Τσάβαλος: «Εφιαλτική η κατάσταση στον Πανιώνιο»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νέος Πανιώνιος οδήγησαν στις αποδεσμεύσεις των Λεμονή, Εστογιανόφ με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Βασίλη Τσάβαλο, να υποστηρίζει πως η κατάσταση ήταν τραγική και να προαναγγέλλει και άλλες περικοπές αλλά και πωλήσεις με στόχο την επιβίωση της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τσάβαλος στον NOVASPORTS FM 94.6

για την αποχώρηση του Τάκη Λεμονή: «Ο Τάκης Λεμονής αποχαιρέτησε χθες τους παίκτες. Είχαμε μια κουβέντα για να λύσουμε τη συνεργασία μας κοινή συναινέσει και συμφωνήσαμε. Σε άλλους χρόνους και καιρούς αν ο Τάκης θέλει και ο Πανιώνιος μπορεί, είναι ευπρόσδεκτος. Στην παρούσα φάση τέτοια συμβόλαια ήταν έξω από την πραγματικότητα και τις δυνατότητες του Πανιωνίου».

-το αν ο Απόστολος Μάντζιος θα είναι ο αντικαταστάτης στην τεχνική ηγεσία: «Είναι ένας από τους υποψήφιους. Με τη συγκρότηση της διοίκησης σήμερα θα πάρουμε την απόφαση».

-το αν θα παρέμενε ο Τάκης Λεμονής στον πάγκο εφόσον δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα:»Πολύ πιθανόν».

-τους όρους στα διαζύγια με Λεμονή και Εστογιανόφ: «Με τον Εστογιανόφ έγινε λύση της συνεργασίας με όσα χρήματα ήταν να πάρει μέχρι τώρα. Ήθελε να πάει στην Ουρουγουάη για οικογενειακούς λόγους και δεν απαίτησε όλα τα δεδουλευμένα. Με τον Τάκη Λεμονή τα έχουμε βρει, θα πάρει τα δεδουλευμένα και θα φύγει χωρίς αποζημίωση».

-το αν θα ακολουθήσουν κι άλλες αποδεσμεύσεις ή λύσεις συμβολαίων: «Δεν είναι μόνο αυτά τα συμβόλαια. Αυτές οι λύσεις συμβολαίων έφεραν τη στάθμη του νερού λίγο πιο κάτω. Η κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Πανιώνιος ήταν εφιαλτική. Ο σύλλογος πρέπει να αποκτήσει την αξιοπρέπεια που του αξίζει. Αυτό σημαίνει να λέμε στους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε την αλήθεια. Εγώ δεν μπορούσα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις που υπήρχαν. Θα μιλήσουμε με όλο το έμψυχο υλικό της ομάδας. Θα γίνουν επαναδιαπραγματεύσεις και θα πάμε τα πράγματα εκεί που πρέπει να πάνε. Πρέπει να έχεις συνεργάτες που να ξέρουν τι συμβαίνει. Από τον Πανιώνιο δεν έχει χάσει κανένας λεφτά. Δεν θα γίνει βιαστικά. Θα μιλήσουμε με όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά. Δεν φυλακίζουμε κανέναν. Ένας φυλακισμένος δεν μπορεί να αποδώσει. Θα τους πούμε πως είναι σαφής ο δρόμος και όσοι θέλουν να τον ακολουθήσουν πρέπει να έχουν την ψυχή και την καρδιά τους εκεί».

-το ενδεχόμενο πώλησης παικτών: «Και αυτό είναι πιθανό. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι, αλλά είμαι από τους ανθρώπους που και να υπάρχει κάτι δεν θα το βγάλω προς τα έξω».

-τα οικονομικά προβλήματα και τις αγωνιστικές επιπτώσεις: «Παλεύουμε για έναν οικονομικά βιώσιμο Πανιώνιο. Το οικονομικό κομμάτι είναι αυτή τη στιγμή σε πρώτη γραμμή σε σχέση με το αγωνιστικό. Το πρόβλημα του Πανιωνίου, αλλά και των άλλων ομάδων γιατί οι περισσότερες είναι στην ίδια κατάσταση, είναι μεγάλο. Απλώς εμείς είπαμε να ανοίξουμε πιο νωρίς το καπάκι και να οδηγήσουμε τα πράγματα σε μία νέα πραγματικότητα. Έχω αγωνία για την ομάδα. Δεν θέλω να κινδυνεύσει ο Πανιώνιος οικονομικά. Στο αγωνιστικό κομμάτι θα υπάρχει μεγάλο ρίσκο. Αν ο σύλλογος σωθεί και φέρουμε τα οικονομικά βόλτα, θα μπορώ να λέω πως συνέβαλα σε αυτό. . Η προσπάθεια είναι μεγάλη και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και τα δύο. Η ομάδα δεν πρέπει να σταματήσει, πρέπει να τρέξει».

-το ενδιαφέρον επιχειρηματιών από το Κουβέιτ: «Δεν υπάρχουν νεώτερα. Είναι ένα πράγμα που μπορεί να γίνει, αλλά δεν πρέπει να το περιμένουμε να γίνει. Πρέπει να συνεχίσουμε με τα υπάρχοντα δεδομένα και αν έρθει, θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε».

-τις επαφές του με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη: «Έχω κουβεντιάσει με όλους τους παράγοντες και είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω να το κάνω. Ο κ. Τσακίρης έδωσε πολλά στον Πανιώνιο και τα αποτελέσματα που είχε δεν ήταν ανάλογα. Αν ένας σύλλογος έχει μια καθαρή φυσιογνωμία, είναι καθαρές οι σχέσεις και ο δρόμος. Στον Πανιώνιο δεν ίσχυε αυτό, το μπλέξιμο ήταν μεγάλο και δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν χρειάζονται μόνο χρήματα, αλλά το μυαλό και η αλλαγή σκέψης».

-το αν θα παραμείνει στην προεδρία του συλλόγου: «Δεν ξέρω, δεν το έχω αποφασίσει, αλλά είμαι από τους ανθρώπους που δεν θέλω να τα έχω όλα εγώ. Πρέπει η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης να είναι ανεξάρτητα σε πρόσωπα και καταστάσεις».