Ένταση στην εκδίκαση της προσφυγής του Παναιτωλικού και αιχμές κατά ΕΠΟ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Εκδικάστηκε την Τρίτη στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή του Παναιτωλικού κατά της απόφασης της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ να τροποποιήσουν τον κανονισμό αδειοδότησης και να μην υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν θα αδειοδοτούνται.

Αναβολή και προσκόμιση των πρακτικών των Δ.Σ. ζήτησαν οι Αγρινιώτες, αλλά τα αιτήματά τους έπεσαν στο κενό. Ένταση με τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, Θόδωρο Κουρίδη. Για «θέατρο του παραλόγου» μίλησε ο Φώτης Κωστούλας.

Τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ, όπου αποφασίστηκε η τροποποίηση στο σύστημα της αδειοδότησης (μεσούσης της περιόδου!), σύμφωνα με την οποία όποια ομάδα δεν πάρει άδεια δεν θα υποβιβάζεται, ζήτησε χθες μέσω του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ομοσπονδίας, ο Παναιτωλικός, καταθέτοντας παράλληλα και αίτημα αναβολής της υπόθεσης.

Το αίτημα απορρίφθηκε και το δικαστήριο αποφάσισε πως αν κρίνει θα ζητήσει το ίδιο τα πρακτικά και τα σκεπτικά των αποφάσεων. Εν τέλει, η ομάδα του Αγρινίου έλαβε προθεσμία για να καταθέσει υπόμνημα μέχρι την Παρασκευή και η απόφαση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Το παρών στο δικαστήριο έδωσε και ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης που δέχθηκε ότι η ομοσπονδία έπειτα από εισήγηση της Σούπερ Λίγκας έχει πάρει την συγκεκριμένη απόφαση, ωστόσο αρνήθηκε να προσκομίσει τα πρακτικά.

«Αφού συνομολογείτε, τότε γιατί δεν τα φέρνετε;» ήταν η αντίδραση των ανθρώπων του Παναιτωλικού, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Φώτη Κωστούλα να κάνει λόγο για «θέατρο του παραλόγου», σε πηγαδάκι που στήθηκε στο περιθώριο της εκδίκασης. «Είναι δυνατόν να μην μας δίνουν τα έγγραφα και να μας απαγορεύουν να πάμε στα πολιτικά δικαστήρια;», αναρωτήθηκε ο εκ των τριών δικηγόρων του Παναιτωλικού, Δ. Παναγιωτόπουλος(Βοσκόπουλος, Κωστακόπουλος οι άλλοι δύο) για να προσθέσει: «Αν βάλουμε εισαγγελέα να ζητήσει τα έγγραφα, θα μας τιμωρήσει η ΕΠΟ».

«Αν δεν σας αρέσει το δικαστήριο να μην έρχεστε εδώ. Έχουν έρθει πενήντα και δεν έχει πάρει κανείς τίποτα, δε μπορεί να διατάξει ο εισαγγελέας πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, χρειάζεται δικαστική απόφαση», απάντησε ο κ.Κουρίδης.

Ο Παναιτωλικός άφησε αιχμές γενικότερα για την ΕΠΟ, η οποία ορίζει τη σύνθεση του δικαστηρίου και έκανε και παρέμβαση. Παρέμβαση υπήρξε και από την πλευρά της Σούπερ Λίγκας, από την οποία τονίστηκε ότι οι αποφάσεις ενώσεων (όπως είναι ο συνεταιρισμός) προσβάλλονται μόνο στην Επιτροπή Εφέσεων της ομοσπονδίας, κάτι που δεν έχει γίνει, ενώ και να γινόταν θα ήταν εκπρόθεσμη.