Φλέγοντα ζητήματα στον Άρη

Eπιμέλεια:Παύλος Σιδερίδης

Τέσσερα ζητήματα «καίνε» τον Άρη εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αυτά καλείται να διαχειριστεί άμεσα η διοίκηση της «κίτρινης» ΠΑΕ μέχρι το τέλος του μήνα, αφού θα ήταν καταστροφικές οι συνέπειες με ενδεχόμενη καθυστέρηση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Θεσσαλονικείς αφορά τα οφειλόμενα προς τους ποδοσφαιριστές. Αν κα οι Φατί και Ντίκο έχουν καταθέσει προσφυγές, οι υπόλοιποι περιμένουν να πάρουν χρήματα στα χέρια τους και έχουν επιδείξει μεγάλη υπομονή. Το ελάχιστο ποσό που χρειάζεται η ομάδα μέχρι το τέλος Μαΐου είναι περίπου 1 εκατ. ευρώ, ούτως ώστε να ηρεμήσουν για ένα διάστημα οι παίκτες.

Μία ανοιχτή υπόθεση είναι και η κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας της νέας σεζόν. Στον Άρη χρειάζονται «ζεστό» χρήματα στα ταμεία του και ψάχνει να βρει έναν τρόπο να προσελκύσει τους οπαδούς, οι οποίοι απομακρύνθηκαν την ομάδα. Θεωρείται, πάντως, δεδομένο πως θα υπάρξουν πολύ μεγάλες μειώσεις στις τιμές των διαρκείας σε όλες τις θύρες.

Το τρίτο ζήτημα είναι το ρόστερ της ομάδας τη νέα σεζόν που δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνη που πριν από λίγες μέρες τελείωσε. Θα υπάρξουν αρκετές αποχωρήσεις και αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών, ενώ θα χρειαστούν πολλές προσθήκες (πάνω από δώδεκα) την προσεχή μεταγραφική περίοδο.

Τέλος, υπάρχει το θέμα του προπονητή, αφού ο Μανουέλ Μασάδο αποχώρησε από τη Θεσσαλονίκη χωρίς να γίνει η παραμικρή νύξη από τη διοίκηση για ανανέωση του συμβολαίου του.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν προχωρήσει η υπόθεση του Φερνάντο Πλα, το στοίχημα για τον Θανάση Αθανασιάδη είναι μεγάλο και θα χρειαστεί να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα, κάνοντας περικοπές στα μεγάλα συμβόλαια και αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών των οποίων ο κύκλος έχει κλείσει στον Άρη.