Tεννές:«Δικαίωση η άνοδος»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μπάμπης Τεννές τόνισε πως η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η εξασφάλιση της ανόδου αποτελούν δικαίωση για τον Παναιτωλικό, υπογραμμίζοντας τις εξαιρετικές συνθήκες που υπάρχουν στο σύλλογο σε επίπεδο οργάνωσης, αλλά και τη συμπαράσταση των φιλάθλων.

O τεχνικός του Παναιτωλικού μιλώντας στο sportaction.gr δήλωσε:

«Οι συνθήκες που επικρατούν στο σύλλογο του Παναιτωλικού σε όλα τα επίπεδα, μας επέτρεψαν να κάνουμε απερίσπαστοι τη δουλειά μας στον αγωνιστικό χώρο, και διασφάλισαν εξαιρετικό κλίμα στις τάξεις της ομάδας. Ο Παναιτωλικός έχει εκπληκτική οργάνωση, και έναν εξαιρετικό πρόεδρο, ο οποίος είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά επιπλέον είναι άψογος και σε θέματα συμπεριφοράς. Και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε και τη συγκλονιστική συμπαράσταση των φιλάθλων της ομάδας. Όλοι αυτοί είναι παράγοντες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, και μας επέτρεψαν να αφοσιωθούμε στη δουλεία μας, με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Ακόμα και σε στιγμές που τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, παραμείναμε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας, χωρίς να χάσουμε τον προσανατολισμό μας, και στο τέλος δικαιωθήκαμε με την κατάκτηση του τίτλου και την εξασφάλιση της ανόδου στη Superleague».

Όσον αφορά στη δικαίωση του σε προσωπικό επίπεδο ξεκαθάρισε: «Ο τίτλος και η άνοδος δεν αποτελούν προσωπική δικαίωση, δεν υπάρχει αυτή η σκέψη στο μυαλό μου. Είμαι χρόνια στο χώρο, έχω βιώσει ανάλογες στιγμές. Η επιτυχία δεν ανάγεται σε προσωπικό επίπεδο. Ήταν μια δικαίωση για το σύλλογο, που βρισκόταν πολλά χρόνια μακριά από το προσκήνιο και άξιζε την επιστροφή του στα “σαλόνια”, και φυσικά δικαίωση για το παθιασμένο κοινό που τον ακολουθεί».

Αναφερόμενος στη στήριξη των φιλάθλων επεσήμανε:«Οι καταστάσεις που έζησα εδώ είναι πραγματικά απίστευτες. Ειλικρινά, στα 20 και πλέον χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο του ποδοσφαίρου ως προπονητής, δεν έχω συναντήσει αντίστοιχες εκδηλώσεις λατρείας από πλευράς φιλάθλων. Ο κόσμος είναι παθιασμένος, ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο, και πραγματικά για αυτούς ισχύει η άποψη “πρώτα ο Παναιτωλικός και ύστερα όλα τα άλλα”. Η συμπαράσταση των φιλάθλων του Παναιτωλικού στην ομάδα τους, μπορεί να συγκριθεί με λίγες περιπτώσεις στην Ελλάδα».

Αναφορικά με το ζήτημα της οργάνωσης των τμημάτων υποδομής πρόσθεσε: «Όλες οι ομάδες οφείλουν να συμμορφωθούν στις νέες επιταγές της UEFA, που επιβάλλει την παρουσία γηγενών ποδοσφαιριστών στο ρόστερ των ομάδων. Πλέον έχει καταστεί σαφές στους συλλόγους πως δεν υπάρχει μέλλον αν δεν προσέξουν τα δικά τους παιδιά. Κινούμενοι προς αυτή την κατεύθυνση, και εμείς θα δώσουμε την απαιτούμενη προσοχή στον τομέα των τμημάτων υποδομής. Υπάρχει οργάνωση, και το σημαντικότερο από όλα, υπάρχει διάθεση, ώστε να λειτουργήσουν οι ακαδημίες του συλλόγου στα σωστά πρότυπα, και να προωθηθούν νέα παιδιά».

Σχετικά με το σχεδιασμό ενόψει της επόμενης σεζόν, και τη φημολογία που αναπτύχθηκε περί ενδιαφέροντος για το Ζαουάντ Ζαϊρί ανέφερε: «Έχουν γίνει κάποιες σκέψεις για το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, σε πρώιμο στάδιο όμως. Μην ξεχνάμε πως μέχρι την Κυριακή είχαμε αγωνιστικές υποχρεώσεις, και φτάσαμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αφήστε μας να χαρούμε την επιτυχία μας, και σε μερικές μέρες θα αφοσιωθούμε στη δουλειά ενόψει της επόμενης περιόδου. Ονόματα υποψήφιων μεταγραφικών στόχων είναι λογικό να κυκλοφορούν. Άλλωστε ο Παναιτωλικός είναι ένα οργανωμένο “μαγαζί”, όπως συνηθίζουμε να λέμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και νομίζω πως θα ενδιέφερε κάθε ποδοσφαιριστή να δουλέψει σε τέτοιο περιβάλλον. Όσον αφορά στο συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, πρόκειται για παίκτη με πολλές δυνατότητες, ο οποίος θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στην ομάδα μας, και μας ενδιαφέρουν περιπτώσεις τέτοιων ποιοτικών παικτών. Αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν υπάρχει καμία επαφή, ούτε έχει γίνει κάποια κίνηση από την πλευρά μας για την προσέγγιση κάποιου ποδοσφαιριστή».

Κλείνοντας σχολίασε και τα play-off της Football League:«Η κατάσταση είναι ακόμα λίγο μπερδεμένη, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα της αδειοδότησης. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιες ομάδες, εφόσον εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό συμμετοχής να κερδίσουν απευθείας την άνοδο, χωρίς να διεξαχθούν τα play-off. Σε περίπτωση πάντως που η διαδικασία προχωρήσει κανονικά, με τις τέσσερις ομάδες που αναμένεται να συμμετάσχουν με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θεωρώ πως ΟΦΗ και Λεβαδειακός έχουν το προβάδισμα για την άνοδο».