είχαν την απόλυτη υπεροχή, κάτι δεν τους πήγαινε καλά, είτε στις μεταβιβάσεις είτε στην τελική προσπάθεια. Όμως από το σημείο εκείνο και μετά, νάγκασαν τον αντίπαλο να γευτεί τη… σκόνη τους και κατάφεραν μέσα σε οκτώ λεπτά να διπλασιάσουν τις επιτυχίες τους με το πέναλτι του Κλέιτον στο 26′ (καταλογίστηκε σε χέρι του Μαραθιανού), έχοντας τό ματς στα χέρια τους. Το γεγονός μάλιστα ότι ο ΟΦΗ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε καν… σκεφτεί να επισκεφτεί την αντίπαλη περιοχή, πέρα από μια επιπολαιότητα του Καρυπίδη στο 11′ που έφερε τον Περογαμβράκη σε θέση βολής, αλλά ο Γούτας δεν του άφησε περιθώρια να δημιουργήσει προβλήματα και μπελάδες στην ομάδα του, έδινε την αίσθηση ότι όλα είχαν τελειώσει.  Η μόνη στιγμή που αμφισβήτησε τις διαμορφωμένες ισορροπίες ήταν αυτή του 77′, τότε που ο Κουτσιανικούλης μπήκε στην περιοχή και φάνηκε να ανατρέπεται από τον Σολτάνι. Ο Παππάς, όντας κοντά στη φάση, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι αρνούμενος να καταλογίσει την παράβαση που θα έδινε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν ένα ακόμη τέρμα στον υπολειπόμενο χρόνο, που θα τους έφερνε την πρόκριση στην ημιτελική φάση. Και κάπου εκεί τελείωσαν όλα όσον αφορά το ποια μεριά θα πανηγύριζε από τις δύο. Εκείνο που άλλαξε ως τη λήξη της αναμέτρησης ήταν το τελικό σκορ που διαμορφώθηκε με το γκολ του Σολτάνι στο 85″, ένα εξαιρετικό τέρμα, το δεύτερο προσωπικό του Γαλλοαλγερινού στη χθεσινή αναμέτρηση. Και πλέον οι δύο αντίπαλοι ανανέωσαν το ραντεβού της για τη νέα μεταξύ τους αναμέτρηση, σε επίπεδο πρωταθλήματος αυτή τη φορά, την προσεχή Κυριακή στο Ηράκλειο. Από την Ξάνθη πέραν του εξαιρετικού Σολτάνι και του κουμανταδόρου Κλέιτον, καλή δουλειά έκανε ο Ομπόντο, ενώ ο Γούτας φρόντισε να καλύψει όλες τις κακές στιγμές του Καρυπίδη. Στην απέναντι πλευρά ο ΟΦΗ, που είναι φυσικό να μην μπορεί να κάνει πολλά πράγματα όντας με μόλις μια αλλαγή και παίκτες ταλαιπωρημένους σωματικά αλλά κυρίως ψυχολογικά, είχε τον Κουτσιανικούλη πιο δραστήριο παίκτη και τον Μακρή να προσπαθεί να βοηθήσει προς κάθε κατεύθυνση στη μεσαία γραμμή. Ενα αλλά πολύ σημαντικό λάθος από τον Παππά, που μπορεί να επηρέασε, μπορεί και όχι, την υπόθεση πρόκριση. Οπως όμως και να έχει, δεν παύει να είναι λάθος ο μη καταλογισμός του πέναλτι στο 77′.

Sportday

Mε την Ξάνθη να έχει ένα αβαντάζ λόγω του τέρματος που πέτυχε στο Ηράκλειο στο πρώτο ματς και τον ΟΦΗ να ταξιδεύει πληγωμένος στην Ξάνθη με μόλις 13 παίκτες, το τελικό 3-0 και η πρόκριση της □ κριτικής ομάδας στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη. Παρ’ όλ’ αυτά χρειάστηκε και η βοήθεια του διαιτητή στο 2-0. αφού δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στον Κουτσιανικούλη που θα μπορούσε να βάλει σε περιπέτειες τους γηπεδούχους, για να σφραγίσει τελικά η ομάδα του Λουτσέσκου το εισιτήριο στα ημιτελικά. Οχι πως η Ξάνθη δεν άξιζε την πρόκριση, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν η ομάδα που κυριαρχούσε στο γήπεδο, όμως η χαλάρωση που φάνηκε να επικρατεί μετά το 70ό λεπτό του αγώνα, λίγο έλειψε να τη βάλει σε… περιπέτειες Οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, επηρεασμένοι από τα προβλήματα του ΟΦΗ. μπήκαν σοβαρά και με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, καλή επιθετική λειτουργία και σωστά στήσιμο ανασταλτικά έφτασαν εύκολα στο 2-0 και κυριάρχησαν καθαρά σε όλους τους χώρους του γηπέδου. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη συνέχισε να κυριαρχεί στο κέντρο, να έχει καλή κυκλοφορία σε κλειστό χώρο. όμως έπαψε να είναι επικίνδυνη επιθετικά, δίνοντας την αίσθηση πως το 2-0. ήταν αρκετό. Το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Κουτσιανικούλη πάντως λειτούργησε ως… ξυπνητήρι, αφού στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν μία πολύ μεγάλη ευκαιρία και ένα τρίτο γκολ που σφράγισε και το εισιτήριο της πρόκρισης στα ημιτελικά του θεσμού. Εκεί η Ξάνθη ευελπιστεί σε μία καλή κλήρωση, αφού είναι δεδομένο πως τόσο ο Ηρακλής όσο και ο Απόλλων Αθηνών είναι ομάδες που η ομάδα του Λουτσέσκου μπορεί να αποκλείσει.

Goal

Την ευρωπαϊκή αύρα την έχει πάρει εδώ και χρόνια. Είτε η ίδια είτε οι παίκτες που έχει βγάλει από τα σπλάχνα της και μετά άρχισαν να γυρίζουν όλο τον κόσμο. Το κρυφό μαράζι και αυτό που λείπει, για να ολοκληρωθεί η διακόσμηση στο σαλέ, είναι μια κούπα. Γιατί ένας τίτλος είναι πάντα τίτλος… Ε, φέτος η τουρμπίνα άνοιξε, έστειλε εύκολα κι απλά τη Skoda στους «4» του Κυπέλλου κι αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του τους άλλους δυο (συν έναν) διεκδικητές του τροπαίου, τότε γιατί να μην αρχίσουν να ονειρεύονται οι Ξανθιώτες; Η τέταρτη πρόκριση, στην ιστορία της, στα ημιτελικά του θεσμού ήταν και n πιο εύκολη για την ομάδα του Χρήστου Πανόπουλου. Βρήκε μπροστά της έναν κουρελιασμένο από την ταλαιπωρία ΟΦΗ και δεν έχασε την ευκαιρία. Κρατώντας και τα προσχήματα νίκησε 3-0, παίρνοντας το σκορ που ήθελε από το πρώτο μισάωρο και ύστερα κατέβασε ταχύτητα, προκειμένου να πάρει και τους τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα, για καλό και για κακό…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook