Σαν Σήμερα: Ο χαμένος τελικός του ΟΦΗ και του Ζακεστίδη!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν Σήμερα, στις 17 Μαΐου 1990, ο ΟΦΗ διεκδίκησε το δεύτερο κύπελλο της ιστορίας του όμως έπεσε πάνω στον Ζακεστίδη που με την διαιτησία του «πήρε» το κύπελλο και το έδωσε στον Ολυμπιακό! Στην ιστορία έμεινε η γκολάρα του Γιώργου Βλαστού! Δείτε το video με τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού.

Σε εκείνον τον αξέχαστο τελικό, ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Στέφανου Βάβουλα, δεν δόθηκε ποτέ καταφανέστατο πέναλτι σε χέρι του Παχατουρίδη ενώ στο 3ο γκολ του Ολυμπιακού γίνεται καθαρό φάουλ πάνω στον Χανιωτάκη δίχως να δοθεί ποτέ!

Η διαιτησία του Ζακεστίδη έμεινε στην ιστορία με τον ΟΦΗ να βλέπει έναν διαιτητή – κομάντο να του στερεί το 2ο κύπελλο της ιστορίας του!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός: Ταληκριάδης, Αποστολάκης, Καραταΐδης, Τσαλουχίδης, Παχατουρίδης, Αλεξίου, Μαυροµµάτης (76′ Τσιαντάκης), Κωφίδης (89′ ∆ρακόπουλος), Αναστόπουλος, Ντέταρι, Μητρόπουλος

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Βάβουλας, Γκουλής (81′ Τσινός), Πατεµτζής, Ανδρεανίδης, “Ισις, Τσίµπος, Βέρα, Βλαστός (83′ Μπατσινίλας), Νιόπλιας, Κάβουρας

Δείτε το video