Σπανός: «Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι το Ελληνικό ποδόσφαιρο»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Γιώργος Σπανός μιλώντας στον «Sentra 103,3» τόνισε ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να βοηθηθεί με κάποιο τρόπο και να παρθούν αποφάσεις ώστε να αντέξουν οι ομάδες

Αναλυτικά ο πρόεδρος του Ατρομήτου αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ, στην καθυστέρηση πληρωμών του ΟΠΑΠ, στην αδειοδότηση των ομάδων και τον ρόλο της UEFA και στην κοινωνική πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει ο Ατρόμητο.

Στα οικονομικά προβλήματα των ομάδων: «Πιστεύω πως ομάδες που έχουν συσσωρευμένα προβλήματα από άλλες χρήσεις, δε θα τα καταφέρουν. Πολύ φοβάμαι πως ως το τέλος το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αν δεν βοηθηθεί με κάποιο τρόπο και δεν παρθούν αποφάσεις, τότε λυπάμαι που το λέω αλλά υπάρχουν ομάδες που δε θα αντέξουν«.

Στις καθυστερήσεις πληρωμών του ΟΠΑΠ: «Ο συνεταιρισμός είναι σε διαπραγμάτευση με τον ΟΠΑΠ για τα χρήματα που θα πάρει για την ονομασία του πρωταθλήματος. Δεν έχουμε καταλήξει στο ποσό, αλλά θα είναι μειωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η μείωση που μας έχει προταθεί είναι πολύ μεγάλη. Είναι μια συνισταμένη πραγμάτων και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα περάσει μέρες κρίσης«.

Στην αδειοδότηση των ομάδων και τον ρόλο της UEFA: «Αν τηρηθούν οι κανόνες της UEFA, που είναι πολύ αυστηροί, θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα πολύ λίγες ομάδες. Θα μετρώνται στα δάκτυλα του ενός χεριού«.

Στην κοινωνική πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει ο Ατρόμητος: «Ο Ατρόμητος είναι ο αθλητικός πρεσβευτής του Δήμου Περιστερίου και σε ανθρώπους που μας στηρίζουν πρέπει να δίνουμε τη βοήθειά μας. Έγινε η πρόταση από το Δήμαρχο τον κύριο Παχατουρίδη, για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» που έχει δημιουργηθεί και θέλει να βοηθάει όλο το χρόνο όσους έχουν ανάγκη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δημάρχου και εμείς με χαρά μας θα βοηθήσουμε. Θα δίνονται τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια για τα παιδιά«.