Αλλαγή δεδομένων με Αστέρα Τρίπολης!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η διάσταση που ανέδειξε καταθέτοντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο Σοφοκλής Πιλάβιος σχετικά με την εγκυρότητα της ασφαλιστικής ενημερότητας του Ηρακλή, είναι πιθανό να ανατρέψει τα δεδομένα στην υπόθεση αντικατάστασης του Γηραιού στη Super League, προς όφελος πλέον του Αστέρα Τρίπολης.

Με δεδομένο ότι η ΠΑΕ Ηρακλής έκανε τις χειμερινές μεταγραφές με ληγμένη ασφαλιστική ενημερότητα, προκύπτει θέμα ακύρωσης των συγκεκριμένων μεταγραφών και, συνεπώς, ανάκλησης από την ΕΠΟ όλων των αντίστοιχων δελτίων. Επιπλέον, η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να παραπέμψει την υπόθεση στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League για την επιβολή των πειθαρχικών ποινών που, σε τέτοιες περιπτώσεις, προβλέπει ο Κανονισμός. Δηλαδή, τον μηδενισμό του Ηρακλή σε όλους τους αγώνες στους οποίους χρησιμοποίησε τους ποδοσφαιριστές – μεταγραφές του Ιανουαρίου. Με την αφαίρεση βαθμών που αυτό συνεπάγεται, ο Ηρακλής κατατάσσεται -και βαθμολογικά- σε θέση υποβιβασμού και την θέση του στην κατηγορία λαμβάνει ο Αστέρας Τρίπολης.

Οπως γίνεται αντιληπτό, εφόσον η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League εφαρμόσει τους κανονισμούς, καθίσταται άνευ ουσίας η πρόσφατη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία αντί του Ηρακλή προβιβάζεται στη μεγάλη κατηγορία μια επιπλέον ομάδα από την Football League.

πηγή:contra.gr