«Πλασματική η θέση του Άρη»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Για την βαθμολογική θέση του Άρη μίλησε ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων, Γιάννης Πλαβούκος. Παράλληλα έμπειρος προπονητής μίλησε για τη συνεργασία του με τον Μιχάλη Σηφάκη αλλά και για τον Στέφανο Καπίνο, ο οποίος εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Πλαβούκος στον «Sentra FM»:

Για την συνεργασία του με τον Σηφάκη: «Είχα άριστη συνεργασία. Πέρασαν κάποια νέα πράγματα στην προπόνηση που του άρεσαν. Στα ματς με Βοσνία και Ισραήλ ήταν καλός. Όταν πήγα στον Άρη δεν πήρα τα ιατρικά αποτελέσματα μόνο αλλά είδα και παλιούς αγώνες για να βελτιώσω τους τερματοφύλακες της ομάδας. Ο Μιχάλης ήξερε τη δουλειά μου. Ήξερε ποιος ήμουν»

Για τη θέση του Άρη: «Η θέση του Άρη είναι πλασματική. Σύμφωνα με το υλικό που έχει έπρεπε να βρίσκεται πιο ψηλά. Οι τραυματισμοί και κάποιες διαιτησίες τον επηρέασαν. Η ομάδα δημιουργούσε ευκαιρίες και τώρα με τον νέο προπονητή πιστεύω ότι θα έρθουν τα αποτελέσματα».

Για την παρουσία του στους «κίτρινους»: «Έκλεισα 5 μήνες στον Άρη, Ευχαριστώ τους φιλάθλους και τη διοίκηση. Κάθε προπονητής έχει το δικό του τιμ και τώρα κοιτάω κι εγώ το μέλλον μου».

Για την απόδοση του Στέφανου Καπίνο στο ντέρμπι: «Θα τον κρίνουμε τη νέα χρονιά. Πρέπει να δουλέψει. Το μέλλον του ανήκει. Φάνηκε και από την απόκρουση που έκανε με την αλλαγή κατεύθυνσης. Όμως μετράει η διάρκεια για να κάνουμε καλύτερη αξιολόγηση σε βάθος χρόνου. Μετράει και το μυαλό του τερματοφύλακα. Πρέπει ο τερματοφύλακας να είναι ηγέτης και να εμπνέει τους συμπαίκτες του. Η ευθύνη του τερματοφύλακα είναι μεγαλύτερη γι’ αυτό πρέπει να είναι αλάνθαστος. Πάντα στα ντέρμπι υπάρχει άγχος. Ίσως ο Καπίνο με την επέμβαση που έκανε έκρινε το αποτέλεσμα. Είχε σωστές τοποθετήσεις και του εύχομαι τα καλύτερα».

 

Για τη δουλειά στις ακαδημίες στην Ελλάδα: «Συνεργάζομαι με τους Οικονομόπουλο και Σαργκάνη κα ανταλλάσσουμε απόψεις. Πρέπει να βγαίνουν τερματοφύλακες στην Ελλάδα και να στηρίζονται. Όπως στη Γερμανία που εστίασαν στο θέμα και δούλεψαν και τώρα βγάζουν τερματοφύλακες. Έχουμε το παράδειγμα του Κασίγιας που είχε παίξει 18 χρονών με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Το μεγάλο πλεονέκτημα στις ακαδημίες των μεγάλων ομάδων είναι πως υπάρχουν προπονητές με ανώτερα διπλώματα για σωστή δουλειά. Αυτό γίνεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Έχει εξελιχθεί πολύ το κομμάτι των Ελλήνων τερματοφυλάκων γιατί έχουμε εξελιχθεί κι εμείς οι προπονητές»