Κοράκης: «Δύσκολο να ξεκινήσουμε 30 Οκτωβρίου»

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ο ισχυρός διοικητικός άνδρας του Πανσερραϊκού μίλησε για όλους και για όλα παρουσιάζοντας τα προβλήματα της Football league.

Στα τεράστια προβλήματα της κατηγορίας η οποία κινδυνεύει με… πτώχευση αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Σερρών ο Χρήστος Κοράκης.

Ο ισχυρός διοικητικός άνδρας του Πανσερραϊκού μίλησε για όλους και για όλα στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών παρουσιάζοντας τα προβλήματα της Football league ενώ σχολίασε όλα όσα έγιναν στο επεισοδιακό Δ.Σ. της Football league.

Ο κ. Κοράκης είπε:

«Τα πράγματα θα είναι πιο δυσάρεστα αν ξεκινήσουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Θα πτωχεύσει όλη η Football League, σας το υπογράφω. Tα έσοδα του Πανσερραϊκού πέρυσι ήταν καθαρά 110 χιλιάδες ευρώ περίπου. Φέτος όχι μόνο είμαστε μείον, αλλά θα πρέπει και η κάθε ΠΑΕ να πληρώσει λεφτά για τα λειτουργικά της Football League. Ένα τρελό νούμερο κοντά στο 1,3 εκ. ευρώ. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει. Υπάρχουν λεφτά, αλλά δεν φτάνουν ποτέ στη Football League, στις ομάδες.  Ρώτησα και τον κύριο Σφακιανάκη, γιατί δεν παίρναμε ποτέ το ποσοστό που δικαιούμαστε από τις «κλειστές ώρες»; Δεν έχουμε πάρει ποτέ χρήματα από τη FIFA για τις ομάδες υποδομών. Είδα χθες χαρτί που ο Ηρακλής πήρε 250 χιλιάδες για την Κ20. Εμείς μηδέν. Πάει να δημιουργηθεί μία αντιπαλότητα στη Football League, να γίνουν δύο στρατόπεδα. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει, ούτε ο κύριος Σφακιανάκης, ούτε η ΕΠΟ, ούτε κανένας. Εμάς μας ενδιαφέρει το οικονομικό, τίποτε άλλο. Τηλεοπτικά χορηγίες και να μη δαπανούνται χρήματα αλλού».

Τη Δευτέρα θα λυθούν αυτά τα προβλήματα;

«Δεν θα λυθούν, αλλά πρέπει να γίνει μία αρχή. Με προϋποθέσεις θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα 30 Οκτωβρίου. Πρέπει να βρεθούν χρήματα, αλλιώς δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε. Όταν ήρθε ο κύριος Σφακιανάκης είπε ότι θα φέρει 80 χορηγούς και 2,5 εκ. ευρώ για τηλεοπτικά από τη Nova. Υπάρχει περίπτωση με ένα χαρτί που έστειλαν να απαντήσουμε αν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα;».

Ο κύριος Σφακιανάκης τι σας παρουσίασε στο ΔΣ;

«Τίποτα, μηδέν. Το μόνο που έφερε από την ΕΡΤ είναι ότι θα δείχνει ένα παιχνίδι τηλεοπτικού χρόνου, χρήματα μηδέν. Χορηγία δεν υπάρχει από πουθενά. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι, γιατί κάποιοι διαφώνησαν, πώς γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς έσοδα; Πώς θα πληρώνουν οι ομάδες κάθε μήνα τα έξοδά τους; Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, το υπογράφω εγώ ότι θα πτωχεύσει κατευθείαν. Ας πούμε ότι ο Απόλλων, η Λαμία και τα Τρίκαλα έχουν μία δυναμική. Μα διαφωνούν να ξεκινήσουμε, γιατί ξέρουν τι θα συμβεί. Ας γίνει ερασιτεχνικό αν δεν υπάρχουν λύσεις. Η FIFA που θα έρθει τώρα στην ΕΠΟ μπορεί να δώσει λύση».

Ο κύριος Σφακιανάκης λέει ότι το ψήφισμά σας είναι εκτός καταστατικού και δεν φεύγει…

«Κρύβεται πίσω από ένα καταστατικό. Είναι θέμα ηθικής. Εγώ πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόεδρος στη Football League. Πιστεύετε ότι υπάρχει; Από τις 14 οι 11 του είπαν να φύγει».

Τι θα γίνει τη Δευτέρα;
«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία πενταμελή επιτροπή που θα παίρνει αποφάσεις. Θα πάει στον Υπουργό, να βρεθούν επιχειρηματίες, να μειωθούν τα έξοδα. Για μας δεν υπάρχει Σφακιανάκης».

Εσείς θα είστε στην επιτροπή;

«Δεν έχει σημασία αν θα είμαι. Θα βρούμε κάποιους ανθρώπους να είναι κοντά στα κέντρα αποφάσεων».

Θα λυθούν τα προβλήματα;

«Πρέπει να επέμβει η Πολιτεία. Θα ζητήσουμε τη βοήθεια του Υπουργού και συνάντηση μαζί του. Έχουμε μόνο έξοδα, έσοδα μηδέν. Το βλέπω δύσκολο να ξεκινήσουμε 30 Οκτωβρίου. Καθόλου απίθανο να αρχίσει Νοέμβριο. Εδώ υπήρξε πρόταση από τον κύριο Γιαλιά να γίνει ερασιτεχνικό το πρωτάθλημα από φέτος».

Ο Σφακιανάκης μπορεί να σας κλείσει το δρόμο;

«Μπορεί νομικά. Εδώ υπάρχει και θέμα ηθικής. Ο Αντώνης Ρέλλας παραιτήθηκε. Δεν έκανε τίποτα μέχρι σήμερα. Ερχόμενος υποσχέθηκε πολλά. Όλοι θέλουμε να ξεκινήσουμε, απλά υπάρχουν θέματα. Αν ξεκινήσουμε έτσι, χωρίς χορηγίες, θα πάμε για μαλλί και θα βγούμε κουρεμένοι. Δεν υπήρχε άλλος πρόεδρος το καλοκαίρι. Ο Καλογιάννης είπε ότι δεν μπορούσε να βρει τηλεοπτικό και δεν έβαλε υποψηφιότητα. Όλες οι ομάδες είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Ακόμα και οι ομάδες που είναι καλύτερα οικονομικά, αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο. Αν ξεκινήσουμε έτσι, θα υπογράψουμε την καταδίκη μας. Έπρεπε ο κύριος Σφακιανάκης να πει παραιτούμαι και φεύγω. Ηθικά μιλάω εγώ. Ο ίδιος λέει ότι δεν έχει ισχύ. Πράγματι, νομικά δεν έχει ισχύ, υπήρχε διάταξη για άλλο θέμα. Πρέπει να βρούμε έναν μάνατζερ να φέρει λεφτά στη Football League. Ο κύριος Παπαϊωάννου ζήτησε να δει τις υποχρεώσεις. Όλοι μπορούν να πάνε αμισθί στην πενταμελή επιτροπή. Εγώ τους είπα ότι 1,3 εκ. ευρώ έξοδα μπορώ να σας το κάνω 300 χιλιάδες. Όταν δεν μπορείς να βρει τηλεοπτική στέγη υποβαθμίζεται το προϊόν. Όλα είναι κατά της Football League. Όλες οι ομάδες στηρίχτηκαν σε έσοδα. Ο Απόλλων πέρυσι πήρε σαν έσοδα 330 χιλιάρικα. Αν δεν τα έχει φέτος, δεν είναι ένα μείον σοβαρό; Κανείς δεν είναι αισιόδοξος με αυτό που υπάρχει σήμερα».

Τι μήνυμα στέλνετε στους Σερραίους φιλάθλους; Είστε ευχαριστημένος από τη στήριξη τους μέχρι τώρα που μεταφράζεται στα εισιτήρια διαρκείας;

«Να πω στους Σερραίους να κάνουν υπομονή, γιατί τα ζόρια είναι πολύ δύσκολα. Πρέπει να στηρίξουν την ομάδα, γιατί εμείς δεν είμαστε άνθρωποι που έχουν έρθει από τα Εμιράτα. Δεν είμαι ευχαριστημένος μέχρι τώρα από τη στήριξη. Αυτοί που μπορούν πρέπει να στηρίξουν».

Πηγή: mikriliga.com