Αποκαλυπτικός ο Τάτος

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ως ο αρχηγός της ομάδας έβαλε τον επίλογο της φετινής προετοιμασίας του Αρη.

Αποκαλυπτικός και δίχως μαλλιά στη γλώσσα, ο αρχηγός του Αρη βάζει τα πράγματα στη θέση του και λέει πολλά και ενδιαφέροντα.

Ο Ανδρέας Τάτος, ως ο αρχηγός της ομάδας αναλαμβάνει, μιλώντας στο AllAboutARIS να βάλει τον επίλογο της φετινής προετοιμασίας και όχι μόνο αυτό.

 – Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που ολοκληρώνεται σήμερα;

«Το πρωί κάνουμε μόνο τρέξιμο και η προπόνηση γίνεται συνεχώς πιο έντονη. Έχουμε κάνει αρκετά χιλιόμετρα, αλλά πρέπει. Ο κ. Μουρτζιάπης είναι αυτός που καταγράφει τα πάντα, αλλά έχουμε κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα».

– Πως είναι η ψυχολογία του αθλητή όταν ακολουθεί αυτό το μονότονο πρόγραμμα καθημερινά;

«Όταν ο γυμναστής, ο εργοφυσιολόγος και ο προπονητής σου λένε να κάνεις αυτό το πρόγραμμα, είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις. Για μας είναι κουραστικό το γύρω-γύρω, αλλά πρέπει εμείς να τηρούμε τις εντολές».

Τι έχεις να πεις για την παρουσία του Μπράνα Ίλιτς στην ομάδα, καθώς και οι δύο είσαστε τρομερά ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και ο κόσμος περιμένει πολλά από εσάς; Νιώθεις αυτήν την πίεση;

«Στον Αρη όποιος αγωνίζεται νιώθει πίεση. Ο Μπράνα είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, ο οποίος θα βοηθήσει, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά που ήρθαν, αλλά και αυτοί που έμειναν από πέρσι έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Με δυο-τρεις προσθήκες που θέλει ο προπονητής θα φτιάξουμε μία πολύ δυνατή ομάδα. Με τον Ίλιτς, αλλά και με τον Αντώνη (Καπνίδης) πιστεύω θα έχουμε πολύ καλή συνεργασία».

Πιστεύεις ότι μετά την αναβάθμιση του ρόστερ θα δούμε κάτι διαφορετικό την επόμενη σεζόν;

«Είναι πολύ ποιοτικοί οι ποδοσφαιριστές που είναι στο ρόστερ. Επειδή στη Β’ Εθνική είναι λίγο πιο γρήγορο το ποδόσφαιρο, απ’ ότι στη Γ’ που όλοι ήταν πίσω και δεν υπήρχε ρυθμός. Αλλά θα υπάρχει και πιο πολύ ξύλο και μονομαχίες».

– Ποια είναι η βασική εντολή του προπονητή σας; Διαρκής κίνηση στο χώρο και γρήγορη πάσα.

«Ο προπονητής μας ζητάει πάντα να έχουμε κινήσεις για να αποπροσανατολίζουμε τις αντίπαλες άμυνες. Να παίζουμε από τα πλάγια γιατί οι περισσότερες ομάδες θα κλείνονται πίσω. Το βασικό είναι να παίζουμε γρήγορα και απλά, γιατί το απλό είναι και το δύσκολο όπως μας λέει».

– Το συμβόλαιο σου ακόμη δεν υπογραφεί με τον Αρη, ενώ και πριν από λίγο καιρό υπήρχαν σκιές σχετικά με το αν θα παραμείνεις ή όχι στον Αρη. Πόσο σημαντικό ρόλο στο να συνεχίσεις στην ομάδα έπαιξε εκτός από τη δική σου διάθεση και η αγάπη του κόσμου που ήθελε να παραμείνεις;

«Αγαπάω την ομάδα και από την πρώτη στιγμή που ήρθα δέθηκα. Με τον κόσμο έχω μια ιδιαίτερη αγάπη. Πρέπει να πάμε την ομάδα εκεί που ανήκει, στη Σούπερ λιγκ. Τα έχουμε βρει σε όλα με τον μάνατζέρ μου και τον πρόεδρο και το μόνο που μένει είναι οι υπογραφές και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι».

– Τι ήταν αυτό που καθυστέρησε την υπόθεση παραμονής σου και αν αισθάνεσαι πικραμένος που κάποιοι σε εμφάνιζαν ότι αποχωρείς από την ομάδα;

«Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Εγώ είχα ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τον κ. Καρυπίδη για τρία χρόνια όταν έφυγα από τη Βέροια. Έπρεπε κάποια συμβόλαια που ήταν πολύ υψηλά να μειωθούν και εκεί ήταν το πρόβλημα, αλλά το δέχθηκα και αυτό. Γράφτηκε μάλιστα ότι έχω πρόβλημα με τον προπονητή, ενώ εγώ ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον προπονητή. Δεν ξέρω αν για κάποιους άλλους λόγους ήθελαν να φανεί ότι εγώ έχω πρόβλημα με τον προπονητή. Ίσα-ίσα και την πρώτη χρονιά που συνεργαστήκαμε δεν υπήρχε κανένα θέμα, καθώς τον σέβομαι απόλυτα. Έκανα ότι μου έλεγε, υπήρχαν κάποια νεύρα, αλλά μέχρι εκεί».

– Από τον εαυτό σου είσαι ικανοποιημένος από αυτά που προσέφερες την περσινή χρονιά;

«Στη Γ’ Εθνική δεν είχα κανένα κίνητρο να παίξω, απλά αυτό που έπρεπε για να παίρνουμε τους βαθμούς. Αυτός ήταν ο γολγοθάς, τελείωσε και συνεχίζουμε. Ήταν μία κακή κατηγορία χωρίς ποιότητα».

– Η ομάδα πλέον περιμένει περισσότερα από σένα σε μία πιο ανταγωνιστική λίγκα.

«Το ξέρω και είμαι έτοιμος. Μην ξεχνάμε ότι πέρσι τα κάναμε όλα πολύ γρήγορα και χωρίς προετοιμασία».

– Για τον κόσμο του Αρη είσαι μία ηγετική φυσιογνωμία. Τα πόδια σου τα νιώθεις έτοιμα να σηκώσουν όλο αυτό το βάρος;

«Δεν αγχώνομαι καθόλου. Πάντα ακόμη και όταν ήμουν στον Ολυμπιακό ήθελα να πάω σε μία ομάδα με πίεση. Άλλωστε ήρθα μόνος μου στον ΑΡΗ, καθώς ο Ολυμπιακός μπορεί να μην ήθελε να έρθω στον ΑΡΗ, αλλά εγώ ήρθα. Ήθελα να έρθω σ’ αυτή την ομάδα, γιατί υπάρχει δυναμική, υπάρχουν στόχοι και πίεση και όλο αυτό μου άρεσε. Το θέμα είναι να το αποδείξεις μέσα στο γήπεδο και όχι στα λόγια. Ένας παίκτης δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά όλοι μαζί μπορούν να πετύχουν».

– Να μας κάνεις ένα σχόλιο για δύο στιγμές σου στον Αρη. Πρώτα το γκολ στον Ατρόμητο και δεύτερο το γκολ με τον ΠΑΟΚ, που φορούσες τη φανέλα με το “Never Give Up The Fight”.

«Το γκολ με τον Ατρόμητο ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές για μένα, γιατί η ομάδα κατάφερε να κάνει ένα βήμα για την παραμονή. Με τον ΠΑΟΚ το γκολ που έβαλα ήταν μία αφιέρωση στην ομάδα και τον κόσμο, πως ποτέ δεν πρέπει να παρατάς τη μάχη που μπορεί να χαθεί, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται και πιστεύω ότι στο τέλος θα βγούμε νικητές στον πόλεμο και όχι στις μάχες».

– Αποδεικνύεις με την παρουσία σου στον Αρη από τη Γ’ Εθνική και στην πράξη ότι είσαι εδώ και πολεμάς για την ομάδα;

«Αγαπάω τον Αρη και γι’ αυτό ήρθα και στη Γ’ Εθνική. Δεν θέλω να λέω πολλά λόγια, το δείχνω με τον τρόπο μου. Και φέτος πιστεύω να πάνε όλα καλά και να πετύχουμε το στόχο μας, γιατί αν δεν τα καταφέρουμε θα έχουμε όλοι πρόβλημα».

– Τι είναι αυτό που σε έκανε να δεθείς τόσο πολύ με τον Αρη;

«Από την πρώτη φορά που έπαιξε στο Χαριλάου αντίπαλος με τον Αρη, είδα τη δυναμική του κόσμου και έχω και πολλούς φίλους που με στηρίζουν και τους στηρίζω και εγώ. Είναι αμοιβαίο. Πέρασα και κάποιες δυσκολίες και μέσα απ’ αυτές γίνεσαι πιο δυνατός. Μ’ αρέσει να παίζω σ’ αυτό το γήπεδο και να έχω δίπλα μου αυτόν τον κόσμο».

– Εκτός από τον Αρη και για σένα και ορισμένα παιδιά που ήρθατε φέτος το καλοκαίρι είναι μονόδρομος η άνοδος στη Σούπερ λιγκ;

«Η άνοδος είναι το μόνο πράγμα που σκεφτόμαστε όλοι και θέλουμε να τα καταφέρουμε στο τέλος. Και η διοίκηση πρέπει να είναι κοντά μας και να μας στηρίζει για να καταφέρουμε το στόχο μας. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, παίκτες διοίκηση και κόσμος. Σίγουρα υπάρχουν καλές ομάδες και θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Τα λεφτά δεν παίζουν μπάλα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

– Ποια θα είναι η φιλοσοφία της ομάδας, αυτή που ήταν και την περσινή χρονιά, δηλαδή πρώτα απ’ όλα το αποτέλεσμα;

«Ο προπονητής είναι ο ίδιος, αλλά δεν έχουμε μπει ακόμη σ’ αυτό το κομμάτι. Θα μπούμε σιγά-σιγά στο κομμάτι της τακτικής, δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι ο προπονητής με τους παίκτες που ήρθαν φέτος, αλλά η φιλοσοφία είναι η ίδια. Το κάθε παιχνίδι πρέπει να το κερδίζεις, αν δεν το κάνεις δεν ανεβαίνεις».

– Τι σημαίνει για σένα ένας τίτλος με τον Αρη;

«Σημαίνει πολλά πράγματα. Η ομάδα πρέπει να ανέβει κατηγορία και μία καλή χρονιά στο Κύπελλο. Πιστεύω με τις μονάδες που έχουμε στην ομάδα μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Έχω πάει δύο φορές τελικό Κυπέλλου και δεν έχω καταφέρει να το σηκώσω και ο Αρης έχει πάει αρκετές φορές και δεν τα κατάφερε, αλλά κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό».

– Τι είναι για σένα ο Αρης με δύο κουβέντες;

«Από μικρός ήθελα να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα. Πολλοί λένε τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αλλά εγώ δέθηκα με τον Αρη και είναι ένα κομμάτι της ζωής μου. Θέλω εδώ να παίξω, καθώς όπως ξέρετε είχα κάποιες προτάσεις ακόμη και τώρα, αλλά δεν ήθελα να φύγω, γιατί θέλω να καταφέρω κάτι καλό με τον ΑΡΗ».

– Τι έχεις να πεις για το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες με το ΑΠΟΕΛ και κάποιες αναρτήσεις από έναν άνθρωπο της κυπριακής ομάδας που ήταν ειρωνικές προς το πρόσωπό σου;

«Υπήρχε μία επαφή και είχα πει σ’ αυτόν τον άνθρωπο να μιλήσει με τον μάνατζέρ μου. Δεν ήθελα εγώ να εμπλακώ σε καμία συζήτηση. Επειδή είπα όχι εγώ, με ειρωνεύτηκαν και είπαν ποιος είναι αυτός που δεν έρχεται από τη Β’ Εθνική στο ΑΠΟΕΛ. Είναι τιμή να σου κάνει μία τέτοια ομάδα που πάει πολύ καλά και στην Ευρώπη πρόταση, αλλά αν ο Αρης ήταν σε διαφορετική κατάσταση ίσως το σκεφτόμουν, πάντως και πάλι δύσκολα θα έφευγα».

– Ένα σχόλιό σου για την παρουσία τόσων χιλιάδων φίλων του Αρη στην πρώτη προπόνηση Περιμένεις ξανά το γεμάτο «Κλεάνθης Βικελίδης».

«Το περιμένω γιατί η Β’ Εθνική είναι πολύ δύσκολη και θέλουμε τη στήριξη του κόσμου. Χωρίς τον κόσμο μας δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Και στη Γ’ Εθνική να ήταν περισσότερος ο κόσμος θα παίζαμε καλύτερα. Ο κόσμος είναι κίνητρο, δεν είναι κάτι αγχωτικό. Μπορεί να ακούσουμε και τις γιούχες και τα μπινελίκια μας, όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι».

Πηγή: AllAboutARIS.com