Μπαξεβάνος: «Πρέπει να ματώνεις για να κερδίζεις»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο τεχνικός του Κισσαμικού Σπύρος Μπαξεβάνος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αναφέρθηκε σε τι του έκανε εντύπωση από την ομάδα του Νιόπλια και σκιαγράφησε το φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σπύρος Μπαξεβάνος στον Athletic Radio 104,2

Για την ισοπαλία της Δευτέρας: «Αφήνει γλυκόπικρη γεύση και στις δύο ομάδες και για αυτόν τον λόγο είπα ότι η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Οι παίκτες μου είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να ισοφαρίσουν και να πάρουμε αυτό που δικαιούμασταν από πριν».

Για το αν επηρεάσε τα πλάνα των δύο ομάδων η αμφίβολη διεξαγωγή του αγώνα: «Ήταν να γίνει το παιχνίδι να γίνει, να μην γίνει. Πήγαμε στο γήπεδο και εκείνη την ώρα σταμάτησε η βροχή. Ούτε εμείς το περιμέναμε ότι θα έφευγε τόσο γρήγορα το νερό και νομίζω ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε καλό επίπεδο. Το γήπεδο του Μάλεμε είναι «χαλί» και είναι ισάξιο με αυτό, των Περιβολίων. Έτυχε να πέφτει το πολύ νερό και νομίζω ότι το γήπεδο κράτησε πολύ καλά. Δεν μπορείς να σε επηρεάσει. Εμείς το λέγαμε από το πρωί ότι πάμε για να παίξουμε. Θέλω να πιστεύω ότι δεν επηρέασε κανέναν από τους δύο. Δεν γνωρίζω αν επηρέασε τον ΟΦΗ η αλλαγή σχηματισμού του».

Για τον φετινό ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ και ο κάθε ΟΦΗ όπως και ο Άρης που είναι μεγάλες ομάδες, πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή είναι η Football League. Καμία ομάδα δεν μπορείς να κερδίσεις εύκολα. Είδαμε τα Τρίκαλα να παθαίνουν πανωλεθρία στον Εύοσμο και όλες οι ομάδες της κατηγορίας είναι καλές. Οποιαδήποτε ομάδα, θα μπορεί να κερδίζει την άλλη. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Σίγουρα, ομάδες όπως ο ΟΦΗ και ο Άρης έχουν βάθος στο ρόστερ τους όμως υπάρχουν ομάδες που γνωρίζουν την κατηγορία και καμία ομάδα δεν θα χάνει με κατεβασμένα τα χέρια. Ίσα – ίσα που μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ που θα παίζει με την πίεση του αποτελέσματος τότε θα τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Ο ΟΦΗ είχε το ίδιο πρόβλημα και πέρυσι όμως έχει και έμπειρους παίκτες και προπονητή και πιστεύω ότι στο τέλος εύκολα ή δύσκολα θα πάρει την άνοδο».

Για το τι του έκανε εντύπωση από τον ΟΦΗ: «Αυτό που μου έμεινε είναι η μεγάλη ποιότητα παικτών που έχει. Διαθέτει βάθος στον πάγκο και πιστεύω ότι έχει όλες τις δυνατότητες για να πετύχει τον στόχο του. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν. Εάν θες να παίρνεις αποτέλεσμα στην κατηγορία, πρέπει να αποδεικνύεις το ποιος είσαι. Δεν μετράει το τι έκανες στο προηγούμενο παιχνίδι. Πρέπει να ματώνεις για να κερδίζεις».

Για το τι πρέπει να γίνει ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου: «Σίγουρα δεν πρέπει να έχεις απώλειες στην έδρα σου. Πρέπει να κοιτάζεις και τα εκτός έδρας παιχνίδια. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να συγκεντρώνεις βαθμούς και να δείξεις από την αρχή το ποιος είσαι».

Για τον στόχο της παραμονής: «Είπαμε ότι θέλουμε μια γρήγορη παραμονή και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο. Βαδίζουμε πάνω σε αυτό. Είχαμε μια ομάδα που ήταν καλή αμυντικά, ενισχυθήκαμε στην επίθεση και τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν ότι μπορούμε να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα. Ευελπιστούμε να σωθούμε γρήγορα».

Για την πολύχρονη παρουσία του στον πάγκο του Κισσαμικού: «Βρήκα τον παράδεισο μου στον Κισσαμικό, αφού εδώ με φωνάζουν «Μπαξεβανάκη». Και για εμένα είναι περίεργα γιατί ζω μακριά από την οικογένεια μου όμως όταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα που σου τα παρέχει όλα, τότε το ξεχνάς αυτό».