Ξεκίνησε ο πόλεμος: Η Καλλιθέα επικαλείται τον ΟΦΗ ότι… χρωστάει ακόμα!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η Καλλιθέα προσέφυγε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ προσβάλοντας την απόφαση της F.L. για την σέντρα και μεταξύ των λόγων που αναφέρει, επικαλείται και το όνομα του ΟΦΗ ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης.

Η αθηναϊκή ΠΑΕ των 30 φιλάθλων προσέφυγε στην ΕΠΟ ζητώντας την ακύρωση της απόφασης για την έναρξη του πρωταθλήματος και ανάμεσα στους δεκατέσσερις (!) λόγους που αναφέρει, εμπλέκει και το όνομα του ΟΦΗ (όπως και του Άρη). «εν έχει ξεκαθαρίσει και το θέμα της ΠΑΕ ΟΦΗ που εμφανίζεται ως νέα παρά τα τεράστια χρέη της» αναφέρει χαρακτηριστικά σκορπώντας γέλια με αυτό το επιχείρημα αφού η εκκαθάριση της πρώην ΠΑΕ έχει ήδη ολοκληρωθεί. Κάτι που προφανώς γίνεται μόνο για λόγους εντυπώσεων και τίποτα παραπάνω.

Ακολουθεί το κείμενο της έφεσης της ΠΑΕ Καλλιθέα

ΠΡΟΣ

ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ

Ε Φ Ε Σ Η

Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ», που εδρεύει στην Καλλιθέα και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΑΤΑ

της «ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ» Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ που εδρεύει στην Αθήνα κι εκπροσωπείται νόμιμα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ

της από 17/10/2016 απόφασης του Δ.Σ. της ΕΠΟ περί έναρξης του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής κατηγορίας το Σάββατο 23-10-2016.

1.    ΕΠΕΙΔΗ με την προσβαλλομένη φέρεται να αποφασίσθηκε με ψήφους 10 ΥΠΕΡ-7 ΚΑΤΑ και 1 ΛΕΥΚΟ  η ακύρωση της προηγούμενης απόφασης περί αναστολής της έναρξης του πρωταθλήματος και ορίσθηκε ως νέα ημερομηνία έναρξης το Σάββατο 23-10-2016

2.    ΕΠΕΙΔΗ η υποτιθέμενη ψηφοφορία ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗ  ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. αλλά έγινε υποτίθεται δια της μεθόδου της περιφοράς μέσω FAX.

3.    ΕΠΕΙΔΗ αυτή η διαδικασία διεξάγεται όταν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις περί ήσσονος σημασίας θεμάτων που επιβάλλεται όμως ομοφωνία.

4.    ΕΠΕΙΔΗ αυτή η απόφαση ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια προηγούμενης με την οποία είχε αποφασισθεί η αναστολή της έναρξης του πρωταθλήματος μέχρι να ικανοποιηθούν συγκεκριμένα αιτήματα των ΠΑΕ κι επομένως για να ανακληθεί έπρεπε να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία σύγκλησης και συνεδρίασης του Δ.Σ.

5.    ΕΠΕΙΔΗ η προσβαλλόμενη αποτελεί πραξικοπηματική απόφαση του ούτως ή άλλως τελούντος υπό αμφισβήτηση Προέδρου που για να διασωθεί προσπάθησε να μας φέρει προ τετελεσμένου παρασύροντας μέρος των μελών

6.    ΕΠΕΙΔΗ δεν έχει ακόμα τροποποιηθεί η πρώτιστη απαίτηση των ΠΑΕ για εξασφάλιση τηλεοπτικής στέγης και εγγύησης αναγκαίων πόρων

7.    ΕΠΕΙΔΗ ακόμα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ του προηγούμενου πρωταθλήματος, καθώς εκκρεμεί στο Πειθαρχικό όργανο η υπόθεση της εισήγησης της ΕΕΑ για την αποδοχή της καταγγελίας της ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ κατά της ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

8.    ΕΠΕΙΔΗ μέχρι στιγμής από την ΕΕΑ έχουν αδειοδοτηθεί μόνον 5 ΠΑΕ κι εκκρεμούν για την συνεδρίαση της 20-10-2016 οι επόμενες, μεταξύ των οποίων  και η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εις βάρος της οποίας έχουν συζητηθεί σωρεία καταγγελιών.

9.    ΕΠΕΙΔΗ εκτός της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, δεν έχει ξεκαθαρίσει και το θέμα της ΠΑΕ ΟΦΗ που εμφανίζεται ως νέα παρά τα τεράστια χρέη της.

10. ΕΠΕΙΔΗ επίσης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΕΙ  και η καταγγελία της ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ κατά της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, για την οποία παρά την απαράδεκτη για τυπικούς λόγους απόρριψή της η ΕΕΑ με την από 14-9-2016 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ότι η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ  ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ το άρθρο 69 του Ν.2725/99 κι επομένως γεννάται τεράστιο θέμα πολυιδιοκτησίας των ΑΦΩΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ με τις ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

11. ΕΠΕΙΔΗ κατά τρόπο που συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό η ΕΠΟ αιφνιδίως ήρε το καθεστώς επιτήρησης για ορισμένες ΠΑΕ, χωρίς να μας ενημερώσει έγκαιρα και κατά παράβασιν του υφιστάμενου  κανονιστικού πλαισίου.

12. ΕΠΕΙΔΗ η καθ’ ης διοργανώτρια δεν αντιμετωπίζει ισότιμα τις ΠΑΕ-μέλη της  ειδικά στον τομέα της κατανομής των δικαιώματών μας, καθώς μας οφείλει ακόμα 122.000 ευρώ!

13. ΕΠΕΙΔΗ και η ίδια η καθ’ ης βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση, καθώς απέτυχε στην καθυστερημένη διεκδίκηση οφειλομένων από την SUPER LEAGUE.

14. ΕΠΕΙΔΗ είναι έκθετη απέναντι στον ΠΣΑΠ και στην ΕΠΟ, καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί για λογαριασμό μας στην ειλημμένη υποχρέωσή μας για την σύσταση και λειτουργία εγγυητικού ταμείου.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας

ΖΗΤΑΜΕ

1.    Να γίνει δεκτή η έφεσή μας

2.    Να εξαφανισθεί η προσβαλλόμενη

3.    Να διαταχθεί η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος μέχρι να ληφθεί νόμιμη απόφαση του Δ.Σ.

4.    Να μας επιστραφεί το παράβολο

5.    Να προσδιοριστεί η συζήτησή της κατά σύντμηση των προθεσμιών

πηγή: soccerplus.gr