Όχι της αστυνομίας στους οπαδούς του Παναιτωλικού

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

«Με την κατάσταση που επικρατεί τελευταία, αποφασίσαμε να κόψουμε κάθε τέτοια μετακίνηση…», επικαλέστηκαν -ανάμεσα σε άλλα- στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων προσπάθησαν να τους μεταπείσουν, αλλά μάταια.

Την ενόχλησή της εκφράζει η ΠΑΕ Παναιτωλικός. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από συναντήσεις και συζητήσεις με τους οργανωμένους φιλάθλους μας, απευθυνθήκαμε στον ΠΑΟΚ προκειμένου να ικανοποιήσουμε την επιθυμία της παρουσίας τους στο γήπεδο στο παιχνίδι της προσεχούς αγωνιστικής στη Θεσσαλονίκη. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ έδειξε εξ’ αρχής πολύ καλή διάθεση και είχαμε άψογη συνεργασία, έτσι ώστε να φιλοξενήσει τους φιλάθλους μας και να ανταποδώσουμε στο β’ γύρο, ενώ θετική ήταν σ’ αυτό το ενδεχόμενο και η Αστυνομία.

Για το λόγο αυτό ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη τριμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπεύθυνο ασφαλείας της ΠΑΕ Παναιτωλικός Παναγιώτης Μπεσίνη, με στόχο να ρυθμιστούν στην καθιερωμένη σύσκεψη μέτρων τάξης – ασφάλειας οι τελευταίες λεπτομέρειες για ασφαλή μετάβαση, φιλοξενία και επιστροφή των φιλάθλων μας. Εκεί, παρά το γεγονός ότι και οι δύο ΠΑΕ εξέφρασαν την πρόθεσή τους για τη μετακίνηση και τις διαβεβαιώσεις τους προς την Αστυνομία, αντιμετωπίσαμε την άρνηση των εκπροσώπων της, που τελικά απαγόρευσε την μετακίνηση.

Με έκπληξη και απορία διαπιστώσαμε την χωρίς λόγο μεταστροφή στη στάση της Αστυνομίας, η οποία ήταν ανένδοτη παρά τις προσπάθειες και την επιμονή των δύο ΠΑΕ. Διαφωνούμε με αυτή την απόφαση, γιατί θεωρούμε ότι το ποδόσφαιρό έχει ανάγκη από την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες και όχι από αποκλεισμούς. Και αυτή η παρουσία, όταν βασίζεται στην φίλαθλη συμπεριφορά χωρίς ακρότητες και βία, είναι που δίνει την πραγματική διάσταση και ομορφιά σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού έχουν αποδείξει σε πάρα πολλές περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν ότι είναι σε θέση να μετακινούνται με ασφάλεια και να παρακολουθούν από κοντά την ομάδα μας χωρίς να έχουν εμπλακεί ποτέ σε επεισόδια, ενώ με τον ίδιο τρόπο φιλοξένησαν φιλάθλους αντιπάλων ομάδων στο Αγρίνιο.