Περιμένει την Βουλή ο ΠΑΟΚ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΠΑΟΚ επιθυμεί να πληρώσει το αρχικό κεφάλαιο (περίπου 10,8 εκ. ευρώ) και όχι τις προσαυξήσεις και μάλιστα να το κάνει σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

Προσθέτουμε ακόμη την πληροφορία ότι επιδίωξη των ανθρώπων του «Δικεφάλου» είναι η αποπληρωμή των δόσεων να ξεκινήσει μόλις μπει στη ρύθμιση και όχι να καταβάλει αναδρομικά τα ποσά που αντιστοιχούν από το 2007 όταν και είχε προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για τα χρέη του.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που έχουν γίνει, σ’ αυτή την περίπτωση η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ θα έπρεπε να καταβάλει ένα ποσό μεταξύ 4-4,5 εκ. ευρώ  και στη συνέχεια να αρχίσει να πληρώνει μηνιαίες δόσεις, πράγμα αδύνατο με τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν.

Κι ενώ για την επιμήκυνση των δόσεων (από 120 να πάνε στις 240) απαιτείται μόνο απόφαση του Υπουργού, για την… κατάργηση των αναδρομικών, απαιτείται αλλαγή του νόμου, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μέσω ψήφισης από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το τι θα αποφασιστεί τελικά, θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των φοροτεχνικών προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, γι’ αυτό και στην ΠΑΕ τηρούν στάση αναμονής.