Ο Άγγλος οπαδός του ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Πάτρικ Φλάναγκαν από το Λιντς είναι ένας ένθερμος οπαδός του ΟΦΗ. Ο ίδιος δεν κρύβει την αγάπη του για την Κρήτη και την ομάδα και μιλώντας στο Gentikoule σκέφτεται μόνο το ματς με τον Φωστήρα!

Κατά καιρούς έχω γνωρίσει αρκετούς φιλάθλους του ΟΦΗ που δεν είναι Έλληνες αλλά είναι οπαδοί της ομάδας. Και ο καθένας έχει το κάτι διαφορετικό να διηγείται για την αγαπημένη του ομάδα. Όπως ο Πάτρικ Φλάναγκαν από το Λιντς που μίλησε στο Gentikoule.

Ένας από εκείνους είναι και ο Πάτρικ Φλάναγκαν. Βρετανός που όπως χιλιάδες συμπατριώτες του, επισκέπτονται την Κρήτη για διακοπές. Ο Πάτρικ μένει στο Λιντς και δεν θα μπορούσε να μην υποστηρίζει την ομάδα της πόλης του. Η Λιντς βολοδέρνει στις χαμηλές κατηγορίες της Αγγλίας και παρότι είναι ένα από τα σημαντικότερα μεγέθη του αγγλικού πρωταθλήματος, παραμένει ένα μεγάλο μέγεθος για την χώρα. Η ειρωνεία είναι ότι τόσο ο ΟΦΗ, όσο και η Λιντς δεν αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία και όμως αυτό δεν πτοεί τον Πάτρικ που μας λέει: “Μπορεί, τώρα, η Λιντς και ο ΟΦΗ να παίζουν στις χαμηλές κατηγορίες όμως με την μεγάλη υποστήριξη που έχουν από τους φιλάθλους τους δεν θα αργήσουν να επιστρέψουν εκεί που πρέπει να βρίσκονται”.

Όσο για το πως ξεκίνησε η αγάπη του για τον ΟΦΗ, ο ίδιος μας εξηγεί ότι “επισκέπτομαι την Κρήτη για περισσότερα από 20 χρόνια. Σε αυτήν την περίοδο, έκανα αρκετούς φίλους από την περιοχή των Μαλίων και της Σταλίδας και αρκετοί από εκείνους είναι οπαδοί του ΟΦΗ”.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι πήρε το… “μικρόβιο” όταν επισκέφτηκε το “Γεντί Κουλέ”: “Πριν 10 χρόνια πήγα στο “Γεντί Κουλέ” μαζί με φίλους του ΟΦΗ. Ήταν μια απίστευτη ατμόσφαιρα που δεν είχα ζήσει ποτέ ξανά! Ήταν απίστευτα όσα ένιωσα και από τότε πήρα το “μικρόβιο” του ΟΦΗ”.

Ο ίδιος ανυπομονεί να ζήσει την ατμόσφαιρα του αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στον Φωστήρα: “Ανυπομονώ για το παιχνίδι με τον Φωστήρα που είναι το σπουδαιότερο της χρονιάς. Θα είμαι στο γήπεδο και ήδη έχω έρθει στην Κρήτη για να βρίσκομαι και εγώ εκεί”!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook