Σφακιανάκης: «Η περσινή αδικία θα αποκατασταθεί φέτος»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο γενικός διευθυντής της Football League Στέλιος Σφακιανάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για όλα τα θέματα που αφορούν την Λίγκα αλλά και για τον ΟΦΗ. Ο έμπειρος παράγοντας, πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και ΓΓΑ αναφερόμενος στο αίτημα του ΟΦΗ για απευθείας άνοδο απάντησε λέγοντας ότι «είναι ένα αίτημα του ΟΦΗ και είχε κάνει μια δήλωση και ο κύριος Μαχλάς. Λέω την προσωπική μου άποψη και δεν πιστεύω ότι θα ευδοκιμήσει λόγω της προκήρυξη που υπάρχει. Είδα αυτό το άρθρο που αναφέρει ο ΟΦΗ στον ΚΑΠ όμως εμείς έχουμε κάνει ειδική ρύθμιση που αφορά τα πλέι – οφ και η οποία αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνουν αγώνες διαβάθμισης για την άνοδο. Και αυτήν την ρύθμιση την έχουν υπογράψει και οι ομάδες».

Όσον αφορά την αναβολή έναρξης των πλέι – οφ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναβληθούν ακόμα και μετά τις 29 Μαΐου τονίζοντας πως «ο προγραμματισμός μας ήταν για την Κυριακή όμως δεν γίνονται και πρώτος στόχος μας είναι να ξεκινήσουν την επόμενη Κυριακή 29 Μαΐου. Πιστεύω ότι θα τελειώσει το θέμα της αδειοδότησης μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στην συνέχεια να επικυρώσουμε την βαθμολογία και πιστεύω ότι την ερχόμενη Τρίτη θα κάνουμε την κλήρωση. Ακόμα δεν είναι σίγουρο ούτε το παιχνίδι για τα πλέι – άουτ. Γιατί υπάρχει στην μέση αντιδικία της Καλλιθέας, Καρδίτσας με Ιωνικό, Εθνικό. Αν ξεκινήσουμε στις 29 Μαΐου, θα τελειώσουμε στις 15 Ιουνίου. Αν δεν ξεκινήσουμε ούτε τότε, πάμε για τα τέλη Ιουνίου».

Παράλληλα ο έμπειρος διοικητικός παράγοντας δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλο του και αναφερόμενος στην παρουσία του ΟΦΗ στα περσινά πλέι – οφ έκανε λόγο για «αδικία που θα αποκατασταθεί φέτος».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Στέλιου Σφακιανάκη στον Athletic Radio 104,2

Για το θέμα του Αστέρα Τρίπολης: «Η θέση μας είναι μη διαπραγματεύσιμη και δεν υποχωρούμε. Ότι αυτός που πέφτει λόγω της αδειοδότησης, πέφτει οριστικά και ανεβαίνει στην θέση του άλλη ομάδα από την Football League. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να γίνονται αγώνες πλέι – οφ ή αγώνες πλέι – άουτ αν δεν επικυρωθεί η βαθμολογία. Εμείς δεν ξεκινούμε τα πλέι – οφ αν δεν επικυρωθεί η βαθμολογία».

Για τις ομάδες που έχουν πλαστά έγγραφα: «Είναι γεγονός ότι θα πρέπει να ανακοινώσει η ΕΠΟ τις ομάδες που έχουν πρόβλημα για να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία. Αν υπάρχει η πληροφορία ότι κάποια ομάδα έχει πρόβλημα με τα δικαιολογητικά της, τότε πιστεύω ότι η ΕΠΟ πρέπει να ανακοινώσει τις ομάδες που έχουν πρόβλημα με πλαστά έγγραφα. Όπως διαπίστωσε και ανακοίνωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον Ηρακλή, τον Εθνικό και τον Ιωνικό το ίδιο πιστεύω ότι πρέπει να κάνει και με τις υπόλοιπες ομάδες. Και γνωρίζω ότι η ΕΠΟ προτίθεται να το κάνει αυτό μέχρι την Παρασκευή».

Για το ενδεχόμενο να γίνουν πλέι – οφ με λιγότερες ομάδες: «Θα γίνουν πλέι – οφ, αν χρειαστεί να συμμετέχουν και τρεις ομάδες. Χρειάζεται να γίνουν αγώνες διαβάθμισης».

Για όσα συνέβησαν στα περσινά πλέι – οφ: «Ήμουν στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και είδα ότι συνέβη εκεί. Είναι ένα θέμα που μας βρίσκει όλους σύμφωνους, ότι ο ΟΦΗ αδικήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι. Μιλάμε για ένα παιχνίδι που ήμουν αυτόπτης μάρτυρας γιατί βρισκόμουν μέσα στο γήπεδο. Ενώ οι κανονικές συνθήκες ήταν κανονικές, η διαιτησία μόνο αντικειμενική δεν ήταν. Πιστεύω, η περσινή αδικία να αποκατασταθεί φέτος. Πέρασε πολλά ο ΟΦΗ γιατί γνωρίζω τι βίωνε η ομάδα κάθε εβδομάδα».

Για τα σχέδια περί αναδιάρθρωσης: «Στο θέμα της αναδιάρθωσης είμαστε σε διάσταση. Η ΕΠΟ θέλει 4 όμιλους, κάτι που εμάς μας βρίσκει αντίθετους. Φέτος, η Σούπερ Λιγκ δεν μας έχει πληρώσει ακόμα αυτά που μας οφείλονται».