Φερέιρα: «Πιστεύω αρκετά στην δουλειά μου και κάνω ότι καλύτερο μπορώ»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ήταν 24 Νοεμβρίου του 2010 όταν ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος διαδέχθηκε τον Νίκο Νιόπλια.

Το ξεκίνημα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό για τον Πορτογάλο τεχνικό, αφού γνώρισε μεγάλες ήττες στο Τσάμπιονς Λιγκ και την απώλεια του πρωταθλήματος από τον αιώνιο αντίπαλο.

Ένα χρόνο μετά ο Φερέιρα στα 65 του χρόνια κατάφερε να επιβιώσει στη ζούγκλα του ελληνικού ποδοσφαίρου, δημιουργώντας σε αντίξοες (οικονομικά-διοικητικά) συνθήκες μία ελκυστική ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στην ABOLA για τον ένα χρόνο παραμονής του στην Ελλάδα με αρκετή ειλικρίνεια.

«Πολλά πράγματα συνέβησαν. Ήταν μία δύσκολη χρονιά όσο μόνο για εμένα αλλά και για τους συνεργάτες μου και πιθανόν για πολλούς ποδοσφαιριστές που έζησαν μία νέα εμπειρία. Θα επαναλάβω όμως κάτι που λέω συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σπουδαίος σύλλογος και μπορεί να γίνει ακόμα πιο μεγάλος.

Υπάρχουν κοινωνικά προβλήματα στην Ελλάδα, όπως και σε όλη την Ευρώπη, που όπως είναι λογικό αγγίζουν κι εμάς».

Για τη δουλειά του, είπε: «Πιστεύω αρκετά στην δουλειά μου και κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, αλλά πιστεύω πως έχουμε βρει το δρόμο μας. Η αλλαγή απαιτεί χρόνο και αναλώνω το χρόνο μου στην τακτική και τη στρατηγική της ομάδας».