Σαλευρής: «Δεν υπάρχει καμία ισονομία»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρόεδρος της Καλλιθέας Νίκος Σαλευρής με δήλωση του τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία ισονομία στην Football League προσκομίζοντας εισιτήρια που ισχυρίζονται ότι είναι πλαστά.

Το δελτίο της ΠΑΕ Καλλιθέα αναφέρει τα εξής:

Σήμερα εκδικάστηκε ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League η καταγγελία της ομάδας μας κατά του Εθνικού για την πώληση πλαστών εισιτηρίων στον μεταξύ μας αγώνα της 14/02/2011. Την ομάδα ενώπιον της Επιτροπής εκπροσώπησαν ο κ. Νίκος Σαλευρής και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ.Σταύρος Καρακασίδης. Την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011 στο γήπεδο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Ελληνικού πραγματοποιήθηκε ο αγώνας Εθνικός Α.Ο. Μάνης – Καλλιθέα. Ενώ ο αγώνας ήταν «κεκλεισμένων των θυρών», η ΠΑΕ Εθνικός εξαπάτησε την ομάδα μας, την Αστυνομία, την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία και τους φιλάθλους πουλώντας εισιτήρια, τα οποία ήταν πλαστά.

Χαρακτηριστικά ο κ. Σαλευρής ανέφερε στην Επιτροπή: «Παρά τα πολλαπλά συναισθήματα χαράς που έχω γευτεί ως παράγοντας στον χώρο του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού, με λύπη μου διαπιστώνω ότι η ισονομία στον χώρο μας δεν ισχύει και βλέπω παράγοντες του ποδοσφαίρου να καταστρατηγούν τους κανόνες λειτουργίας των θεσμών. Κύριοι, γνωρίζεται πολύ καλά ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο διέπεται από κανόνες που κατοχυρώνουν την ισονομία και την ίση μεταχείριση. Παρ’ όλα αυτά, τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε όλοι το θέατρο του παραλόγου. Δηλαδή : Ποδοσφαιρικοί αγώνες που έχουν ορισθεί να διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων βλέπουμε να γίνονται με φιλάθλους, να διατίθενται εισιτήρια, να συντάσσονται όμως για τους αγώνες αυτούς μηδενικές εκκαθαρίσεις και με τον τρόπο αυτό να εξαπατώνται ομάδες, να χρησιμοποιούνται υπάλληλοι της Football League με αποτέλεσμα να παραβιάζεται ο νόμος και ουδείς να ενδιαφέρεται γι’ αυτό το μεγάλο σκάνδαλο».

Ο κ. Σαλευρής στηρίζοντας την καταγγελία της ομάδα μας προσκόμισε στην Επιτροπή ακράδαντα στοιχεία, που αποδείκνυαν την εξαπάτηση που έγινε. Πιο συγκεκριμένα προσκόμισε φωτογραφίες με φιλάθλους, πλαστές οικονομικές εκκαθαρίσεις, το βίντεο του αγώνα, αποκόμματα του Τύπου όπου αναγραφόταν ότι ο αγώνας διεξήχθη με θεατές και στην προκλητική εμμονή και επαναλαμβανόμενη ερώτηση του Προέδρου «Έχετε εισιτήρια του αγώνα?», απάντησε παρουσιάζοντας πλαστά εισιτήρια που πωλούνταν. Επίσης στην Επιτροπή κατέθεσαν τρεις μάρτυρες και ο υπεύθυνος ασφαλείας της ομάδας μας κ. Κώτσος, οι οποίοι περιέγραψαν λεπτομερώς τις αξιόποινες πράξεις που συνέβησαν.

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Καλλιθέα, μετά την αναρμοδιότητα του δήλωσε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και ενώ το πρωτάθλημα της Football League βρίσκεται στην τελευταία αγωνιστική του, επισκέφτηκαν τον Πρόεδρο της Football League – League 2 κ. Καλογιάννη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί και δεν θα επικυρωθεί η βαθμολογία, εάν δεν ξεκαθαρίσουν οι καταγγελίες και αιτήσεις της ομάδας μας, αναφορικά με τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες.