Ροκάκης: «Πιστεύω ότι θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την αναβολή του πρωταθλήματος, έχει συσταθεί η αρμόδια επιτροπή, η οποία τρέχει τις καταστάσεις και πιστεύω ότι σύντομα θα βρεθεί λύση ουτώς ώστε να αρχίσει το πρωτάθλημα», τονίζει μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα SDNA ο πρόεδρος της ΠΑΕ Κισσαμικός.

Σημειώνεται ότι στο σχετικό ρεπορτάζ μιλούν εκτός του Αντ. Ροκάκη, ο Βασίλης Μπούρμπος (πρόεδρος Αναγέννησης Καρδίτσας), ο Σπύρος Δημόπουλος (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Πανελευσινιακού) και ο Λεωνίδας Λεουτσάκος (αντιπρόεδρος και τεχνικός διευθυντής του Αχαρναϊκού).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντώνη Ροκάκη έχουν ως εξής:

Για την επ΄αόριστον αναβολή του πρωταθλήματος: «Θεωρώ και πιστεύω ότι είναι ένα χαρακτηριστικό γενικότερα του κλίματος που επικρατεί, στην Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα. Σαν γεγονός είναι λυπηρό. Από την άλλη δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, καθώς οι ομάδες χωρίς έσοδα ήταν καταδικασμένες».

Για το εάν είναι εύκολο να λυθούν τα ζητήματα και να αρχίσει το πρωτάθλημα: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την αναβολή του πρωταθλήματος, έχει συσταθεί η αρμόδια επιτροπή, η οποία τρέχει τις καταστάσεις και πιστεύω ότι σύντομα θα βρεθεί λύση ουτώς ώστε να αρχίσει το πρωτάθλημα».

Για το εάν αυτή η εξέλιξη επηρεάζει τις ομάδες: «Εάν ξεκινήσει το πρωτάθλημα άμεσα, δηλαδή η αναβολή δεν είναι πάνω από 2 εβδομάδες, οι ομάδες θα επηρεαστούν από ελάχιστα σχεδόν καθόλου. Εάν όμως είναι μεγαλύτερη τότε θα υπάρχει θέμα».

Για το πότε πιστεύει ότι θα αρχίσει το πρωτάθλημα: «Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 9 Οκτωβρίου».

Για το εάν οι ομάδες μπορούν να καλύψουν τα έξοδα τους, έπειτα από αυτή την εξέλιξη: «Η καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος, δημιουργεί ταυτόχρονα μια έλλειψη ρευστότητας στα ταμεία των ομάδων, η οποία έλλειψη ρευστότητας στον μεγαλύτερο αριθμό των ομάδων θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα μιας και είναι λίγες αυτές που μπορούν να ανταπεξέλθουν».

Για το εάν μπορεί να επέλθει συμφωνία μεταξύ της Φούτμπολ Λιγκ και της NOVA: «Εγώ πιστεύω ότι, ναι, θα επέλθει συμφωνία της λίγκας με την Nova, καθώς είναι κοντά στο να επιτευχθεί».

Για την εγκατάσταση και το κόστος των καμερών παρακολούθησης: «Είναι ένα επιπλέον κόστος για τον προϋπολογισμό των ομάδων. Κατά την άποψη μου το κόστος αυτό θα έπρεπε να το αναλάβει η πολιτεία και όχι οι ομάδες».

πηγή: athlitiko.gr