“Το να φύγω από τον ΟΦΗ ήταν το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό μου λάθος”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Άγγελος Διγκόζης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την Δόξα Δράμας αποκαλύπτοντας τους υψηλούς στόχους των Δραμινών, δεν έκρυψε την συγκίνηση του για τον Ευγένιο Γκέραρντ και αναφέρθηκε στην αποχώρηση του από τον ΟΦΗ το 2002.

“Εγώ τον έζησα για έναν χρόνο όμως όσα έχω πετύχει στο ποδόσφαιρο, με βοήθησε να μάθω, να παίξω ποδόσφαιρο και να βελτιωθώ όπως και με πήρε σε μια ομάδα με ευρωπαϊκή αύρα. Μπράβο στον ΟΦΗ για αυτά που κάνει για τον Μίστερ γιατί έχει προσφέρει στον ΟΦΗ και στο Ηράκλειο” είπε αρχικά για τον Ευγένιο Γκέραρντ και την εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΟΦΗ και συνέχισε: “Και στο Ολυμπιακό Στάδιο να γινόταν, πάλι μικρό θα ήταν με βάση τους ανθρώπους που έχει βοηθήσει. Γύρισα πίσω πολλά χρόνια και υπάρχει συγκίνηση όπως και να το κάνουμε. Είναι ένας άνθρωπος που αξίζει πάρα πολλά και μπορεί να τον έζησα, μόλις μια χρονιά αλλά με πήρε από μια ομάδα όπως η Καβάλα που παλεύαμε να σωθούμε και με έφερε σε έναν σύλλογο με ευρωπαϊκές παρουσίες. Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ αυτό που έκανε για εμένα”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άγγελος Διγκόζης στον Athletic Radio 104,2

Για το αν το περίμεναν στην Δράμα ότι η Δόξα θα έπαιζε στην Football League: “Το πιστεύαμε και το περιμέναμε ότι θα παίξουμε στην Football League. Ο κύριος Μπύρος ήταν σίγουρος ότι η ομάδα θα έπαιζε στην κατηγορία”.

Για την καθυστερημένη έναρξη: “Είναι κέρδος χρόνου όσο καθυστερεί η σέντρα του πρωταθλήματος. Αν σκεφτείτε ότι κάναμε ακόμα και σήμερα προσθήκες, είναι δύσκολο για έναν σύλλογο να ξεκινήσει μεταγραφές στις 18 Σεπτεμβρίου και να μπει αμέσως σε ρυθμούς πρωταθλήματος. Ξεκινήσαμε να κάνουμε μια ομάδα για να παίξει στα μπαράζ, αναβλήθηκαν τα μπαράζ και μετά αρχίσαμε να κάνουμε μεταγραφές για το πρωτάθλημα”.

Για τους στόχους της Δόξας Δράμας: “Παρότι έχουμε μείνει πολύ πίσω και που ομάδες όπως ο ΟΦΗ, ο Άρης, τα Τρίκαλα και ο Απόλλωνας Καλαμαριάς έχουν τους παίκτες τους εδώ και δύο μήνες, θέλουμε να είμαστε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει γιατί είναι μια ιστορική ομάδα. Θέλουμε να προσπαθήσουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Θέλουμε να πάμε για τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια και αν είναι να έρθει, δεν θα πούμε όχι. Σίγουρα, είναι πολύ δύσκολο, το ξαναλέω, και παιχνίδι με παιχνίδι οταν έρχονται τα θετικά αποτελέσματα θα μας ανοίγει περισσότερο η όρεξη”.

Για το αν είναι στόχος η άνοδος: “Κυνηγούμε τον χρόνο. Έχουμε μείνει λίγο πίσω όμως όταν υπάρχει θέληση και διάθεση τότε γιατί να μην το προσπαθήσουμε φέτος; Αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει στα μέσα Οκτωβρίου, θα γίνουν 8-10 αγωνιστικές μέχρι τον Γενάρη και τα σκεφτόμαστε όλα. Για αυτόν τον λόγο τα σκεφτόμαστε όλα”.

Για το τι θα παίξει ρόλο στην μάχη της ανόδου: “Όλα παίζουν ρόλο. Και πέρυσι είδαμε ότι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ καλά όπως η Λαμία με τον Απόλλωνα και από πίσω τους ήταν ΟΦΗ, Άρης, Τρίκαλα που έκαναν νίκες και δεν μπορούσαν να φτάσουν”.

Για το πόσο “πληγώνεται” το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ: “Σίγουρα, δεν κάνει καλό. Υπάρχει από τον κόσμο μια αίσθηση του “όταν ξεκινήσει, θα πάμε”. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για κάτι πολύ δύσκολο για παίκτες και προπονητές γιατί δεν ξέρεις τι προγραμματισμό πρέπει να κάνεις. Είναι πολύ δύσκολο αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο όταν ξεκινάει μια ποδοσφαιρική χρονιά και δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει η σεζόν.

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ έχει κρατήσει αρκετούς παίκτες από πέρυσι και θα είναι μια από τις ομάδες που θα χτυπήσουν τον τίτλο. Το περσινό παράδειγμα μπορεί να έχει γίνει μάθημα. Υπάρχουν πέντε – έξι ομάδες που πιστεύω ότι θα πρωταγωνιστήσουν”.

Για την δήλωση που είχε κάνει ότι μετάνιωσε που έφυγε από τον ΟΦΗ: “Ήταν το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό λάθος μου φεύγοντας από τον ΟΦΗ. Στην συνέχεια με βοήθησε ο Θεός και πήγα σε αρκετές μεγάλες ομάδες. Όμως δεν παύει ο ΟΦΗ να είναι μια ομάδα που αγαπάω και σέβομαι και πέρασαμε καλά. Στο Ηράκλειο γεννήθηκε ο γιος μου, αγαπάω τον κόσμο και με αγάπησε και εκείνος”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook