Μυροφορίδης: “Ο ΟΦΗ είναι από τις νοικοκυρεμένες ομάδες”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο τεχνικός διευθυντής του Απόλλωνα Σμύρνης Παύλος Μυροφορίδης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την κλήρωση του κυπέλλου αλλά και για την φετινή μάχη της ανόδου. Τι είπε και για τον Αλέξη Περογαμβράκη.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Παύλου Μυροφορίδη στον Athletic Radio 104,2

Για το περσινό πρωτάθλημα: «Πέρυσι τα χάλια βγήκαν στην μέση της χρονιάς, φέτος ας βγουν στην αρχή για να έχουμε μια ήρεμη χρονιά. Το περσινό πρωτάθλημα δεν συγκρίνεται με οποιαδήποτε άλλη χρονιά».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Football League: «Μπορούσαν να κάνουν ένα πρωτάθλημα με 18 και 20 ομάδες και να γίνει μια «πρωταθληματάρα». Τελειώνει ένα πρωτάθλημα και δεν ασχολείται κανένας με το τι θα γίνει το επόμενο. Εγώ συνένοχος δεν θέλω να γίνω και για αυτόν τον λόγο λέω ανοικτά και ελεύθερα την γνώμη μου. Είμαι επαγγελματίας και ζω τα παιδιά μου από αυτό που κάνω. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να δούμε τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Άντε, βγήκε ο ΟΦΗ και ο Απόλλωνας. Και; Να πάνε που μετά; Πριν τρία χρόνια βγήκε η Νίκη Βόλου και έπεσε αμέσως».

Για την συνεχή μετάθεση της έναρξης του πρωταθλήματος: «Αυτήν την στιγμή υπάρχουν 18 ομάδες που κάνουν προετοιμασία για τρεις μήνες και μετά εμείς έχουμε απαιτήσεις να κερδίζουν στα φιλικά. Πως μπορούμε να τους το ζητάμε αυτό; Και άντε πες ότι υπάρχουν ομάδες όπως ο ΟΦΗ και ο Απόλλωνας που είναι νοικοκυρεμένες. Υπάρχουν όμως και άλλες που δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν. Αυτός ο προγραμματισμός μπορεί να χαλάσει. Εμείς είχαμε σκοπό να κάνουμε οκτώ φιλικά και να πάμε στο πρωτάθλημα. Έχουμε δώσει δέκα και μπορεί να δώσουμε έντεκα ή και δώδεκα. Δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα και όποιος λέει ότι προγραμματίζει, είναι καραγκιόζης. Δύσκολα θα δούμε καλό θέαμα στις πρώτες αγωνιστικές».

Για το γεγονός ότι ΟΦΗ, Απόλλωνας θα αναμετρηθούν νωρίς στην χρονιά: «Ο ΟΦΗ και ο Απόλλωνας θα είναι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Είτε έτσι, είτε αλλιώς. Το παιχνίδι του Κυπέλλου θα είναι καλό μόνο για να δώσει έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές. Ένα παιχνίδι κυπέλλου δεν θα κρίνει τίποτα για τις ομάδες. Κακά τα ψέματα γιατί οι δύο ομάδες δεν έχουν στόχο το κύπελλο αλλά το πρωτάθλημα. Αν και εγώ έχω την άποψη ότι μέσα από τα αυτά τα παιχνίδια μεγαλώνεις ως ομάδα και τα βλέπεις εντελώς διαφορετικά».

Για το που θα κριθεί η άνοδος: «Είναι ξεκάθαρο ότι θα κριθεί από το ποιος θα είναι πιο σοβαρός. Θέληση θα έχουν όλοι και ο πιο σοβαρός θα πάρει την άνοδο. Είναι μια πεντάδα ομάδων που θα πάνε σε ένα γκρουπ. Δεν ξέρω αν θα ξεχωρίσουν όλες στην πορεία ή δύο και τρεις από εκείνες».

Για τον Αλέξη Περογαμβράκη: «Υπολόγιζα ότι θα παίζαμε το πρώτο παιχνίδι στο Ηράκλειο για να τον βραβεύσει ο ΟΦΗ γιατί γνωρίζω πολύ καλά πόσο τον αγαπάει ο κόσμος (γέλια). Πέρα από το χιούμορ, είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που ταιριάζει σε κάθε ομάδα. Είναι μεγάλος αγωνιστής, αυτό το στοιχείο το βγάζει μέσα στο γήπεδο και είναι πολύ καλός συμπαίκτης. Είναι σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να τον έχουν αποδεχτεί όλοι οι συμπαίκτες του μέσα στα αποδυτήρια και αυτό συμβαίνει με τον Αλέξη στον Απόλλωνα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook