Ο Σπανός, ο Άρης και τα φαβορί

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο τεχνικός του Άρη Δημήτρης Σπανός μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και έχρισε την ομάδα του ως το “απόλυτο φαβορί” όπως ο ίδιος είπε για την φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε

Για το ποια ήταν η σκέψη του για τον Άρης της περσινής σεζόν:

“Ο Άρης δεν ήταν το φόβητρο, παρ’ όλο που είχε μια εξαιρετική ομάδα με ποιότητα, οι αντίπαλοι του δεν τον φοβόταν και αντιθέτως ξέρανε ότι μπορούσαν να τον κοντράρουν. Αυτό είναι και κάτι που τονίζω στους παίκτες μου συνέχεια”.

Για το αν ο Άρης ξεκινάει σαν απόλυτο φαβορί:

“Ο Άρης είναι δεδομένο ότι ξεκινάει σαν το απόλυτο φαβορί αλλά δεν είναι μόνο λόγω ονόματος, είναι και λόγω ρόστερ, κόσμου, ιστορίας, γηπέδου κλπ. Αλλά αυτό που τονίζω και στους παίκτες μου πιο πολύ πρέπει να το δείχνουμε στο γήπεδο ότι είμαστε το φαβορί παρά να το λέμε”.

Για το αν το περσινό ρόστερ, ήταν ρόστερ ανόδου και τι έφταιξε που δεν ανέβηκε:

“Εννοείται πως ήταν ρόστερ ανόδου αυτό είναι δεδομένο, απλά είναι ένα δύσκολο και περίεργο πρωτάθλημα, παίζουν ρόλο οι συγκυρίες και τα αποτελέσματα που θα έρθουν, δυστυχώς στον Άρη ήρθαν κάποια άσχημα αποτελέσματα από την αρχή, και άμα δείτε την περσινή τελική βαθμολογία ο στόχος της ανόδου είχε ανέβει πάρα πολύ σε σχέση με τις άλλες χρονιές, οπότε όταν οι δύο ομάδες που κυνηγάς έχουν ξεφύγει πέντε και έξι βαθμούς μπροστά μετά είναι δύσκολο να τις πιάσεις”.

Για το αν του φάνηκαν παράξενα κάποια πράγματα στο περσινό πρωτάθλημα της Football League:

“Ναι είναι δεδομένο ότι υπήρξαν πολλά παράξενα πράγματα και έτσι είναι χρόνια τώρα. Πιστεύω ότι έτσι θα είναι και φέτος αλλά και τις επόμενες χρονιές. Αλλά με το να τα συζητάμε μόνο κακό κάνουμε στον Άρη, για να ανέβει η ομάδα πρέπει να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια όλα τα άλλα περί διαιτησίας και άλλα περίεργα με το να τα συζητάμε μόνο κακό κάνουν και δημιουργούν μιζέρια”.

Για το ποιος είναι ο βασικός παράγοντας για να ανέβει μία ομάδα:

“Πιστεύω ότι μία ομάδα για να πάρει την άνοδο χρειάζεται πάθος, δύναμη αλλά και ποιότητα”.

Για το αν επρόκειτο να γίνουν άλλες μεταγραφές:

“Πλέον νομίζω ότι είναι δεδομένο πως δεν θα γίνουν άλλες προσθήκες. Εντάξει έχουμε κάποια κενά όπως στην επίθεση που έχουμε μόνο δύο επιθετικούς. Αλλά το να πάρουμε κάποιον απλά για να τον πάρουμε νομίζω είναι τελείως λάθος. Το να βρούμε έναν παίκτη όμως ο οποίος θα μας κάνει την διαφορά τότε θα το προχωρήσουμε. Αυτήν την στιγμή αν εξαιρέσουμε την περίπτωση Αντριατσίμα ο οποίος μας απάντησε αρνητικά δεν έχει βρεθεί κάτι αξιόλογο”.

Για το τι διαφορετικό θα δούμε στον φετινό Άρη σε σχέση με τον περσινό:

“Φέτος θεωρώ ότι είμαστε υποχρεωμένοι σαν Άρης να κλείνουμε τον αντίπαλο στα “καρέ” του και να τον «πνίγουμε». Δηλαδή να έχει ο Άρης την κυριαρχία και να μην την παραχωρεί στον αντίπαλο”.

Για το αν θα υπάρξουν άλλα φιλικά εκτός της Μπόκα και του Απόλλων Λάρισας:

“Έχουμε το Σάββατο το φιλικό με τον Απόλλωνα μετά ενδιάμεσα έχουμε παιχνίδι κυπέλλου και μετά έχουμε το παιχνίδι με την Μπόκα αν τελικά οριστικοποιηθεί. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι μετά μπαίνουμε σε ρυθμούς πρωταθλήματος. Θα έχουμε στο σύνολο οκτώ παιχνίδια και νομίζω ότι είναι αρκετά για να μονταριστεί η ομάδα”.

Για το αν είναι προετοιμασμένος στο να αντιμετωπίσει την κακή διαιτησία αλλά και την εύνοια κάποιων ομάδων:

“Δεν πρόκειται να μπω ποτέ σε αυτήν την διαδικασία να κάτσω να σκεφτώ αν ευνοηθήκαμε η ευνοήθηκε μια άλλη ομάδα. Ο Άρης είναι μια τεράστια ομάδα με πάρα πολύ κόσμο και μπορεί να τους περάσει όλους από επάνω”.

Για το τι να περιμένει ο κόσμος να δει στο πρώτο παιχνίδι:

“Εγώ θέλω να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο, δηλαδή ότι κερδίζοντας παίρνουμε το πρωτάθλημα, άμα το δούμε έτσι τότε είμαι σίγουρος δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα”.

Για το αν υπάρχει πειθαρχία στο ρόστερ:

“Ναι τα παιδιά όλα είναι πειθαρχημένα δουλεύουν σκληρά κάθε μέρα και έχουν στόχο μόνο την άνοδο. Θέλουν να τιμήσουν την φανέλα του Άρη”.

Για τον Παύλο Μυροφορίδη:

“Εγώ του οφείλω πάρα πολλά είναι η 3η ομάδα που πάει και με επιλέγει. Θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος τεχνικός διευθυντής που έχει η Ελλάδα αυτήν την στιγμή και για εμένα αδικείται”.

Για τον Θοδωρή Καρυπίδη και το αν επεμβαίνει στην δουλειά του:

“Δεν επεμβαίνει όχι, άμα έκανε κάτι τέτοιο ο κ. Μυροφορίδης δεν θα αναλάμβανε”.

Για τον Μιλούνοβιτς:

“Δεν είχα κάποιο πρόβλημα με την συμπεριφορά τους απλώς ο Λούκα είναι λίγο παρορμητικός χαρακτήρας, τα βάζει πολύ με τον εαυτό του, μπορεί να του φταίνε όλα κάποιες στιγμές και νομίζω ότι έτσι κάνει κακό στον εαυτό του. Παρ’ όλα αυτά είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής αλλά θέλαμε να γίνει η μείωση συμβολαίου του ώστε να έρθει σε μια ισορροπία με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και αφού έγινε αυτό δεν έχουμε καμιά αντίρρηση να τον έχουμε στην ομάδα και ελπίζω να βάλει και περισσότερα γκόλ από πέρσι”.

Για τον Δημήτρη Ντάγκρα:

“Είναι ένας παίκτης με αρκετά προσόντα και επειδή τον πιστεύουμε πολύ του δώσαμε μια επιλογή να πάει κάπου δανεικός για έναν χρόνο και να είναι υπό παρακολούθηση από εμάς. Αυτός δεν ήθελε οπότε λύσαμε το συμβόλαιο του”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook