«Μαϊμού» αποφάσεις…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ολοκληρώθηκε το σκηνικό ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο με τον Αστέρα Τρίπολης να ανανεώνει το εισιτήριο του για την Σούπερ Λιγκ «πατώντας» πάνω στον Ηρακλή αλλά και στην απλόχερη βοήθεια που του χάρισε ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ήταν εκείνος που φρόντισε να γίνει ο σωτήρας των Αρκάδων αφού έκανε γνωστή την ύπαρξη πλαστής φορολογικής ενημερότητας ώστε ο Αστέρας Τρίπολης να μπορέσει να βρει τρόπο να παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ, κάτι που το πέτυχε. Και επειδή αξίζει και μια συγνώμη για τα ρεπορτάζ νωρίτερα, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα πως ΔΕΝ θα υπήρχε ΠΑΤΟΣ για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Kατά συνέπεια, από την Football League θα πάρει την άνοδο ο 1ος των πλέι – οφ γιατί πολύ απλά κάποιοι στέρησαν την δυνατότητα από τον ΟΦΗ να διεκδικήσει την απευθείας άνοδο ως ο 3ος της βαθμολογίας.

Ορίστε και η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague κάλεσε σε απολογία την ΠΑΕ Ηρακλής και τον κ. Ι.Τάκη (Πρόεδρο) διότι : «Κατόπιν της από 13-5-2011 καταγγελίας της ανώνυμης ποδοσφαιρικής εταιρίας ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ». «Επιβάλλει στην 1η εγκαλούμενη την ποινή του υποβιβασμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της SUPERLEAGUE της διανυόμενης αγωνιστικής περιόδου και στον Ιωάννη Τάκη, τη χρηματική ποινή των 40.000 ευρώ και την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για ένα (1) έτος».

Ο Ηρακλής έχει δικαίωμα υποβολής έφεσης στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

Επίσης μπορεί να προσβάλει σε δεύτερο βαθμό και την απόφαση της επιτροπής ιδιότητα και μεταγραφών.