Σαν Σήμερα: Ο ΟΦΗ «γονατίζει» την ΑΕΚ στο κατάμεστο «Γεντί Κουλέ» (vds)

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν σήμερα, στις 30 Σεπτεμβρίου 1996 ο ΟΦΗ κερδίζει την ΑΕΚ με 2 – 1 χάρις σε ισάριθμες κεφαλιές (!) του Νίκου Νιόπλια και ενώ στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκαν περισσότεροι από 8.000 φίλαθλοι!

Το πρωτάθλημα της σαιζόν 1996 – 1997 βρισκόταν στην αφετηρία του και ο ΟΦΗ στο τέλος εκείνης της χρονιάς θα κατακτούσε το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούσαν στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι ορέξεις της ταξιαρχίας του Ευγένιου Γκέραρντ είχαν φανεί από την 3η αγωνιστική όταν κατατρόπωσαν την ΑΕΚ με 2-1 ξεκινώντας την καταπληκτική πορεία που τους έφερε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Νίκος Νιόπλιας που πέτυχε τα γκολ της νίκης σκοράροντας με το κεφάλι – στοιχείο σπάνιο για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Ωστόσο εκτός από τους παίκτες του ΟΦΗ, στο συγκεκριμένο παιχνίδι «έπαιξε μπάλα» και ο κόσμος της ομάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αγώνα, «κόπηκαν» 7.554 εισιτήρια ενώ οι μαρτυρίες αλλά και η εικόνα από τα πλάνα της τηλεόρασης καταμαρτυρούν ότι στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από 8.000 φίλαθλοι που πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη του ΟΦΗ!

Ο αρχηγός του ΟΦΗ άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με κεφαλιά κάνοντας το 1-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Με την έναρξη του δεύτερου, ο Ντανιέλ Μπατίστα ισοφάρισε 1-1 με σουτ και στο 74’ πάλι ο Νιόπλιας «κάρφωσε» την ΑΕΚ με κεφαλιά κάνοντας το 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Δερμιτζάκης, Σκέντζος, Αδάμος, Μούτας (46’Μίτιτς), Νιόπλιας (89’Πατεμτζής), Πουρσανίδης, Κιάσσος, Φραντζέσκος, Κωνσταντινίδης, Αναστασίου.

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Μπορμπόκης (58’Κοπιτσής), Κωστένογλου, Μανωλάς, Ντόμπος (76’Κωστής), Κασάπης, Σαβέφσκι, Μαλαδένης, Νικολαΐδης, Κετσπάγια, Μπατίστα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook