Στήνεται «πραξικόπημα» υπέρ του Αστ. Τρίπολης!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στις 4.00 συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ που όλα δείχνουν ότι μαζί με την ΕΠΟ ενεργούν υπέρ της παραμονής του Αστέρα Τρίπολης. Μετά την… «ασίστ» του Πιλάβιου που έκανε λόγο την προηγούμενη εβδομάδα για πλαστή φορολογική ενημερότητα του Ηρακλή, οι Αρκάδες ενεργώντας άμεσα κατέθεσαν ένσταση κατά της ομάδας της Θεσσαλονίκης ζητώντας την τιμωρία της αλλά και την αφαίρεση 7 βαθμών. Κάτι που αν γίνει πράξη, τότε ο Ηρακλής θα υποβιβαστεί και βαθμολογικά παίρνοντας την θέση του Αστέρα Τρίπολης.

Κάτι που συνεπάγεται με την μη άνοδο δύο ομάδων της Football League. Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Η Σούπερ Λιγκ και η ΕΠΟ τι κάνουν καθώς συμμετέχουν σε αυτό το «πραξικόπημα» που στήνεται υπέρ της ομάδας του Αστέρα Τρίπολης;
Από την στιγμή μάλιστα που στην παράγραφο 2 του άρθρου 20 του ΚΑΠ είναι ξεκάθαρο και αναφέρει ότι η βαθμολογία τηςΣούπερ Λιγκ έπρεπε να έχει ήδη ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ.
Κάτι που αν είχε γίνει ήδη, δεν υπήρχε καμία ελπίδα παραμονής του Αστέρα Τρίπολης στην Σούπερ Λιγκ. Συμμετέχοντες σε αυτό το «πραξικόπημα» είναι τόσο η Σούπερ Λιγκ όσο και η ΕΠΟ.
Η παράγραφος 2 του άρθρου 20 του ΚΑΠ αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι η βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ έπρεπε να έχει επικυρωθεί ήδη ΠΡΙΝ την έναρξη των πλέι – οφ, κάτι που δεν έγινε.
Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει η παράγραφος 2 του άρθρου 20 του ΚΑΠ
«Η διοργανώτρια κάθε πρωταθλήματος υποχρεούται να τηρεί βαθμολογικό πίνακα και με βάση αυτόν να επικυρώσει την οριστική κατάταξη των ομάδων.
Αν από την προκήρυξη των πρωταθλημάτων προβλέπεται αγώνας κατάταξης για τον υποβιβασμό ή τον προβιβασμό ομάδας από κατηγορία σε κατηγορία ή για την συμμετοχή ομάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, το Δ.Σ. της οικείας επαγγελματικής ένωσης ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ΠΡΙΝ τους αγώνες κατάταξης.
Οι αγώνες κατάταξης διεξάγονται ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ, τα αποτελέσματα των οποίων λαμβάνονται υπόψη για τον καταρτισμό του πίνακα των ομάδων που δικαιούται συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα».