ΠΑΟ-Κέρκυρα 1-0

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με τον Αργεντινό να πετυχαίνει το 15ο φετινό του γκολ, το «τριφύλλι» δίχως να πιάσει σπουδαία απόδοση επικράτησε με αρκετή δόση άγχους 1-0 της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ και συνεχίζει να μάχεται για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Πολλά παράπονα και φωνές Φερέιρα για την λειτουργία της… πειραματικής γραμμής της ομάδας του. Πίεσαν στο τέλος οι φιλοξενούμενοι που είχαν κατοχή μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο.

Με 4-4-2 κατέβηκαν και οι δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός, όμως, μπήκε πολύ μουδιασμένος. Το πρώτο δεκάλεπτο δεν έκανε ούτε μία τελική, προσπαθώντας περισσότερο να βρει ρυθμό, αφού η ενδεκάδα που παρέταξε ο Φερέιρα, έπαιζε για πρώτη φορά μαζί… Μέχρι τότε, η Κέρκυρα κρατούσε εύκολα μακριά από την περιοχή τους «πράσινους». Όταν όμως άρχισε να βρίσκει τα πατήματα το «τριφύλλι», οι πολλές απουσίες δεν φάνηκε να το επηρεάζουν και τόσο.

Αφού αντά τρία λεπτά, έχανε ευκαιρίες. Στο 18’, ο Κλέιτον έστειλε το πρώτο προειδοποιητικό σήμα στην… νεκρή μέχρι τότε κερκίδα. Έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει τον Παναθηναϊκό μπροστά, αστοχώντας από πλεονεκτική θέση, με τον Γκαλίνοβιτς μάλιστα εξουδετερωμένο. Ο κόσμος και η ομάδα ζεστάθηκαν και η «πράσινη» μηχανή πήρε μπροστά. Στο 21’ ο Μαυρίας αστόχησε, αλλά στο 24’ ο Λέτο προ κενής εστίας σκόραρε μετά την άριστη συνεργασία των Βύντρα, Κλέιτον και του Αργεντινού.

Στο 27’ ο Ζέκα δεν έδωσε την μπάλα αριστερά του στους ελεύθερους Κλείτον και Λέτο και κάπου εκεί, η πίεση του Παναθηναϊκού, σταμάτησε. Η Κέρκυρα ισορρόπησε και το ημίχρονο έηξηε φυσιολογικά με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε μουδιασμένος όπως και στο πρώτο. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν έκανε καμία τελική προσπάθεια. Μετά ήρθε μία αναλαμπή στην ευκαιρία του Ζέκα που σταμάτησε στο χέρι του Βενζελ, αλλά μετά, ο Παναθηναϊκός σίγησε και πάλι. Η Κέρκυρα ανέβηκε ψηλά να πιέσει αλλά δεν κατάφερνε κάτι.

Ο χρόνος κυλούσε και έπρεπε να φτάσει το παιχνίδι στο 75’ για να γίνει απειλητικό και πάλι το «τριφύλλι». Ο Γκαλίνοβιτς όμως ήταν εκεί και πρόλαβε ότι πήγε να δημιουργηθεί με το κρέμασμα που δοκίμασε ο -πολύ καλός- Βιτόλο. Ο κόσμος αναθάρρησε κάπως αλλά ο Παναθηναϊκός έδειξε να φοβάται την Κέρκυρα, μια και στις αποσκευές του ήταν το εύθραυστο 1-0. Ως εκ τούτου, έδωσε χώρο και δεν ανέβηκε πολύ ψηλά για να πιέσει.

Ο Φερέιρα έβλεπε την κακή εμφάνιση της ομάδας του και επιστράτευσε τον Γιώργο Καραγκούνη για να κρατήσει μπάλα με την Κέρκυρα να το πιστεύει όλο και πιο πολύ το παιχνίδι της. Πίεσε, κέρδισε κάποιες στημένες φάσεις αλλά δεν κατάφερε να πάρει τον βαθμό, αφού, ενδεχομένως, ήταν ανορθόδοξη η πίεση της. Ο Παναθηναϊκός, πολύ δύσκολα και αγχωτικά κέρδισε 1-0 τους Φαίακες, αλλά σίγουρα δεν ήταν πειστικός.