Κώτσιος: «Ο Μαχλάς ήθελε να με προστατεύσει»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Διευκρινιστική δήλωση με την οποία βάζει τα πράγματα στην θέση τους έκανε ο Ηλίας Κώτσιος που τονίζει ότι ο Νίκος Μαχλάς ήθελε να προστατεύσει τον ίδιο και ουδέποτε απείλησε εκείνον, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα.

Aναλυτικά η δήλωση του Λαρισαίου αμυντικού

«Θέλω να κάνω μία δήλωση, γιατί έχει δημιουργηθεί μεγάλος ντόρος γύρω από το όνομά μου και θα ήθελα να αναφερθώ σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο, γιατί δεν μ’ αρέσει να κατηγορούνται άνθρωποι και να φταίω εγώ. Θέλω να αναφερθώ στο επεισόδιο που αφορά τον Νίκο Μαχλά και θέλω να πω το εξής. Όντως ο Νίκος μου τηλεφώνησε πριν τον αγώνα και μου ζήτησε αν μπορώ να πω του προπονητή να μην αγωνιστώ στο παιχνίδι γιατί γνώριζε καλά πως θα υπήρχε ένταση προς το πρόσωπό μου και θα υπήρχαν αποδοκιμασίες και καλό θα ήταν για μένα να μην αγωνιστών για να μην στενοχωρηθώ.

Ουδέποτε αισθάνθηκα απειλή με αυτά που μου είπε. Κατάλαβα ότι ήθελε να με προστατεύσει, όμως εγώ του ξεκαθάρισα ότι σαν ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα ήμουν υποχρεωμένος να αγωνιστώ και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου για ένα παιχνίδι το οποίο θέλαμε να το κερδίσουμε για να βγούμε πρωταθλητές.

Εξήγησα ότι τιμώ τη φανέλα της ομάδας στην οποία αγωνίζομαι, τιμώ όλους μέσα στο σύλλογο και είναι καθήκον μου να αγωνιστώ. Δεν ήθελα να φανώ ούτε ήμουν ποτέ δειλός. Ήξερα ότι θα υπήρχε μία ένταση προς το πρόσωπό μου, όπως κι έγινε, αλλά ήξερα ότι δεν θα δημιουργηθεί τίποτα, όπως και δεν δημιουργήθηκε τόσο προς εμένα όσο και προς όλους τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ενημέρωσα τον προπονητή μου, ο οποίος μου είπε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα θα αγωνιστείς κανονικά, όπως το ήθελα κι εγώ κάτι τέτοιο.

Αυτή είναι η δήλωση που θέλω να κάνω και να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠ για την ωραία ανακοίνωση που έβγαλε για μένα, όπως θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με στηρίζουνε σ’ αυτήν τη δύσκολη κατάσταση την οποία πέρασα.

Όσον αφορά τη δήλωση μετά το ματς, είναι κάτι προσωπικό, το κρατάω για τον εαυτό μου και το γνωρίζουν οι άνθρωποι αυτοί που πρέπει να το γνωρίζουν, αλλά επαναλαμβάνω, ό,τι κι αν έγινε δεν με επηρέασε στο παιχνίδι ούτε ψυχολογικά ούτε σωματικά ούτε τίποτα. Ήμουν πολύ συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, ήμουν πολύ καλός στο παιχνίδι, άσχετα αν έγινε ένα λάθος, αλλά αυτό δεν μπορεί να μου στερήσει ολόκληρο πρωτάθλημα που έκανα και τόσες αγωνιστικές».