Πρόμπιερζ: «Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα περιμένει τον Άρη, σύμφωνα με τον Μίχαλ Πρόμπιερζ ο οποίος επεσήμανε πως το ποδόσφαιρο κρύβει εκπλήξεις και για αυτό, όπως είπε, ο Άρης θα προσπαθήσει να παίξει καλύτερα και να πάρει την νίκη.

Αναλυτικά ο προπονητής του Άρη σε δηλώσεις του στην NOVA μίλησε
– Για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Το κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Για παράδειγμα στο Τσάμπιονς Λιγκ είδατε τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ να χάνει μέσα στη Βασιλεία, κάτι που κανείς αρχικά δεν θα το πίστευε. Γι αυτό το ποδόσφαιρο είναι ωραίο, διότι κρύβει πολλές εκπλήξεις. Ξέρουμε ότι μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά θα προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε, ανεβάζοντας την απόδοσή μας και παίζοντας καλύτερα».
– Για την παρουσία του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του Αστέρα: «Είναι δύσκολο να έχω κάποια άποψη γιατί δεν τον ξέρω προσωπικά. Ούτως ή άλλως, τώρα παίζουν πολλοί παίκτες που δεν αγωνίζονταν όταν ήταν ο προπονητής αυτός στην ομάδα. Αυτό που ελπίζω, είναι να παίξουμε, όπως εγώ θέλω μέσα στο γήπεδο, χωρίς να κοιτάω τι θα κάνει ο αντίπαλος προπονητής».
– Για το εάν αποτελεί κίνητρο γι αυτούς τους ποδοσφαιριστές που δεν έπαιζαν (επί Τσιώλη) να αποδείξουν πράγματα: «Θα πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους. Πάντως αυτοί που θα ξεκινήσουν στην ενδεκάδα, είναι βασικό πρώτα για τους ίδιους να τα δώσουν όλα και μετά για την ομάδα».
Για το βαρύ πρόγραμμα του Αρη: «Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο από δω και στο εξής, ειδικά όταν δεν δίνουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Ένα παιχνίδι που το θεωρούμε εύκολο, μπορεί να γίνει δύσκολο».
– Για το εάν είναι έτοιμος για την εθνική Πολωνίας: «Αυτή τη στιγμή εργάζομαι στον Αρη και θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τον Αρη. Αυτό μ΄ ενδιαφέρει, όλα τ΄ άλλα δεν με αφορούν αυτή τη στιγμή».
– Για το εάν θα είναι το καλοκαίρι στο Euro: «Θα είμαι στο Euro γιατί διεξάγεται στη Πολωνία. Θα είμαι, λοιπόν, εκεί!».
– Για τον όμιλο Ελλάδας, Πολωνίας, Τσεχίας και Ρωσίας: «Είναι ένα γκρουπ στο οποίο θεωρούν όλοι ότι είναι ευχαριστημένοι από την κλήρωση, αλλά μετά τα πρώτα παιχνίδια, δύο ομάδες θα μείνουν απογοητευμένες. Όλοι πιστεύουν ότι το γκρουπ είναι σχετικά εύκολο, όμως κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ πιο δύσκολο απ΄ ότι για παράδειγμα το γκρουπ της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Πορτογαλίας. Διότι αν βγει κάποιος έξω, όλοι θα πουν εντάξει, ήταν δύσκολο γκρουπ, ενώ όποιος αποκλειστεί από τον άλλο όμιλο, θα θεωρηθεί η πιο αποτυχημένη ομάδα της διοργάνωσης. Και επιπλέον οι ομάδες που θα προκριθούν απ΄ αυτόν τον όμιλο, θα βρουν απέναντί τους πιο δύσκολους αντιπάλους. Κατά τη γνώμη μου, λοιπόν, η διοργάνωση θα κρύβει πολλές εκπλήξεις».