Ο Μάικλ Όγιος στο Gentikoule (vds)

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στην πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ ο 22χρονος μεσοεπιθετικός μιλάει για το μεγάλο βήμα ατην καριέρα του αλλά και για όσα θέλει να πετύχει με την φανέλα της ομάδας.

Eιναι η πρώτη φορά που φεύγεις εκτός Αργεντινής πως βλέπεις το άλμα στην Ευρώπη και ΟΦΗ;

Είναι ένα πολύ όμορφο και αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένος με αυτή την προοπτική που μου δίνεται. Θέλω να παίξω και το καλύτερο για μένα είναι να παίξω με τον ΟΦΗ, μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Η περιπέτεια που είχε με το αυτοκινητιστικό ατύχημα είναι κάτι που τον έκανε πιο δυνατό;

Πήγαινα πολύ καλά πριν το ατύχημα αλλά σταμάτησα για δύο χρόνια. Είναι κάτι που το έχω ξεχάσει και θα συνεχίσω τώρα να δουλεύω για να δείξω ότι μπορώ να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν πριν και ακόμα παραπάνω. Δουλεύω για αυτό και με τις προπονήσεις που κάνω θέλω να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι,είχα μια άσχημη στιγμή και πλέον θέλω να κάνω το καλύτερο για μένα και την οικογένεια μου. Έχω όλη την όρεξη με βοηθάει σε αυτό και η γυναίκα μου και το παιδί μου και θέλω να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν πριν. Να παίξω όπως ήμουν πριν το ατύχημα και ακόμα καλύτερα. Κανείς δεν ξέρει πως τα φέρνει η ζωή αυτό που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι μόνο η οικογένεια μου και το ποδόσφαιρο.

Νίκες εντός και εκτός

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα;

Η ομάδα έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, ήρθαμε και εδώ στην Ολλανδία για να βρεθούμε σαν ομάδα να δεθούμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι όταν πρέπει. Η ιστορία της ομάδας είναι πολύ μεγάλη, ο ΟΦΗ είναι μια καλή ομάδα και επειδή όλα μέχρι τώρα είναι πολύ καλά θέλω να τα επιστρέψω στην ομάδα αυτή την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει. Το ίδιο οφείλω στον Γκαλέτι και στον πρόεδρο γιατί εμπιστεύτηκαν και πίστεψαν σε μένα.

Για τον κόσμο του ΟΦΗ που περιμένει πολλά από αυτόν…

Αυτό που με ενδιαφέρει να ξέρει ο κόσμος είναι πως δουλεύω σκληρά όπως και οι συμπαίκτες μου. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι, ο κόσμος να δέιξει υπομονή, η ομάδα θέλει ηρεμία και υπόσχομαι πως θα τα δώσω όλα για την φανέλα της ομάδος.

Έχεις δύο υπηκοότητες, την Αμερικάνικη και την Αργεντίνικη. Σε ποια από τις δύο Εθνικές ομάδες θα προτιμούσες να παίξεις;

Δεν κλείνω σε κανένα την πόρτα αυτή την στιγμή, Τώρα σκέφτομαι μόνο τον ΟΦΗ. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα το σκεφτώ. Δεν μπορώ να απαντήσω τώρα, είναι κάτι που δεν σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Τώρα σκέφτομαι μόνο την οικογένεια μου και τον ΟΦΗ.

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι αποτελεί ένα ίνδαλμα για τους συμπατριώτες του. Πως του φαίνεται πως θα είναι συμπαίκτες;

Ο Λουτσιάνο είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος που δεν έχει αλλάξει σε όλη την διάρκεια της καριέρας του και χαίρομαι που θα είμαι συμπαίκτης μαζί του. Ποιος άλλωστε δεν θα ήθελε να είναι συμπαίκτης με τον Γκαλέτι;

Για την συνεργασία του με τον Παύλο Δερμιτζάκη…

Είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος, ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, δουλεύει την ομάδα καλά και πιστεύω πως η ομάδα έχει πολύ σεβασμό και κοιτάμε να εφαρμόσουμε το πλάνο που μας λέει ο προπονητής.

Για τον πρόεδρο της ομάδας που έδειξε να επιμένει για την μεταγραφή του…

Πρώτη φορά που μίλησα με τον πρόεδρο είχε πολύ ενδιαφέρον για το πρόσωπο και επειδή ήταν πολύ πιεστικός με έκανε να έρθω στην ομάδα. Θέλω να επιστρέψω το ενδιαφέρον που μου έδειξε ο πρόεδρος και θέλω να το ανταποδώσω. Είναι ένας νεαρός πρόεδρος που σκέφτεται σωστά και ψάχνει να βρει το καλύτερο παρά την νεαρή του ηλικία.

Για το πως του φαίνεται η Κρήτη και αν θα έρθει για μόνιμη εγκατάσταση η οικογένεια του…

Η οικογένεια μου θα έρθει στις 31 ιουλίου. Η Κρήτη είναι ένα πολύ όμορφο νησί αλλά αυτό που σκέφτομαι είναι το ποδόσφαιρο μόνο είναι το ποδόσφαιρο και η ομάδα.

 

 

 

 

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook