“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Παρασκευή 27 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 27 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Οι χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή για τις περιπτώσεις ΠΑΕ που υποβιβάζονται στη Γ Εθνική, με σκοπό την κάθαρση τους και την επιστροφή τους στη Super League, αν δεν ταρακούνησε, σίγουρα έβαλε σε σκέψειε και έκανε πιο προσεκτικούς τous ανθρώπους του ΟΦΗ για τις κινήσεις που θα κάνουν από δω και πέρα. «Είναι όνειδος για ένα ευνομούμενο κράτος και για ένα κράtos δικαίου να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Δηλαδή μια ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρεία μετά από τις επιλογές των διοικούντων της να πέφτει στην πολύ χαμηλή κατηγορία, στην Ερασιτεχνική, και μετά από μερικά χρόνια να αποκαθίσταται σαν να μην τρέχει τίποτα, χωρίς να υπάρχει κανένα κόστος. Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, διότι υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν πληρωθεί και ανοιχτά ζητήματα. Δεν μπορούμε να το παρακάμψουμε, θα προβλέψουμε μια ρύθμιση για τους πάντες από εδώ και πέρα για να μη φανεί ότι μεροληπτούμε προς όφελος κάποιου…» ανάφερε ο κ. Κοντονή8 και στο Ηράκλειο τα τηλέφωνα πήραν φωτιά…
Ο μέχρι χθες μονόδρομος Tns Γ Εθνικήε μπορεί να αποδειχθεί παγίδα για τον ΟΦΗ στην περίπτωση που η άνοδος δεν θα είναι άμεση και γΓ αυτό οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα πρέπει να γίνουν με καθαρό μυαλό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη (κλειστή) σύσκεψη που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να γίνει ο πρώτος συντονισμός, θα πέσει στο τραπέζι και η περίπτωση εξαγοράς ΑΦΜ άλλου συλλόγου, με αυτά του Κισσαμικού και της Επισκοπής (υπάρχουν και ο Κρουσώνας με τον Γιούχτα) να φαντάζουν ιδιαίτερα ελκυστικά, Καθώς πρόκειται για δυο σωματεία νοικοκυρεμένα και χωρίς χρέη που μπορούν να δώσουν την προοπτική στον ΟΦΗ για άμεση εξυγίανση και επιστροφή μέσω Tns συμμετοχής του στη Football League. Φυσικά μια τέτοια εξέλιξη μόνο απλή δεν είναι, καθώς για να υλοποιηθεί πρέπει να ξεπεραστούν αρκετοί σκόπελοι (π.χ. στην Επισκοπή βασικόε χρηματοδότης είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη). Πάντως η διάθεση που υπάρχει είναι στη γενική συνέλευση που προσδιορίζεται στα τέλη Απριλίου να έχει ληφθεί η απόφαση και το θέμα να μην τραβήξει περισσότερο, ώστε να ξεκινήσει και ο σχεδιασμός.

Sportday

Προβληματισμός επικρατεί στον ΟΦΗ όσον αφορά την επόμενη ημέρα της ομάδας, και ενώ η λύση του υποβιβασμού στη Γ Εθνική ώστε να υπάρξει λύση με τα χρέη βρίσκεται πλέον στον αέρα. Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως θα υπάρχουν περιορισμοί για τις ομάδες που υποβιβάζονται στη Γ Εθνική για να γλιτώνουν τα χρέη. έβαλαν «φωτιά», αφού δεν είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει η συγκεκριμένη δήλωση. Γι1 αυτό αναμένεται να ζητήσουν από βουλευτές του Ηρακλείου να κάνουν ερωτήσεις για να ξέρουν τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση. Εξάλλου μετά από επικοινωνία του πρόεδρου της διοικούσας επιτροπής, Νίκου Μαχλά και του πρόεδρου του Ερασιτέχνη, Γιάννη Βανδάλη, θα γίνει την επόμενη εβδομάδα μια συνάντηση της οικογένειας του ΟΦΗ στην οποία θα συζητηθεί η προκήρυξη γενικής συνέλευσης.

ΦΩΣ

Η απόφαση της αποχώρησης του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα είναι δεδομένη και εκφρασμένη, σε καμία περίπτωση όμως δεν έχει ξεκαθαριστεί η επόμενη ημέρα της ομάδας του Ηρακλείου, καθώς προκύπτουν αρκετά ερωτήματα. Και από τις απαντήσεις που θα δοθούν θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό τι θα συμβεί στην ομάδα. Καταρχάς παραμένει άγνωστο πότε θα συγκληθεί η γενική συνέλευση στην οποία θα παρθούν οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα. Και για την ώρα δεν ξέρει κανείς ούτε και ποιος θα τη συγκαλέσει. Θα είναι η ΠΑΕ, ο Ερασιτέχνης ή ακόμη και ο σύλλογος μετόχων της εταιρείας; Παραμένει ακόμη άγνωστη η επόμενη κίνηση, αν θα προχωρήσουν σε διάλυση της εταιρείας και εκκαθάριση. Και αν ναι, πώς θα συμβεί αυτό από τη στιγμή που επικρατεί χάος στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ; Παράλληλα παραμένει άγνωστο πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, αν τελικά ληφθεί η απόφαση για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Και αν συμβεί αυτό, πότε θα φτάσει το χρέος στον Ερασιτέχνη και πώς θα το διαχειριστεί; Επίσης παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με τον νόμο Κοντονή και ποια διάταξη και πρόβλεψη θα υπάρχει αναφορικά με τον χρόνο παραμονής οποιασδήποτε ομάδας (άρα και του ΟΦΗ) ακολουθεί τη διαδικασία αυτή; Θα ισχύσει αυτό που ακούγεται για νέο ξεκίνημα από τις μικρές τοπικές κατηγορίες ή θα υπάρχει χρόνος (λέγεται τρία χρόνια) στον οποίο αναγκαία θα βρίσκεται η ομάδα στην κατηγορία αυτή; Με τους ξένους παίκτες που έχουν λαμβάνειν χρήματα τι θα ισχύσει; Τα χρέη θα μεταβιβαστούν στα φυσικά πρόσωπα ή οι οφειλές θα καταβληθούν όταν ξαναγίνει ΠΑΕ η ομάδα; Και βέβαια τι θα συμβεί με τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας, το Βαρδινογιάννειο, τους παίκτες που έχουν συμβόλαια και όλα τα συναφή. Ενδεχομένως να εκκρεμούν και πολλά άλλα θέματα που θα προκύπτουν από τις καθημερινές συζητήσεις και αναζητήσεις. Για τον ΟΦΗ προέχει όμως να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της επόμενης ημέρας, ώστε να αντιμετωπίζονται και αν είναι δυνατόν, να ξεπερνιούνται τα προβλήματα που θα εμφανίζονται.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook