Αρνητική η εισήγηση της ΕΠΟ για την ΑΕΚ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οι οφειλές της «Ένωσης» στο Δημόσιο -κατά κύριο λόγο στο διακανονισμό για το άρθρο 44- απειλούν να τορπιλίσουν την επόμενη μέρα της ΠΑΕ και χρειάζεται να διευθετηθούν άμεσα για να μην έρθει αντιμέτωπη με ευρωπαϊκό αποκλεισμό και απαγόρευση μεταγραφών.

Η επτασέλιδη εισήγηση αναφορικά με την αδειοδότηση της ΠΑΕ ΑΕΚ από την ΕΠΟ είναι αρνητική, κάτι για το οποίο ενημερώθηκε άμεσα ο Ανδρέας Δημητρέλος που έδωσε το «παρών» στα γραφεία της ομοσπονδίας.

Βασική αιτία γι’ αυτό είναι η μη ύπαρξη φορολογικής ενημερότητας λόγω των οφειλών της ΑΕΚ προς το Δημόσιο (κατά κύριο λόγο για τον διακανονισμό του άρθρου 44) οι οποίες ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ.

Με τα τωρινά δεδομένα, λοιπόν, η εισήγηση της ΕΠΟ προς την UEFA θα είναι αρνητική και δεδομένου ότι θα αποσταλεί Τρίτη ή Τετάρτη, η ΑΕΚ θα ελπίζει έπειτα στη διαδικασία της έφεσης στη δευτεροβάθμια επιτροπή. Αυτή θα μπορεί να γίνει μέσα σε μια εβδομάδα, με την οριστική απόφαση να εκδίδεται έπειτα από 2-3 μέρες.

Με λίγα λόγια, η «Ένωση» θα έχει ένα τελευταίο περιθώριο περίπου δυο εβδομάδων για να καλύψει τις οφειλές, κάτι το οποίο δεν υπάρχει ελπίδα ότι μπορεί να γίνει από οπουδήποτε αλλού πέραν του Ντέμη Νικολαΐδη, δεδομένης της εξαφάνισης των Νοτιά και Παππά.

Σε διαφορετική περίπτωση -αν ο Ντέμης δεν καταφέρει να βρει λύση ή οι πρώην μεγαλομέτοχοι δεν αναλάβουν τις ευθύνες των διοικήσεων που οι ίδιοι διόρισαν- η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την ποινή του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και της απαγόρευσης ανανεώσεων και μεταγραφών (για παίκτες άνω των 22 ετών).