«Δεν καταλαβαίνω γιατί τιμώρησαν τον Ολυμπιακό Β.»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στην Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Χάβι Γκραθία, ο οποίος σε άρθρο του στην ισπανική εφημερίδα «AS» απορεί γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου τιμωρήθηκε με υποβιβασμό την ίδια στιγμή που ο ιδιοκτήτης του Αχιλλέας Μπέος είναι προφυλακισμένος για εμπλοκή του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Αναλυτικά το άρθρο του Χάβι Γκραθία στην «AS»: «Η περιπέτεια μου άρχισε στις 16 Ιουνίου, όταν έφτασα στην Ελλάδα με την οικογένεια μου για να προπονήσω μια ομάδα της Super League που τότε έπαιζε στο Europa League. Η αρχή ήταν πολύ καλή και στην προετοιμασία και έπειτα στην Ευρώπη, όπου αποκλείσαμε την Ραντ και την Ντιφερντάνζ. Ωστόσο όλα χάλασαν στις 24 Ιουλίου.
Ο προηγούμενος πρόεδρος συνελήφθη, επειδή ήταν μπλεγμένος σε στήσιμο αγώνων άλλων ομάδων, στην σεζόν 2009-2010. Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να τιμωρήσουν την ομάδα, όταν ακόμα δεν υπάρχουν καταληκτικά συμπεράσματα.

Την νύχτα της 27ης Ιουλίου και ενώ ήμουν στο Λουξεμβούργο για το πρώτο παιχνίδι του 3ου γύρου, μας γνωστοποιήθηκε ο υποβιβασμός της ομάδας στην Β’ κατηγορία και ο πιθανός αποκλεισμός του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από εκείνη την στιγμή μέχρι σήμερα ανεβήκαμε εκ νέου στην Super League αρχίζοντας την διοργάνωση με τιμωρία -10 βαθμών, ενώ αποβληθήκαμε από την Ευρώπη, όταν είχαμε την πιθανότητα να μπούμε στην φάση των ομίλων στις αναμετρήσεις κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.
Ακολούθησε ο υποβιβασμός στην Δ’ Εθνική που μπορεί να προκαλέσει την πιθανή εξαφάνιση του συλλόγου, καθώς είμαστε εκτός του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ομοσπονδία έχει ήδη αποφασίσει ότι ούτε ο Ολυμπιακός Βόλου ούτε η Καβάλα θα βρίσκονται στο πρόγραμμα των αγώνων της Super League. Τώρα η δουλειά γίνεται στα γραφεία σε επίπεδα ευρωπαϊκών οργανισμών. Εγώ για την ώρα μένω στην Ελλάδα, αλλά μου προκαλεί θλίψη το ό,τι έγινε, γιατί αυτό το πρότζεκτ μου προκαλούσε μεγάλη όρεξη».